Belgische motorrijder (58) overleden en andere (57) in levensgevaar bij ongevallen in Frankrijk en Zwitserland

Een 58-jarige Belg is in de Franse Vogezen overleden bij een frontale botsing met een andere motorrijder. Een 27-jarige Franse motorrijder raakte zwaargewond. Beide motorrijders waren maandag in groep aan het rijden. 

Meer krantenkoppen in België

Assisen moord Caroline Kint – Slachtoffer liep heel wat breuken in het gezicht op

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) hebben de wetsdokters dinsdag getuigd dat het slachtoffer heel wat breuken in het aangezicht opliep. Volgens professor Geert Van Parys leidden die zware verwondingen snel tot een hartstilstand. Het zuurstoftekort in de hersenen werd Kint enkele dagen later uiteindelijk fataal.
The post Assisen moord Caroline Kint – Slachtoffer liep

Lees meer »

Duitse president uit “gevoel van schaamte” over ergste nazi-bloedbad in Frankrijk

De Duitse president Frank-Walter Steinmeier heeft zijn “gevoel van schaamte” uitgesproken over het ergste nazi-bloedbad in Frankrijk tijdens de Tweede Wereldoorlog bij Oradour-sur-Glane. Hij hield er maandag voor de 80e verjaardag van de moordpartij een toespraak in het Frans. De Franse president Emmanuel Macron benadrukte de Frans-Duitse verzoening als fundament van een gemeenschappelijk Europa.

Lees meer »

Middelkerkse politie investeert in uitleessoftware voor smartphones: “Op die manier ook gewiste foto’s en berichten recupereren”

De lokale politie van Middelkerke zet een belangrijke stap in de strijd tegen (cyber)crime door te investeren in nieuwe uitleessoftware voor smartphones. Deze technologie zal het recherche-onderzoek aanzienlijk versnellen en verbeteren, aldus een recent rapport van de politiezone.
The post Middelkerkse politie investeert in uitleessoftware voor smartphones: “Op die manier ook gewiste foto’s en berichten recupereren” appeared first on

Lees meer »

WIK-feest doet basketbalzaal Koninklijke Stallingen tweemaal vollopen: “James Ensor als rode draad doorheen gym- en dansspektakel”

600 deelnemers, 140 trainers en bestuursleden en 80 medewerkers van Gym- en Dansclub Willen is Kunnen (WIK) stonden vorig weekend in voor een hoogstaand gym- en dansspektakel. De basketbalzaal in de Koninklijke Stallingen was tweemaal tot de nok gevuld. Een unicum.
The post WIK-feest doet basketbalzaal Koninklijke Stallingen tweemaal vollopen: “James Ensor als rode draad doorheen gym- en dansspektakel”

Lees meer »

Wrak van vliegtuig vicepresident Malawi teruggevonden, geen overlevenden

Het wrak van het vermiste legervliegtuig met aan boord de vicepresident van Malawi, de 51-jarige Saulos Chilima, is dinsdag gevonden. Dat blijkt uit beelden die naar het Franse persagentschap AFP zijn gestuurd door een lid van het militaire reddingsteam. Niemand van de tien inzittenden heeft de crash overleefd, laat president Lazarus Chakwera weten.

Lees meer »