Tachtigste Gullegem Koerse kiest voor roze

Gullegem Koerse EEG-Classic, dé kermiskoers van ons land, is op dinsdag 28 mei aan zijn tachtigste editie toe. Dat laat de organisatie niet zomaar passeren. Voor hun eiken jubileum brengen ze – naar Italiaans voorbeeld – een unieke roze krant uit. Ook zal er op de vrijdag voor de koers een afterwork-evenement plaatsvinden.

Patrick Lefevere, Peter Van Petegem, Philippe Gilbert, Greg Van Avermaet en Remco Evenepoel: het zijn absolute topnamen op de erelijst van Gullegem Koerse. In de afgelopen tachtig jaar wist de kermiskoers bij uitstek al tal van grote namen naar Gullegem te krijgen. Dat zal in 2024 niet anders zijn. Dit jaar zullen de organisatoren echter ook naast de koers uitpakken met enkele nieuwigheden. De editie is dan ook een speciale feesteditie.

In 2023 hield de organisatie voor de koers al een groot Marthafest. 2024 pakt uit met een groot afterwork-evenement. Dat moet de liefhebbers op vrijdag 24 mei naar de grote tent rechtover café ’t Katje aan de Schuttershoflaan lokken. Van 17 tot 20 uur is er een netwerkavond met hapjes, drank, een goede dj en andere animatie.

Gazetta

Na het netwerkevenement is er een gratis preparty met livemuziek van 20 tot 2 uur. Orkest met dienst is de West-Vlaamse band The Green Onions.

De week vooraf wordt heel Gullegem getrakteerd op een unieke roze krant, geïnspireerd op de iconische Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport. La Gazzetta di Gullegem Koerse zal heel wat informatie geven over het heden en het verleden van de ‘jarige’. De krant zal onder meer een wedstrijd bevatten waarmee je een viparrangement kan winnen. Naast deze wedstrijd zullen lezers ook foto’s uit de oude doos, iconische momenten van de voorbije tachtig jaar en een vooruitblik naar de tachtigste editie in de Gullegemse ‘gazetta’ vinden. Je zorgt dus best dat je minstens een exemplaar weet te bemachtigen. (AV)

The post Tachtigste Gullegem Koerse kiest voor roze is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Piet Chielens wint Ieperse de Goliath-trofee voor cultuurverdienste

De 45ste Goliath-trofee wordt uitgereikt aan Piet Chielens. “De literaire verdiensten van Piet Chielens zijn aanzienlijk, zijn gedrevenheid voor muziek merkwaardig”, zegt Gilbert Ossieur, voorzitter van de Stedelijke Cultuurraad.
The post Piet Chielens wint Ieperse de Goliath-trofee voor cultuurverdienste appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor

De vzw die zaal Blommenhof uitbaat organiseert op zaterdag 1 en zondag 2 juni opendeurdagen. Die komen er naar aanleiding van de 125ste verjaardag van het overlijden van Guido Gezelle. Daarnaast wil de vzw het Blommenhof en de mogelijkheden die het opgefriste zalencomplex biedt aan het publiek voorstellen.
The post Vzw stelt opgefriste zaal Blommenhof voor appeared first on

Lees meer »

N-VA is de grootste partij bij studenten volgens peiling van studentenkrant Veto

N-VA is de populairste partij bij studenten met 25,2% van de stemmen op federaal niveau. Dat blijkt uit een recente peiling van de studentenkrant Veto onder meer dan 2.300 studenten. Groen verliest populariteit bij jongeren, terwijl Vooruit een aanzienlijke groei doormaakt. Klimaat, onderwijs en gelijkheid zijn de belangrijkste thema’s voor de bevraagde studenten.

Lees meer »

Wat een kanontijd! Filippo Ganna blaast tegenstand weg in de Giro, leider Pogacar tweede en deelt klein tikje uit aan concurrenten

De veertiende etappe in de Giro was een grotendeels vlakke tijdrit van 31,2 kilometer. Al snel zette Filippo Ganna een eerste kanontijd neer. Geen enkele renner kwam ook maar in de buurt van de tijd. Maar dat was buiten leider Tadej Pogacar gerekend. De Sloveen zorgde voor een heuse nagelbijter. Echter trok de Italiaan aan het langste eind. Pogacar verstevigde

Lees meer »

Verpleegkundige Nina (44) is een van de slachtoffers van toename agressie in de zorg : “Met mijn arm probeerde ik de klappen af te wenden, maar hij was een kop groter”

Steeds vaker krijgen zorg- en verpleegkundigen te maken met fysieke agressie, ook van wie je het niet meteen verwacht: bejaarde bewoners in woonzorgcentra. Een oudere man probeerde Jennifer (23) te wurgen toen ze hem oogdruppels gaf, Nina (44) is al twee jaar arbeidsongeschikt na de aanval van een tachtiger. De twee verpleegkundigen doen hun verhaal: “Je verwacht dat er meer

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »