Wall Streets golden boy Jamie Dimon op weg naar uitgang

17:34 JPMorgan-CEO Jamie Dimon staat naar eigen zeggen ‘dichter dan ooit bij zijn pensioen’. In de winter van zijn carrière schetst de invloedrijkste bankier een somber beeld over de wereldeconomie. 

Meer krantenkoppen in België

Van Marino Keulen over Georges Gilkinet tot Jean-Marc Nollet: zij raakten niet verkozen en verdwijnen uit parlement

Voor sommige bekende politici zijn de verkiezingen uitgedraaid op een ware bijltjesdag. Zeker in de fracties van de verliezende partijen verdwijnen nogal wat bekende namen. Vooral bij de Franstalige groenen van Ecolo zijn enkele toppolitici niet verkozen geraakt. Ontdek hier welke ‘grote namen’ naast een zitje in een parlement grepen of niet meer terugkeren.

Lees meer »

Er wordt minder gevreeën in films, en daar zit China voor iets tussen. Hoe komt dat? En zijn we in Vlaanderen ook preutser geworden?

De stomende autoscène in ‘Titanic’, met aangedampte ramen, is intussen ook alweer 27 jaar geleden gefilmd. Hollywoodfilms zijn ondertussen steeds preutser geworden. Sinds 2000 is het aantal seksscènes gehalveerd en daar zit China voor iets tussen. Hoe komt dat? Hoe groot is de impact? En hoe zit dat in de Vlaamse filmindustrie? Jan Verheyen: “Wereldwijd is het een vorm van

Lees meer »

“Wist meteen dat er iets niet klopte”: Johan (68) merkte als eerste zware brand in Zeebrugge op

“Ik zag de rook opstijgen en liep meteen het gebouw binnen om andere bewoners te alarmeren. Pas daarna zag ik de vlammen en besefte ik hoe ernstig de situatie was.” Johan Van Mensel (68) merkte woensdagochtend als eerste de zware brand op die woedde aan de achterkant van een appartementsgebouw op de Zeedijk in Zeebrugge. Ondertussen is duidelijk geworden hoe

Lees meer »

LIVEBLOG DUITSLAND-SCHOTLAND. Het EK gaat bijna beginnen! Nagelsmann kiest voor verwachte elf, eerst nog grote openingsshow

Het is bijna zover! Gastland Duitsland en Schotland trappen om 21u in de Allianz Arena van München het EK voetbal op gang. Julian Nagelsmann heeft in zijn basiself geen verrassingen in petto voor de opener. Maar eerst staat er nog een openingsshow op het programma, waar onder meer Franz Beckenbauer geëerd wordt. Volg het allemaal in de liveblog hieronder!

Lees meer »

Verkiezingsresultaten in Jabbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd

Ook de inwoners van Jabbeke trokken naar het stemhokje. Wie kozen zij om hen te vertegenwoordigen in het Vlaams Parlement, de Kamer en Europa? Ontdek hier de verkiezingsuitslag van 2024 in Jabbeke.
The post Verkiezingsresultaten in Jabbeke: zo heeft jouw gemeente gestemd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hoe ziet de toekomst van ‘gouden duo’ Rousseau en Depraetere eruit bij Vooruit? “Nieuwe voorzitter sluit ik niet uit”

Conner Rousseau en Melissa Depraetere worden nu al ‘het gouden duo van Vooruit’ genoemd. Ondanks alle problemen van het voorbije jaar behaalde de partij toch een heel mooie score bij de verkiezingen. Hoe is de rolverdeling binnen het tweetal? En zullen ze als duo standhouden? “Misschien worden ze wel allebéi minister”, blikt politicoloog Dave Sinardet (VUB) vooruit.

Lees meer »

Bestel maandag je abonnement voor komend cultuurseizoen in gloednieuwe theaterzaal!

In september gaat het nieuwe cultuurseizoen van start in Anzegem. Afgelopen vrijdag was het de voorstelling ervan in de Kleine Kluis in Gijzelbrechtegem. De aftrap werd gegeven met een spetterende countrystijl show. Het werd een toffe avond op een unieke locatie met vergezichten waar je naar kan blijven kijken.
The post Bestel maandag je abonnement voor komend cultuurseizoen in

Lees meer »

Verliefd op een leerling, bedrog en pikante sms’jes: deze first lady’s veroverden een plek in de geschiedenisboeken

Na dertien jaar Mark Rutte (57), die geen partner had, krijgt Nederland wellicht opnieuw een ‘first lady’. Heeft de vriendin van kandidaat-premier Dick Schoof (67) straks het activisme van Michelle Obama, de glamour van Carla Bruni of de spilzucht van Imelda Marcos? Of zal ze net als de vrouwen van Bill Clinton of Yves Leterme gebukt gaan onder minder fraaie

Lees meer »