Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben die homejackings beu”

Een 57-jarige ondernemer uit Zwevegem moet een boete van 2.400 euro betalen voor de niet-vergunde wapens die bij hem waren aangetroffen tijdens een huiszoeking. “Ze moeten mijn gezin beschermen tegen gangsters”, verdedigde hij zich. Op vandaag krijgt hij thuis de klok rond privébewaking.

In een ander gerechtelijk dossier voerden speurders een tijd geleden huiszoekingen uit, zowel in de verbouwde hoeve van Stephan D. in Sint-Denijs als in zijn bedrijf in Marke bij Kortrijk. Ze troffen daarbij diverse wapens aan waarvoor de man geen vergunning had.

“Ze waren eigendom van mijn vader die enkele jaren geleden is gestorven”, verklaarde D. aan de speurders. “Ik wil ze niet kwijt, ook al omdat ik ze gebruik als verdedigingsmiddel voor mezelf en mijn gezin, nadat we al enkele keren het slachtoffer werden van een home-invasion.”

Privébewaking ingeschakeld

D. weigerde afstand te doen van de wapens, maar moest zich finaal neerleggen bij de inbeslagname. “Omdat hij zich continu bedreigd blijft voelen na wat hem en zijn gezin is overkomen, heeft hij privébewaking ingeschakeld, de klok rond”, zegt Geert Sustronck, advocaat van de ondernemer.

Bovenop de geldboete kreeg D. ook een voorwaardelijke celstraf van één maand. De wapens en munitie zijn verbeurd verklaard. (LSi)

The post Fikse boete voor verboden wapens bij Zwevegemse ondernemer: “Ik verdedig me ermee, want ben die homejackings beu” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Twintiger steekt stacaravan in Slijpe in brand ‘om schoonouders te helpen’: parket eist achttien maanden cel

Een 27-jarige man uit ’s Gravenbrakel riskeert voor de Brugse rechtbank achttien maanden cel, deels met uitstel, nadat hij de stacaravan van zijn schoonouders in brand stak in Slijpe. Het motief van Benjamin S. was opmerkelijk.
The post Twintiger steekt stacaravan in Slijpe in brand ‘om schoonouders te helpen’: parket eist achttien maanden cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Philippe (67) en Kathleen (66) voegen ervaring toe aan lijst Gemeentebelangen Knokke-Heist: “Dit college zorgt voor nieuwe wind”

Gemeentebelangen Knokke-Heist heeft vrijdagavond twee kandidaten bekendgemaakt die tijdens de komende gemeenteraadsverkiezingen een belangrijke rol zullen spelen op de lijst. Met Philippe Vlietinck en Kathleen Van Der Hooft gaat het om twee kandidaten met een lange staat van dienst. Beiden willen met hun ervaring voor evenwicht in het team zorgen en hun expertise doorgeven aan de nieuwe lichting.
The

Lees meer »

De boeken van de week: de geschiedenis van de duivel, een pleidooi voor minder angst en een felbegeerde debuutroman 

Journalist Tim Hofman onderzoekt wat minder angst kan betekenen, niet alleen voor onszelf maar ook voor de samenleving. Satan, Lucifer, Mefisto: professor Danny Praet schrijft over de vele gedaantes die de duivel aannam in de geschiedenis. Verscheidene buitenlandse uitgeverijen aasden op de debuutroman van Yael van der Wouden, waarin ze taboes over de Holocaust aankaart. Jan Vanriet maakt zijn trilogie

Lees meer »

“Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je een dubbele bonus”: auteur Dimitri Verhulst doet opmerkelijke uitspraak

De Belgische schrijver Dimitri Verhulst heeft maandagavond in ‘De Afspraak’ op VRT CANVAS een opvallende bekentenis gedaan over zijn tijd als animator in een hotel, waar er bonussen werden uitgereikt aan zij die met vrouwelijke gasten naar bed gingen. “Als je met meisjes jonger dan 16 naar bed ging dan kreeg je zelfs een dubbele bonus.”

Lees meer »