Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben die homejackings beu”

Een 57-jarige ondernemer uit Zwevegem moet een boete van 2.400 euro betalen voor de niet-vergunde wapens die bij hem waren aangetroffen tijdens een huiszoeking. “Ze moeten mijn gezin beschermen tegen gangsters”, verdedigde hij zich. Op vandaag krijgt hij thuis de klok rond privébewaking.

In een ander gerechtelijk dossier voerden speurders een tijd geleden huiszoekingen uit, zowel in de verbouwde hoeve van Stephan D. in Sint-Denijs als in zijn bedrijf in Marke bij Kortrijk. Ze troffen daarbij diverse wapens aan waarvoor de man geen vergunning had.

“Ze waren eigendom van mijn vader die enkele jaren geleden is gestorven”, verklaarde D. aan de speurders. “Ik wil ze niet kwijt, ook al omdat ik ze gebruik als verdedigingsmiddel voor mezelf en mijn gezin, nadat we al enkele keren het slachtoffer werden van een home-invasion.”

Privébewaking ingeschakeld

D. weigerde afstand te doen van de wapens, maar moest zich finaal neerleggen bij de inbeslagname. “Omdat hij zich continu bedreigd blijft voelen na wat hem en zijn gezin is overkomen, heeft hij privébewaking ingeschakeld, de klok rond”, zegt Geert Sustronck, advocaat van de ondernemer.

Bovenop de geldboete kreeg D. ook een voorwaardelijke celstraf van één maand. De wapens en munitie zijn verbeurd verklaard. (LSi)

The post Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben die homejackings beu” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken”

Karl Vannieuwkerke schrijft elke week een brief. Deze keer richt hij zich tot de Belgische olympiërs. De sporters mogen altijd antwoorden via [email protected].
The post Karl Vannieuwkerke schrijft een brief naar de Belgische olympiërs: “Stel je voor datwe zaterdagavond al met twee gemedailleerden pronken” appeared first on KW.be.

Lees meer »

EXCLUSIEF. Nu hij z’n nieuwe liefde niet langer verstopt: Brad Pitt maakt in ons land ook kennis met z’n schoonfamilie

Bij onze veiligheidsdiensten staan de zenuwen strak gespannen, want Brad Pitt (60) is in het land voor opnames op het racecircuit van Spa-Francorchamps. De Amerikaanse topacteur zelf loopt er ook extra nerveus bij, want ver weg van de benzinedampen wacht hem een nog veel grotere vuurdoop: een bezoek aan zijn nieuwe schoonfamilie. De oma van zijn vriendin Ines de Ramon

Lees meer »