Duurzaam winkelen levert fietstas op

Wie zich nog tot en met vrijdag 31 mei duurzaam verplaatst om een bezoekje te brengen aan een van de 53 deelnemende lokale Kuurnse handelaars, maakt kans om in de prijzen te vallen. Bij elk bezoek aan een van deze deelnemende handelaars krijg je als klant een lotje waarmee je kans maakt om een Kuurnse fietstas te winnen.

Om duurzame verplaatsingen en lokale handel te bevorderen, lanceerde de gemeente Kuurne de Voorjaarsactie 2024 onder het motto ‘Trapper dan een ezel’. Nog tot en met vrijdag 31 mei 2024 worden inwoners aangemoedigd om boodschappen te doen bij lokale handelaars met de fiets of te voet. “Het zou geweldig zijn als onze fietsende Kuurnenaars deze tas massaal aan hun fiets hangen”, weet Annelies Vandenbussche, schepen van Mobiliteit, “Ze is herkenbaar, handig en een knipoogje naar onze mascotte. Laten we alvast flink doortrappen.”

Bij elke aankoop die je te voet of met de fiets doet bij één van de 53 deelnemende handelaars, ontvangt de klant een lotje. Hoe vaker je duurzaam verplaatst en lokaal winkelt, hoe meer kans je dus maakt om te winnen. “Meer en meer merken we dat Kuurnenaren met de fiets gaan winkelen”, merkt schepen van Lokale Economie, Bram Deloof op. “Ook onze handelaars kijken positief naar deze trend en doen mee aan deze actie. Om inwoners nog meer aan te zetten om lokaal te kopen en de fiets te (blijven) nemen, hebben we nu deze unieke fietstas. Deze kun je exclusief bij onze Kuurnse handelaars winnen… en daarom is het beter om in Kuurne te kopen!”

“In het najaar van 2023 vroegen we onze inwoners om originele spreuken voor Kuurnse fietstassen te bedenken”, gaat burgemeester Francis Benoit verder. “De leuze ’(T)rapper dan een ezel’, ingezonden door An Maes, was de favoriet uit meer dan 300 inzendingen. Personen die niet in de prijzen vallen maar toch met een Kuurnse fietstas willen rondrijden, kunnen die vanaf vrijdag 5 juni kopen in het gemeentehuis, de bibliotheek en de sportdienst tegen 33 euro. De voorraad is beperkt. (BRU)

The post Duurzaam winkelen levert fietstas op is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan

Toshiba wil tot 4.000 banen schrappen in Japan. Dat heeft het Japanse technologieconcern bekendgemaakt. “De beslissing was moeilijk voor de directie, maar we denken dat de maatregelen noodzakelijk zijn om Toshiba op de weg naar herstel en groei te zetten”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Lees meer »

“Mijn verwachtingen zijn heel laag gezakt”: stevent ‘Blind gekocht’ af op een fiasco?

“Ik kan dit moeilijk plaatsen.” Nee, ‘Blind gekocht’-deelnemers Heleen en Balder lopen niet over van enthousiasme wanneer ze hun nieuwe woning voor het eerst zien. Makelaar Kinga Kantorska en interieurarchitecte Dorien Boven zullen dus serieus hun best moeten doen om de mening van het koppel bij te stellen. En ook de wensen van nieuwe kandidaten Seppe en Niels vormen een

Lees meer »

Vader en zonen terecht voor onthutsende mishandeling en misbruik: “Geslagen met oplader, sandalen en verlengkabel en meer dan 100 keer vastgebonden”

Zijn een Afghaanse vrouw en haar drie kinderen jarenlang door haar echtgenoot en twee stiefzonen uit Menen mishandeld en misbruikt? Op die vraag moet de rechter in Kortrijk een antwoord vinden. De Afghaanse echtgenoot en zijn twee zonen vinden alvast van niet en gaan resoluut voor de vrijspraak. “Allemaal leugens en verzinsels”, klonk het in koor. Wat speelde zich achter

Lees meer »

Brandweer, civiele bescherming en gemeente proberen Voerenaren zo snel mogelijk te helpen: “Geen nieuwe oproepen meer”

Bij de hulpverleningszone Oost-Limburg staat nog zo’n 30-tal noodoproepen vanuit Voeren open na de wateroverlast in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de late avond werden vanuit alle posten van de zone mensen richting Voeren gestuurd om de watersnood aan te pakken. Maar een ding staat nu al vast: de schade is groot omdat het water hoger stond dan

Lees meer »

Na de gratis schoolmaaltijden van Vooruit: wat zijn de breekpunten van de andere zes partijen om in een regering te stappen?

De kiezer moet nog naar de stembus en de regeringen zijn nog lang niet gevormd, maar toch vliegen de breekpunten van politieke partijen al in het rond. Een campagnestunt? Mogelijk, maar het zet nog eens duidelijk in de verf welke thema’s elke partij cruciaal vindt. Wat is voor elke partij essentieel om in een regering te stappen? En hoe haalbaar

Lees meer »

Slovaakse premier Robert Fico (59) uren na schietpartij nog steeds in kritieke toestand: “Aanvaller had politiek motief”

Robert Fico (59), de premier van Slovakije, is neergeschoten na een ministerraad. Een reporter van dagblad ‘Denník N’ zag dat de eerste minister van de grond moest worden getild en werd weggereden. Volgens de Slovaakse regering “balanceert hij tussen leven en dood”. De aanval vond plaats voor een cultureel gemeenschapscentrum in de stad Handlova. De dader zou een 71-jarige dichter

Lees meer »