Autobestuurder (45) zonder rijbewijs die twee wielertoeristen doodreed, moet nog zeker een maand in de gevangenis blijven

De 45-jarige automobilist Bjorn B., die eind februari op een groep wielertoeristen inreed, blijft een maand langer in de gevangenis. Dat heeft de raadkamer deze week beslist. Twee 45-jarige mannen uit Lochristi lieten bij het ongeval het leven.

 

Meer krantenkoppen in België

Verdachten op scooter openen vuur richting café in Brussel: één dodelijk slachtoffer (28)

Twee personen op een scooter hebben zondagavond kort na 23 uur het vuur geopend in de richting van een café in het centrum van Brussel. Twee mannen liepen daarbij schotwonden op. Een van de slachtoffers, een 28-jarige man, geraakte zwaargewond en is later overleden. Dat bevestigt het Brusselse parket. De daders zijn na de schietpartij gevlucht, zo meldt een woordvoerster

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs mag doorzetten met hoofddoekenverbod: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs (GO!) is niet in strijd met de godsdienstvrijheid die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek

Lees meer »

Biden stelt Trump voor om nog twee keer te debatteren voor de verkiezingen, Trump aanvaardt uitnodiging: “Slechtste debater ooit”

De huidige Amerikaanse president Joe Biden (81) heeft woensdag zijn uitdager Donald Trump (77) uitgenodigd om nog twee keer de degens te kruisen alvorens de Amerikanen op 5 november naar de stembus trekken. Trump heeft de uitnodiging voor de debatten aanvaard. “Ik ben er klaar voor. Laten we gaan vechten!”, schreef Trump op zijn sociale netwerk Truth Social.

Lees meer »

Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse van Duinkerke

Warre Vangheluwe heeft vrijdag de vierde etappe gewonnen in de 68e editie van de Vierdaagse van Duinkerke (2.Pro). In de sprint na een kasseirit over 166,8 kilometer tussen Mazingarbe en Pont-à-Marcq haalde onze 22-jarige landgenoot van Soudal Quick-Step het van de Ier Sam Bennett (Decathlon-AG2R La Mondiale).
The post Warre Vangheluwe boekt allereerste profzege tijdens vierde rit van Vierdaagse

Lees meer »

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

De Iraanse president Ebrahim Raisi is zondag omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam bij de crash om het leven, net als de overige zeven inzittenden van het toestel. Dat bevestigt een Iraanse overheidsfunctionaris deze ochtend vroeg aan persbureau Reuters. Ook de Iraanse vicepresident Mansouri bevestigt op X het overlijden van president Raisi, maar er

Lees meer »

Dashcam­beel­den tonen hoe trucker Wesley (37) ook slachtof­fer wordt van bruggooi­ers: “Zonder die metalen plaat was ik dood”

Het incident waarbij een Roemeense trucker om het leven kwam nadat jongeren een riooldeksel in zijn cabine gooiden, brengt ook voor de West-Vlaamse vrachtwagenchauffeur Wesley (37) nare herinneringen boven. Twee jaar geleden gooiden onbekenden een verkeerspaal in zijn cabine. Zijn dashcam registreerde alles. “Zonder de metalen lichtbuis bovenaan was die recht in mijn borstkas beland.”

Lees meer »

INTERVIEW. Anderlecht-icoon Paul Van Himst over de titelstrijd van paars-wit: “De mensen ‘zèn’ terug zot van de ploeg”

Anderlecht-icoon Paul Van Himst (80) praat honderduit over de wedergeboorte van ‘zijn’ paars-wit. “Mooi voetbal? Je moet kúnnen winnen ook.” En hij kijkt uit naar de potentiële titelwedstrijd tegen Club Brugge. “Awel, ik vraag me af wat Riemer gaat doen. Kunt ‘ge’ in zo’n thuismatch voor 25.000 man verdedigend spelen?”

Lees meer »

Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt

De weergoden waren de Korte Ketenmarkt en de Lentedrink voor de Pittemse en Egemse inwoners ditmaal goed gezind, want de zon was duidelijk van de partij.
The post Zonnige Lentedrink en Korte Ketenmarkt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hij is de zoon van de kroonprinses Mette-Marit, maar blijft ver weg van paleis: het anonieme leven van Marius van Noorwegen

Uit de koninklijke kooi ontsnappen en geruisloos in de anonimiteit opgaan, kan het echt? Marius Borg Høiby (27), zoon van de Noorse kroonprinses Mette-Marit (50), bewijst het. Terwijl zijn (half)zus Ingrid Alexandra vorige week geschiedenis schreef tijdens de Noorse nationale feestdag, was Marius nergens te bekennen. Maar hoe vult hij zijn dagen? Wat met zijn inkomen? En hoe zit dat

Lees meer »

1 op de 3 dorpszalen dreigt te verdwijnen in provincie Antwerpen: “Belangrijk om te vermijden dat mensen geïsoleerd raken”

Veel dorpszalen dreigen te verdwijnen. Dat blijkt uit een bevraging van de Landelijke Gilden. Zowel in heel Vlaanderen als in de provincie Antwerpen gaat het over één op de drie zalen. “Landelijke dorpen zijn aan het doodbloeden”, zegt woordvoerder Isaak Dieleman. “Dorpszalen zijn de laatste plaatsen waar bewoners elkaar nog kunnen ontmoeten.”

Lees meer »

Gepland bezoek van Oekraïense president Zelenski aan ons land gaat niet door “vanwege situatie aan het front”

De Oekraïense president Volodimir Zelenski heeft zijn geplande bezoek aan ons land uitgesteld. Hij zou deze namiddag premier Alexander De Croo (Open VLD) ontmoeten, en daarna doorreizen naar Spanje en Portugal. Volgens Portugese media is het bezoek uitgesteld door de precaire toestand aan het front. "Het is niet het beste moment om Oekraïne te verlaten", zegt ook VRT NWS-journalist Marijn

Lees meer »