Zweedse EU-diplomaat en landgenoot vrijgelaten in ruil voor veroordeelde Iraniër

Teheran heeft de Zweedse EU-diplomaat Johan Floderus en de Zweed Saeed Azizi vrijgelaten. Dat kondigt de Zweedse premier Ulf Kristersson op X aan. Zweden laat dan weer de Iraniër Hamid Noury vrij, die in het land is veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De gevangenenruil kwam tot stand dankzij bemiddeling van Oman.

 

Meer krantenkoppen in België

Vrouw (65) sterft nadat parachute dichtklapt door windstoot: “Zo’n sprong stond al even op haar bucketlist”

Een vrouw van 65 is zondagmiddag gestorven bij een parachutesprong. Door een windstoot klapte de parachute dicht, op zo’n tien meter van de grond. Het slachtoffer overleefde de val niet. Haar familie stond beneden te kijken en zag het allemaal gebeuren. “Zij zijn allemaal in shock.” De instructeur die haar begeleidde – een man van 30 – raakte zwaargewond. Het

Lees meer »

SpaceX-raket blijft aan de grond na mislukte lancering

De Falcon 9-raket van SpaceX moet aan de grond blijven. Dat heeft de Amerikaanse luchtvaartautoriteit FAA beslist nadat een raket van dit type bij een lancering in de ruimte uit elkaar brak en zo de lading Starlink-satellieten in gevaar bracht. Het is de eerste mislukte lancering in zeven jaar van dit type raket van het bedrijf van Elon Musk.

Lees meer »

Vlaanderen mist doel voor terugkeer langdurig zieken

Vlaanderen stelde zich vorig jaar als doel 10.000 lang­durig zieken naar werk te begeleiden, maar dat cijfer werd niet gehaald. Bovendien vindt maar een fractie van de mensen die in zo’n traject stappen effectief werk. Dat schrijft De Tijd dinsdag op basis van gegevens die de krant opvroeg bij arbeidsbemiddelaar VDAB.

Lees meer »

Nauwere samenwerking tussen Poetin en Kim Jong-un is een feit: Noord-Koreaanse elitesoldaten brengen bezoek aan Rusland

Een groep Noord-Koreaanse elitesoldaten in wording is op dit moment onderweg naar Rusland voor een officieel bezoek. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia. Het bezoek is het eerste onderdeel van het strategische partnerschapsakkoord dat de Russische president Vladimir Poetin (71) en zijn Noord-Koreaanse bondgenoot Kim Jong-un (40) vorige maand hebben ondertekend.

Lees meer »

Gemeenteraad Middelkerke keurt aanvraag titel ereburgemeester voor Janna Opstaele unaniem goed

Woensdagavond heeft de voltallige gemeenteraad van Middelkerke de aanvraag goedgekeurd om Janna Opstaele alsnog postuum tot ereburgemeester te benoemen. Het is nu aan het Agentschap Binnenlands Bestuur en minister Gwendolyn Rutten (Open Vld) om de aanvraag goed te keuren. “In tegenstelling tot hoe de gemeenteraad hier meestal verloopt, is dit punt wel respectvol behandeld”, zegt raadslid Franky Annys (Open Vld)

Lees meer »