Affiche Jeremie Vaneeckhout (Groen) afgescheurd in eigen tuin: ‘Pure intimidatie’

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Nu prinses Elisabeth officieel afstudeert aan Oxford: hoe ziet haar toekomst er precies uit?

“Ze is heel bedachtzaam en ze neemt haar werk heel serieus.” Na een bacheloropleiding van drie jaar studeert prinses Elisabeth dinsdag af aan de universiteit van Oxford. Veel tijd om te bekomen heeft onze kroonprinses echter niet, want de 22-jarige dochter van koning Filip en koningin Mathilde wordt binnenkort verwacht op de prestigieuze Amerikaanse universiteit Harvard. Maar hoe zien de

Lees meer »

Code geel voor onweer in hele land: vannacht kans op felle regen en wind, in Limburg al 130 oproepen voor schade 

Er trekt een nieuwe regenzone ons land binnen vanuit Frankrijk, waardoor het vannacht nog stevig kan regenen en waaien. Eerder vandaag was in verschillende Limburgse gemeenten al sprake van zware buien en wateroverlast. Brandweerzones Zuid-West en Oost-Limburg ontvingen al meer dan 130 oproepen. Omdat er windstoten tot 90 kilometer per uur kunnen zijn, heeft Brussel de parken en bossen gesloten.

Lees meer »

India slaat alarm na overlijden van tiener door Nipah-virus

De gezondheidsautoriteiten in de Indiase deelstaat Kerala, in het zuidwesten van het land, hebben alarm geslagen nadat een 14-jarige jongen is overleden aan het Nipah-virus. Iedereen die in contact stond met de jongen, die afkomstig was uit de stad Pandikkad, werd in isolatie geplaatst en getest. Volgens de regionale minister van Gezondheid vertonen een 100-tal contactpersonen een hoog risico.

Lees meer »

Weer ruzie binnen Open Vld na benoeming Goedele Liekens als senator: “Ze maken het groter dan het is. Stop it”

Dat Goedele Liekens (Open Vld) via een achterpoortje – als gecoöpteerd senator – weer een job krijgt in de Wetstraat, doet enkele liberalen zoals vanouds publiekelijk over de straatstenen rollen. Andere Open Vld’ers zien dat met lede ogen aan. Of hoe een zitje in “het sterfhuis” voor een tweespalt in de partij zorgt. “Beseffen ze niet dat het één voor

Lees meer »

PIT-ziekenwagen van Heilig Hartziekenhuis in Leuven maakt vanaf september extra medische zorg mogelijk 

Vanuit het Heilig Hartziekenhuis in Leuven rukt vanaf 2 september een PIT-ziekenwagen uit. PIT staat voor Paramedisch Interventie Team. Een PIT houdt het midden tussen een gewone ziekenwagen en een MUG-team. Met een PIT rijdt namelijk ook een verpleegkundige mee, die méér medische handelingen mag doen dan een gewone ambulancier. Daardoor moet de MUG niet uitrukken en blijft die beschikbaar

Lees meer »

Jaar na het verlies van ‘Juliettetje Kroketje’ verwelkomt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik kon de tijd niet nemen om jarenlang te rouwen”

In april vorig jaar moest Annelies Segaert (42) afscheid nemen van haar vierjarige dochtertje Juliette, die onverwacht overleed. Ondanks het zware verlies kreeg Juliette een bijzondere manier om herinnerd te worden: op Annelies’ verzoek werden de sociale media met roze hartjes overspoeld als eerbetoon aan ‘Juliettetje Kroketje’. Nu, een jaar later, heeft Annelies haar gezin uitgebreid met zoontje Clément. “Ik

Lees meer »

Prijzen strandcabines in Westende schieten fors de hoogte in, tot grote onvrede van huurders: “Zou me meer kosten dan mijn klein pensioentje”

In Westende zorgen de torenhoge prijzen voor de strandcabines dit seizoen voor nogal wat commotie. Het gemeentebestuur schreef eind vorig jaar nieuwe concessies uit voor strandbars en bijhorende cabines en dat had zijn weerslag op de tarieven voor de huurders. “Dit kan ik echt niet meer bolwerken”, getuigt Micheline Van Boekel (79). Burgemeester Dedecker reageert.
The post Prijzen strandcabines

Lees meer »

Niet te missen: dé gids voor de Olympische Spelen in Parijs

De Olympische Spelen in Parijs naderen met rasse schreden en zoals bij elk groot sportevenement heeft HLN ook voor deze Spelen een gids in petto. Wat moet u nóg weten om alles straks vanop de eerste rij te kunnen volgen? Welke Belgen komen er in actie? En kan ik nog tickets kopen? Uw handleiding voor Parijs 2024.

Lees meer »

Slechte weer maakt sommige groenten en fruitsoorten duurder, andere net goedkoper: “Wat de consument momenteel betaalt, strookt niet met de productie”

Ondanks het donkere, natte voorjaar is het seizoensfruit nu minder duur dan een jaar geleden. Sterker nog: het is zelfs mede dankzij het slechte weer dat we ons fruit 8 procent goedkoper betalen. Voor verse groenten is de prijsdaling een stuk kleiner, slechts anderhalve procent. Jeroen Buyck van de federatie van groothandelaars legt uit hoe dat komt.

Lees meer »

Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend: “Enige partij die kiest voor een ander soort samenleving”

Met oktober in het vooruitzicht, maakt ook Groen de eerste vijf namen van hun lijst bekend. Merkwaardig is dat ecologische partij volop inzet op nieuw talent, met drie compleet nieuwe namen in de top vijf. “Onze stad heeft nood aan een partij die echt inzet op sociale thema’s.”
The post Groen Menen maakt eerste vijf namen voor gemeenteraadsverkiezingen bekend:

Lees meer »

Johan Verminnen wil carrière waardig afsluiten met laatste tournee: “Eindigen door afscheid te nemen van een publiek”

Zanger en liedjesschrijver Johan Verminnen gaat volgend jaar op afscheidstournee. Dat bevestigt hij in ‘Op stap met Michaël’ op Radio 1. Met die tour, die hij de naam ‘De laatste ronde’ wil geven, hoopt hij zijn carrière waardig af te sluiten. "Het is een weloverwogen beslissing. Ik heb de laatste jaren veel collega’s, medestrijders met groot talent, zien verdwijnen zonder

Lees meer »