Jasper Depraetere (24) wordt de nieuwe beiaardier van Mol: “Ook Dua Lipa en Billie Eilish zullen op de beiaard weerklinken”

De 24-jarige Jasper Depraetere uit Berlaar wordt de nieuwe beiaardier in Mol. Hij haalde het van 2 andere kandidaten. Hij vervangt de vorige beiaardier, Carl Van Eyndhoven, die na 33 jaar met pensioen gaat. 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks nederlaag promoveert WS Bellegem naar derde provinciale: “We hebben nu toch prijs te pakken”

WS Bellegem, dat niet meer wist wat verliezen was, trok vorige donderdag op SV Wevelgem City met de kleinste cijfers aan het kortste eind. Omdat niemand precies wist hoe de vork aan de steel zat in verband met het aantal promotietickets, dropen de groenhemden ontgoocheld af. Pas vrijdag, toen Bellegem te horen kreeg dat het ondanks de nederlaag toch promoveerde,

Lees meer »

Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40

Dinsdagmorgen om 5 uur gebeurde op de E40 net voorbij de oprit Beernem een ongeval. Een vrachtwagen die richting Brussel reed week af van de baan en belandde zijdelings in de gracht.
The post Kijk! Vrachtwagen belandt in de gracht langs de E40 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »

Berucht servet van Messi’s eerste contract geveild voor een monsterbedrag: “Deze jongen moéten we hebben”

Dertien jaar was Lionel Messi, toen een scout van FC Barcelona hem voor het eerst zag spelen. Zijn naam: Carles ‘Charly’ Rexach. Even later – in 2000 – liet hij de Argentijn zijn eerste ‘contract’ tekenen op een servet. Dat stukje papier is vrijdag onder de hamer gegaan voor een bedrag van 762.000 pond (ongeveer 890.000 euro) bij het Britse

Lees meer »

Van belastingbrief tot verkeersboete in één digitale portefeuille: wat kan je wel én niet met nieuwe app MyGov.be?

Vandaag is de nieuwe digitale portefeuille MyGov.be gelanceerd. De app kan door iedereen worden gedownload. Identiteitskaart, doktersbriefjes, zelfs je geboorteakte en diploma’s, samen op één plek in je smartphone. Staatssecretaris voor Digitalisering Mathieu Michel (MR) legt uit hoe de app een belangrijke rol zal spelen in je dagelijkse leven. “Via de app kunnen alle mogelijke documenten, attesten en bewijzen worden

Lees meer »

Eerste evenement Roslar is groot succes: “Goed gestart, dit smaakt naar meer”

Het eventcollectief Roslar organiseerde afgelopen weekend met Klub Lokal een eerste evenement. Op vrijdag- en zaterdagavond palmden muzikanten en dj’s de tuin van café Romen in, op zaterdag was er een marktje waar jonge, plaatselijke makers hun creaties toonden aan het grote publiek. “We zijn erg goed gestart”, aldus een tevreden Stan Priem van de organisatie.
The post Eerste

Lees meer »

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

Groen licht voor 300 extra plaatsen in buitengewoon onderwijs

De Vlaamse regering geeft groen licht voor twee nieuwe scholen buitengewoon onderwijs en extra aanbod in acht scholen. Zo komen er opnieuw zowat 300 extra schoolbanken bij voor kinderen met een autismespectrumstoornis, een gedragsstoornis, een emotionele stoornis, een verstandelijke beperking, een auditieve beperking of een spraak- of taalstoornis, meldt Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA).

Lees meer »

Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand”

Brandweer en politie snelden vrijdagochtend omstreeks 10.45 uur naar de Vikingschool in de Vikingstraat in Roeselare. Daar hadden leerkrachten van de school een gasgeur in het gebouw opgemerkt.
The post Leerlingen Vikingschool in Roeselare even geëvacueerd omwille van gasgeur: “Na controle bleek er niks aan de hand” appeared first on KW.be.

Lees meer »