Autobestuurder (45) zonder rijbewijs die twee wielertoeristen doodreed, blijft langer in de cel

De 45-jarige automobilist Bjorn B., die eind februari op een groep wielertoeristen inreed, blijft een maand langer in de gevangenis. Dat heeft de raadkamer vrijdag beslist.

 

Meer krantenkoppen in België

Johan Boskamp stopt als voetbalanalist en praat over de grote verliezen in zijn leven: “De tijd doet z’n werk helemaal niet”

Borussia Dortmund – Real Madrid, de finale van de Champions League zaterdag, wordt de laatste match van Johan Boskamp (75) als analist. Dat zegt de gewezen voetballer en trainer van Anderlecht in een interview met Humo, waarin hij ook terugblikt op de grote verliezen in zijn leven. In 2001 overleed zijn Jenny, de jeugdliefde van Jan die zijn vrouw zou

Lees meer »

“Kompany heeft nu al streepje voor”: hoe nieuwe Bayern-coach zonder de gekheid van Van Gaal toch zieltjes won

“Deze club is zoals mij: zelfverzekerd, dominant, arrogant, eerlijk, vlijtig, innovatief, maar ook warm en familiair.” In tegenstelling tot een voorganger stelde Vincent Kompany (38) zich veel nederiger op bij zijn eerste verschijning als coach van FC Bayern. Scherpe meningen werden meteen afgebot, maar een Youtube-hit zal zijn entree niet worden. Heeft er iemand een warme jas?

Lees meer »

België wil grote groep landen verzamelen om toekomst van oorlog in Gaza en erkenning van Palestijnse staat te bespreken

België wil met een grote groep Europese landen een proces op gang brengen om het einde van de oorlog tussen Israël en Hamas te bereiken. De erkenning van de Palestijnse Staat moet deel uitmaken van dat proces. Dat heeft premier Alexander De Croo verklaard na een onderhoud met zijn Palestijnse collega Mohammad Mustafa, die in Brussel is. Tegelijk maakt minister

Lees meer »

Muzikale quiz op Brugs stadsfestival Mirage

Nog tot en met 2 juni vormt een spiegeltent langs de Kruisvest het decor en het podium van het nieuwe stadsfestival Mirage, waarin lokaal talent zich ‘spiegelt’ aan (inter)nationale acts.
The post Muzikale quiz op Brugs stadsfestival Mirage appeared first on KW.be.

Lees meer »

Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben die homejackings beu”

Een 57-jarige ondernemer uit Zwevegem moet een boete van 2.400 euro betalen voor de niet-vergunde wapens die bij hem waren aangetroffen tijdens een huiszoeking. “Ze moeten mijn gezin beschermen tegen gangsters”, verdedigde hij zich. Op vandaag krijgt hij thuis de klok rond privébewaking.
The post Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben

Lees meer »

Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen”

“Dank u N-VA.” Met cynische verkiezingsborden op het West-Vlaamse platteland nemen boeren de partij van hun zelfverklaarde kwelduivel in het vizier. “Het is een heksenjacht geworden”, reageert lijsttrekker Jean-Marie Dedecker.
The post Boer Stijn (34) en z’n collega’s ‘danken’ N-VA met eigen verkiezingsborden: “We plaatsen ze in heel West-Vlaanderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Heilig Bloedprocessie ging uit onder een stralende zon

Terwijl het zondag 26 mei een uur voor het begin van de 72ste Heilig Bloedprocessie onweerde en fel regende, scheen de zon tijdens de rondgang van de Heilig Bloedprocessie. Ere-genodigde was kardinaal Jozef De Kesel, gewezen aartsbisschop van Mechelen-Brussel.
The post Heilig Bloedprocessie ging uit onder een stralende zon appeared first on KW.be.

Lees meer »