Paard van Steenbekebos wint weer in Winkel Koerse

Op het pleintje in Steenbekebos werd het bord van Winkel Koerse Winnende Wijk onthuld. “Voor de tweede keer in drie jaar hadden we toevallig het beste paard”, aldus wijkburgemeester Karin Stellamans.

Aan het paardensportevenement Winkel Koerse, dat al decennialang georganiseerd wordt begin oktober, zijn er telkens twee wijkwedstrijden verbonden. Een jury rijdt enkele dagen voor het evenement de straten af op zoek naar de best versierde straten. Die prijs wordt tijdens Winkel Koerse uitgereikt. Elke wijk krijgt via lottrekking ook een paard toegewezen. “De wijk wiens paard wint, krijgt een receptie aangeboden en geniet ook van een wijkfeest in ons lokaal. Daarnaast komt er een jaar lang een bord te staan in de wijk”, legt Sam Viaene van het organiserende comité van Winkel Koerse uit. “Met deze initiatieven proberen we de verschillende straten en wijken in de gemeente nog meer te betrekken bij het evenement. Dat lukt wonderwel. We merken dat Winkel Koerse jaar na jaar leeft bij de bevolking.”

Tweede keer

Het bord van de winnende wijk werd zaterdagochtend onthuld in het bijzijn van enkele tientallen wijkbewoners van Steenbekebos. “Het is al de tweede keer in drie jaar tijd dat ons paard naar de overwinning spurt. Puur toeval, maar wel leuk voor onze wijk. Wij liggen wat verder weg van het dorpscentrum, maar op deze manier zijn we toch erg betrokken met wat er leeft. Een dergelijk initiatief brengt mensen uit de wijk samen”, aldus wijkburgemeester Karin Stellamans.

Zaterdagochtend werden tijdens de receptie alvast de eerste plannen gesmeed om de wijk aan te kleden in aanloop naar Winkel Koerse. “Je merkt wel dat het winnen van de wedstrijd ook de buurt dichter bij elkaar brengt. Wees er maar zeker van dat we ook dit jaar met heel wat personen present tekenen op Winkel Koerse. En geen twee zonder drie, dus misschien hebben we dit jaar nog eens het geluk aan onze zijde en spurt ons paard naar de derde eindoverwinning.”

The post Paard van Steenbekebos wint weer in Winkel Koerse is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Vlaams Belang Hooglede met startevent op 15 juni: “Uitslag verkiezingen is een hart onder de riem”

Op het feest na de voor Vlaamse Belang succesvolle verkiezingen van afgelopen weekend, tekenden ook Hansje Vandendriessche en Shirley Dickmeis present. “Ik heb speciaal een t-shirt ontworpen voor Hansje. De tekening van de leeuw is van mijn hand”, klinkt het trots bij zijn echtgenote. De partij heeft de wind in de zeilen en de gloednieuwe afdeling in Hooglede kijkt dan

Lees meer »

Arthur Lambrecht (22) zet zwerfvuilproject op poten met Scouts Menen: “Veel positieve commentaren”

Zwerfvuil is een probleem in haast elke gemeente, ook in Menen. Scoutsleider Arthur Lambrecht wou er in zijn stad iets aan doen en zette met de volledige leidingsploeg van Scouts JFK Menen een Mooimakers-project op poten waarmee ze de ruime regio rond hun lokalen proper proberen te houden.
The post Arthur Lambrecht (22) zet zwerfvuilproject op poten met Scouts

Lees meer »

Assisen Caroline Kint – “Iedereen weet dat ze onschuldig is” (vader Lorine De Witte)

Op het assisenproces over de doodslag op Caroline Kint (65) zijn de getuigenverhoren afgerond. De vader van Lorine De Witte (53) schreeuwde donderdagnamiddag de onschuld van zijn dochter uit. Ook de zware jeugd van de beschuldigde kwam opnieuw aan bod.
The post Assisen Caroline Kint – “Iedereen weet dat ze onschuldig is” (vader Lorine De Witte) appeared first on

Lees meer »

Duivelsgekte bij Lieve en Kathy in café ‘In De Ster’: “Alle matchen worden getoond op ons ruime terras”

Bij Lieven Meulenaere en Kathy Pareyn van café ‘In de Ster’ in Sint-Jan-ter-Biezen wordt er werk gemaakt van een EK-dorp. Alle voetbalwedstrijden worden er binnen getoond op meerdere schermen en ook buiten staat op het terras een groot scherm om mee te volgen.
The post Duivelsgekte bij Lieve en Kathy in café ‘In De Ster’: “Alle matchen worden getoond

Lees meer »

Cybercriminelen verzinnen nepruzie tussen Gunther Levi en Gert Verhulst: “Ik snap niet waarom ze ons viseren”

De smeekbede van Gunther Levi (48) om z’n naam online niet te misbruiken heeft een averechts effect gehad. Waar eerst nog het ‘nieuws’ werd verspreid dat hij gearresteerd was, wordt nu ook Gert Verhulst betrokken bij een nepverhaal van steeds gewiekstere internetcriminelen. In ‘Dag Allemaal’ vertelt de zanger en acteur wat er aan de hand is. “Nee, Gert heeft me

Lees meer »

Brugge Mariastad viert 50-jarig bestaan

De vzw Brugge Mariastad vierde zondag 2 juni hun 50-jarig bestaan. Ze zegenen jaarlijks nieuwe Mariabeeldjes in op tal van locaties in de Brugse binnenstad. Al heel wat nissen in gevels van woningen kregen een invulling. Ze vierden hun jubileum met een speciale misviering in de Onze-Lieve-Vrouwekerk, bijgewoond door leden van de Confrerie van Blindekens
The post Brugge Mariastad

Lees meer »

Met Melissa Depraetere bij haar ouders, tussen de regeringsonderhandelingen door: “Mocht ze minister worden? Dat zou véél stress betekenen voor ons”

Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere verwijst er zélf graag naar: ze komt zelf uit een eenvoudig arbeidersgezin en weet daardoor van welk beleid de modale Vlaming beter wordt. Haar ouders Ann en Patrick zagen haar uitgroeien tot leading lady bij de socialisten én hoe ze haar partij met succes door een crisistijd loodste. En straks is ze misschien zelfs minister? “Goh, vorig

Lees meer »

Ronald Koeman kranig nadat zijn vrouw Bartina weer getroffen is door borstkanker: “Oranje soms afleiding”

Na een overtuigende 4-0-zege tegen Canada vorige week, speelt Oranje vanavond zijn uitzwaaimatch voor het EK tegen IJsland, dat vrijdag nog verrassend ging winnen op Wembley dankzij een goal van OH Leuven-spits Thorsteinsson. Het Nederlands elftal opent haar EK zondag met een wedstrijd tegen Polen. Volg de ontwikkelingen voor en tijdens Nederland – IJsland hieronder.

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »