Burgemeester Machelen wil dat luchthaven en VDAB een werkactieplan opstellen nu veel inwoners job dreigen te verliezen bij FedEx 

De burgemeester van Machelen roept de luchthaven en arbeidsbemiddelaar VDAB op om zo snel mogelijk een plan uit te werken voor de mensen die hun job verliezen bij koerierbedrijf FedEx. Het bedrijf, met 2 vestigingen in Machelen, wil 385 jobs schrappen. "De impact daarvan is voor heel wat Machelse gezinnen groot", zegt burgemeester Jean Pierre De Groef (Vooruit). 

Meer krantenkoppen in België

Vader van slachtoffer dubbele moord in Denderhoutem pleit voor meer psychologische begeleiding: “Die dag heeft van Danny moordenaar gemaakt”

"Had het systeem anders in elkaar gezeten, dan was dit nooit gebeurd." Dat is de boodschap van Christophe Dutilleux, de vader en ex-partner van Michiel en Miren, die vorig jaar in Denderhoutem werden doodgestoken door de partner van Miren. Eerder die dag had ze nog een klacht ingediend wegens belaging, maar de man werd na enkele uren weer vrijgelaten. Christophe

Lees meer »

Computerstoring zorgt wereldwijd voor problemen bij bedrijven: storing bij app en website NMBS

De NMBS kampt vrijdagochtend met een aantal technische problemen, waardoor reizigers online geen tickets kunnen kopen. Ook de gegevens over vertragingen en spoorveranderingen zijn mogelijk niet altijd even up to date. Oorzaak is een wereldwijd probleem bij Microsoft, aldus de openbaarvervoermaatschappij.
The post Computerstoring zorgt wereldwijd voor problemen bij bedrijven: storing bij app en website NMBS appeared first on

Lees meer »

Redders halen zwemmer die onwel werd uit water tijdens Sea Swim in Nieuwpoort

Tijdens de Sea Swim in Nieuwpoort, een wedstrijd openwater zwemmen in zee, is een zwemmer gisterenavond onwel geworden in het water. Gelukkig hadden de redders die de wedstrijd begeleidden dat snel door en kon de zwemmer uit het water worden gehaald. “De omkadering van zo’n evenement is top en dus werd er snel ingegrepen”, zegt An Beun van de kustreddingsdienst

Lees meer »

Partij van president Assad wint Syrische verkiezingen

In Syrië heeft de partij van president Bashar al-Assad de parlementsverkiezingen gewonnen. De overwinning van de Ba’ath-partij, die sinds 1963 aan de macht is, kwam niet als een verrassing aangezien ze met zo goed als geen tegenstand rekening moet houden. De opkomst bedroeg 38,16 procent, tegenover 33,17 procent in 2020.

Lees meer »

Kristel Verbeke schittert én verrast tijdens theatercomeback: “Mijn man en Kamal Kharmach zitten ook in het stuk”

Vrijdagavond ging in Theater Elckerlyc ‘Hoog in de lucht’ in première. Het stuk waarin theatermaker Sven De Ridder, Kristel Verbeke (48) mee kon overtuigen om nog eens op de planken te staan. Kristel speelt de pittige tante Nadia De Vliegher, ze heeft de luchthaven van haar vader geërfd maar alles loopt minder vlot dan gedacht. Reporter Jarne sprong na de

Lees meer »