WIELERKORT. Gianni Vermeersch loopt breukje op in elleboog

Het wegseizoen is volop aan de gang. Op deze pagina blijft u op de hoogte van al het nieuws in wielerland. 

Meer krantenkoppen in België

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Engelse voetbalbond neemt extra veiligheidsmaatregelen: onder meer 2500 stewards worden ingezet

Wie had dat durven denken, toen Thibaut Courtois midden augustus kermend van de pijn tegen de grond ging tijdens een training met Real Madrid. Een lang en hard revalidatieproces later staat hij gewoon onder de lat in de Champions League-finale op Wembley. De tegenstander is Borussia Dortmund. Wint Real of verrast Dortmund? En speelt Courtois een heldenrol? Een hele dag

Lees meer »

Waar het Eurovisiesongfestival niet in slaagde: alle ABBA-leden nog eens samen voor koninklijke onderscheiding

Een uniek moment: Agnetha Fältskog (74), Björn Ulvaeus (79), Benny Andersson (77) en Anni-Frid Lyngstad (78) van de legendarische Zweedse popgroep ABBA kwamen uitzonderlijk nog eens samen. Vrijdagmiddag kregen ze uit handen van koning Carl Gustaf (78) een onderscheiding op het paleis in Stockholm. Exact vijftig jaar geleden won de band het Eurovisiesongfestival met ‘Waterloo’.

Lees meer »

KIJK. Daar zijn de eerste mosselen al

In het Zeeuwse vissersdorp Bruinisse zijn de eerste hangcultuurmosselen van het seizoen bovengehaald. Ze zijn een goeie maand vroeger rijp voor de oogst dan bodemcultuurmosselen, omdat ze dichter bij het wateroppervlak groeien. Dat is dichter bij het licht, waardoor ze meer voedsel hebben.

Lees meer »

Gokken onder 18 jaar is verboden, maar VTM-programma bewijst dat het kinderspel is: “Minderjarige kon in één keer 70 Win For Lifes kopen”

Gokken is kinderspel. Dat bewijst het VTM-programma ‘Ze zeggen dat’. Hoewel krasloten onder de 18 jaar verboden zijn, konden vier minderjarigen er tientallen kopen. Spelen op gokautomaten ging nóg makkelijker. Hoe los je dat probleem op? En kunnen tieners echt gokverslaafd worden door één keer te krassen? Net nu komt de Hoge Gezondheidsraad met een nieuw advies.

Lees meer »

LIVEBLOG DORTMUND-REAL. Thibaut Courtois en Real Madrid vertrokken naar Londen, dat hélemaal klaar is voor de finale

De belangrijkste match van het seizoen wordt dit jaar gespeeld op Wembley. Courtois en zijn Real Madrid nemen het op tegen Borussia Dortmund. Real kan voor de vijftiende keer in haar clubgeschiedenis de Beker met de Grote Oren winnen. Dortmund speelde elf jaar geleden al de finale in Wembley, maar verloor toen van Bayern München. Kan Courtois, zoals in 2022,

Lees meer »

EXCLUSIEF. Hanne van K3 maakt komaf met kwalijke geruchten: “Dat Marthe er niet bij was, is mijn schuld”

“Sorry als ik wat schor klink, mijn stem is nog niet helemaal terug”. Met een extra brede glimlach geeft Hanne Verbruggen (30) haar eerste interview sinds haar huwelijksfeest. Veel tijd om te bekomen had ze niet, want de nieuwe zomersingle van K3 werd de wereld ingestuurd. Toch vertelt ze uitgebreid over “de mooiste dag van haar leven”, deelt ze enkele

Lees meer »

KIJK. Daar zijn de eerste mosselen al

In het Zeeuwse vissersdorp Bruinisse zijn de eerste hangcultuurmosselen van het seizoen bovengehaald. Ze zijn een goeie maand vroeger rijp voor de oogst dan bodemcultuurmosselen, omdat ze dichter bij het wateroppervlak groeien. Dat is dichter bij het licht, waardoor ze meer voedsel hebben.

Lees meer »

Harelbekenaar mag ook volgend jaar gratis naar thuismatchen ‘Ratjes’

RC Harelbeke redde zich enkele weken geleden ternauwernood in de tweede nationale afdeling amateurs. Dat was niet in het minst te danken aan de massaal opgekomen supporters. Om hen te bedanken kan elke Harelbekenaar ook volgend jaar volledig gratis naar de thuismatchen van de Ratjes.
The post Harelbekenaar mag ook volgend jaar gratis naar thuismatchen ‘Ratjes’ appeared first on

Lees meer »

Yolande (80) smeerde 288.000 sandwiches en geeft Rientje uit ‘Nonkels’ gelijk: “Die met preparé zijn altijd het eerst op”

Ga in Vlaanderen rond met een plateau sandwiches en die met preparé zijn het eerst weg. Dat weet niet alleen Rientje in de laatste aflevering van Nonkels, maar ook Yolande Smesman (80). De vrijwilligster van KAA Gent smeerde de afgelopen 36 jaar meer 288.000 sandwiches. Afgelopen weekend werd ze net als Hein Vanhaezebrouck en Laurent Depoitre feestelijk uitgezwaaid.

Lees meer »

Man (37) steekt schoonbroer neer na opmerking over vaatwasser: “Hij vroeg om borden niet kriskras in te laden”

Een opmerking over het inladen van de afwasmachine. Meer had een 37-jarige man uit Herselt niet nodig om met een mes zijn schoonbroer in zijn hals en onder zijn oog te steken. De dertiger riskeert een celstraf van vijf jaar voor poging tot doodslag. “Het slachtoffer heeft geluk gehad dat hij het overleefde”, zei openbare aanklager Hanne Hendrickx op de

Lees meer »