Hulpverlening aan Gaza sputtert over land en zee: “Geen voorraden meer in het zuiden”

De hulpkonvooien raken maar moeilijk in de Gazastrook en ook over zee gaat het mis. Trucks die zaterdag vanaf de pier Gaza inrolden, werden door radeloze Palestijnen onderschept. “Zij vreesden dat er nooit meer hulp zou komen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Maarten Breckx, Aster Nzeyimana en Jarno Bertho vullen de HLN EK PRONO in: doe zélf mee en maak kans op geweldige prijzen!

Het EK voetbal staat voor de deur, en dus ook onze HLN EK PRONO! Voorspel de uitslagen van alle wedstrijden, beantwoord de schiftingsvragen en maak zo kans op fantastische prijzen – waaronder tickets voor de matchen van de Rode Duivels. VTM NIEUWS-voetbaljournalisten Maarten Breckx en Jarno Bertho, en commentator Aster Nzeyimana geven alvast het goeie voorbeeld. Ontdek hun voorspellingen hieronder

Lees meer »

Antidepressiva Nortrilen en Redomex van de markt gehaald: wat nu voor 130.000 Belgen met depressie en chronische pijn?

De Deense fabrikant Lundbeck haalt tot ongenoegen van patiënten, psychiaters en minister Vandenbroucke (Vooruit) de antidepressiva Nortrilen en Redomex uit de Belgische apotheken. Voor 130.000 Belgen die de middelen dagelijks slikken, is geen alternatief beschikbaar. “Het risico is zeer groot dat zij nu opnieuw in een depressie belanden”, zegt professor Psychiatrie Manuel Morrens. Wat nu? Hoe kunnen de patiënten tóch

Lees meer »

Man (26) begaat zware snelheidsovertreding, maar heeft zeer specifieke uitleg in politierechtbank: “De kippenbillen sloegen op mijn darmen”

Een 26-jarige jongeman uit Bredene moest zich vrijdagochtend voor de Brugse politierechtbank verantwoorden voor een zware snelheidsovertreding. De twintiger werd geflitst toen hij 120 kilometer per uur reed waar slechts 70 was toegelaten. Al had de jongeman een wel heel opvallende uitleg. “Het was écht een medisch noodgeval”, zei advocaat Xavier Van Belleghem.
The post Man (26) begaat zware

Lees meer »