Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart”

De iconische Blankenbergse Pier – waarvan recent nog de gerestaureerde wandelweg werd ingehuldigd – viel in de prijzen tijdens de FEBE Elements Awards 2023. De awards werden donderdagavond 30 november uitgereikt in het Skyline Park in Izegem.

De FEBE Elements Awards zijn zowat de jaarlijkse hoogmis voor de prefab betonsector. Het event kon dit jaar rekenen op de belangstelling van meer dan tweehonderd bouwprofessionelen. De sector bekroonde de meest inspirerende projecten in vijf categorieën: Precast in Buildings, Precast in Structures, Precast in Landscape, Precast in Infrastructure en Outstanding Precast. De jury bestond uit vooraanstaande experts uit de bouwwereld die meer dan 65 projecten uit binnen- en buitenland moesten beoordelen. Zij nomineerden drie projecten voor elke categorie. Eén daarvan werd vervolgens gekozen als winnaar van de categorie.

Binnen de categorie ‘Outstanding Precast’ kaapte de Blankenbergse Pier de eerste prijs weg. Onze burgemeester nam de prijs in ontvangst. De wandelweg van de Pier werd de voorbije jaren gereconstrueerd naar het oorspronkelijke model uit 1933. Deze wandelweg werd opgetrokken in beton en steekt 350 meter ver in de Noordzee. Ook dit project werd onder meer beoordeeld op duurzaamheid, esthetiek, functionaliteit en vernieuwend karakter. De winnende projecten van dit jaar tonen de veelzijdigheid van de prefab betonindustrie en het engagement om duurzame en milieuvriendelijke constructies te realiseren.

Björn Prasse, burgemeester: “Als lokaal bestuur zijn we bijzonder vereerd om deze prijs in de wacht te slepen. De betonnen constructie grijpt terug naar de Pier uit het jaar 1933 met alle details van toen maar geeft de wandelweg toch een erg strakke en hedendaagse look. Het feit dat we in de prijzen vallen, duidt nogmaals het belang van dit project en ook de kwaliteit waarmee we aan de slag zijn gegaan. Wij en het hele bouwteam zien dit als de kers op de taart. Ik wil de diverse partners die dit project mee vormgaven dan ook uitdrukkelijk bedanken voor het geleverde werk.”

The post Gerenoveerde Blankenbergse Pier wint prestigieuze award: “Kers op de taart” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vliegmachine Pogacar doet monden openvallen, Vingegaard met gebaar richting Evenepoel: dé fases uit de zware alpenrit

Loodzware etappe in de Tour. De renners moesten liefst drie Alpenreuzen bedwingen. Op de Cime de la Bonette – het dak van de Tour – zagen we geen vuurwerk, maar op de slotklim naar Isola 2000 was het wel prijs. In de kopgroep versnelde Matteo Jorgenson, in de favorietengroep Tadej Pogacar. De geletruidrager reed een uitmuntende slotklim en haalde Jorgenson

Lees meer »

Meer dan 100.000 wachtenden in de rij voor ‘show als Taylor Swift’: Real-presentatie Mbappé moet morgen grootste ooit worden

De fans van Real Madrid kruisen morgenmiddag klokslag 12 uur met felrood in de agenda aan. Op dat tijdstip wordt Kylian Mbappé (25), de nieuwste ‘galactico’, met open armen ontvangen in wat de grootste en spectaculairste presentatie van een voetballer ooit moet worden. Daarvoor spaart Real kosten noch moeite, met een vuurwerkshow geïnspireerd op het recente optreden van Taylor Swift

Lees meer »

Diamanten huwelijksgeluk voor Modest en Daisy

Modest Vandekerckhove en Daisy Descheemaecker uit de Torhoutsestraat in Ruddervoorde hadden onlangs familie en vrienden uitgenodigd om te klinken op hun 60ste huwelijksverjaardag.
The post Diamanten huwelijksgeluk voor Modest en Daisy appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Wat voor domme vragen kan jij stellen! Mijn reizen met Nand waren altijd romantisch!”: Midzomernachten met actrice Chris Lomme

“Ik ben nu eenmaal passioneel en brutaal, liefje…” Maar ze is ook heel beminnelijk. En belezen. En grappig (ken je het mopje van de tandeloze minnaar in bed?). We kregen die fijne avond in Oostende het hele gamma Chris Lomme: in plaats van een ontspannend gesprek over haar leven en vakanties buiten de podia en de schijnwerpers kregen we een

Lees meer »

In deze ‘automatengemeente’ haal je zowat alles uit de muur, van pralines over bloemen tot… zeepieren: “Eigenlijk hoop ik dat dit niet de toekomst is”

Bloemen, gebraden kippen maar ook pralines of bier: in ‘automatengemeente’ Kapellen haal je het allemaal uit de muur. Zelfs de hengelsportliefhebber haalt er na sluitingsuur zijn maden en zeepieren gewoon uit de automaat. Asociaal? “Nee hoor, als ik iemand aan die automaat zie staan, kom ik altijd even naar buiten.”

Lees meer »

“Wout zei: ‘Achter mij!’ Ik dacht: ‘Fuck!’”: hoe Benoot en Van Aert het hachje van hoofdschuddende Vingegaard redden

Moesten ze nu blij zijn of moeten ze zich zorgen maken? Bij Visma-Lease a Bike wisten ze het niet goed. Op Superdévoluy verloor Jonas Vingegaard twee seconden op Tadej Pogacar en twaalf op Remco Evenepoel. Sléchts twee en twaalf seconden, met dank aan Tiesj Benoot, Christophe Laporte en Wout van Aert. Zijn tweede plaats is nog veilig, maar aan de

Lees meer »

Wijtschate breidt wandelnetwerk uit met twee nieuwe trage wegen

In Wijtschate werden vrijdag twee nieuwe trage wegen ingewandeld. “Deze twee nieuwe trage wegen brengen wandelaars vanaf nu van Wijtschate tot aan de Huikerbossen om zo verder te wandelen naar De Palingbeek”, zegt schepen Bart Vanacker. Beide trage wegen maken deel uit van het wandelnetwerk Heuvelland.
The post Wijtschate breidt wandelnetwerk uit met twee nieuwe trage wegen appeared first

Lees meer »

Meubelzaak Juntoo opent eerste inspiratiewinkel

In de Lippenslaan 353 in Knokke opent Juntoo The Lab de deuren. Het gaat om een nieuw winkelconcept van designmeubelenketen Juntoo, waarbij je op een interactieve manier experimenteert met voorkeur en stijl. “Je wandelt van de ene leefwereld in de andere”, zegt ceo Giane Van Landuyt.
The post Meubelzaak Juntoo opent eerste inspiratiewinkel appeared first on KW.be.

Lees meer »