KIJK. Daar zijn de eerste mosselen al

In het Zeeuwse vissersdorp Bruinisse zijn de eerste hangcultuurmosselen van het seizoen bovengehaald. Ze zijn een goeie maand vroeger rijp voor de oogst dan bodemcultuurmosselen, omdat ze dichter bij het wateroppervlak groeien. Dat is dichter bij het licht, waardoor ze meer voedsel hebben. 

Meer krantenkoppen in België

Luchthaven van Oostende krijgt op een na grootste zonnepanelenpark van ons land: “Goed voor elektriciteit voor de luchthaven en 10.000 gezinnen”

Met 60.000 zonnepanelen op een oppervlakte van wel 60 voetbalvelden, heeft de luchthaven van Oostende binnenkort het grootste zonnepanelenpark van West-Vlaanderen en het tweede grootste in ons land. Met een jaarlijkse productie van 37.000MWh per jaar kan de luchthaven volledig draaien op duurzame energie en daarnaast kunnen nog eens 10.000 gezinnen aangesloten worden.
The post Luchthaven van Oostende krijgt

Lees meer »

Agnes Terryn viert haar eeuwfeest

Agnes Terryn mocht op 17 juni honderd kaarsjes uitblazen. Ze werd in de bloemetjes gezet door haar familie en door het wzc Sint-Amand in Zwevegem, waar ze verblijft.
The post Agnes Terryn viert haar eeuwfeest appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tweede sneukelroute tien jaar na overlijden Atreyu Bral (20): “Hij hield van lekker eten en drinken”

Zondag 30 juni wordt voor de tweede keer een sneukelroute georganiseerd. Dit om Atreyu Bral, die in 2014 op amper 20-jarige leeftijd overleed, te herdenken. En om het goede doel te steunen. De opbrengst gaat naar Koester, een project van het Kinderkankerfonds.
The post Tweede sneukelroute tien jaar na overlijden Atreyu Bral (20): “Hij hield van lekker eten en

Lees meer »

Oeps! Plots blote vrouwenbenen in beeld bij interview Ruben Van Gucht

Grappig moment deze ochtend bij ‘Radio 2 Weekwatchers’ op VRT 1: tijdens een live-interventie tussen Ruben Van Gucht (37) en Anja Daems (56) komen er blote vrouwenbenen op een bed in beeld. Van Gucht vertoeft momenteel in Keulen voor de verslaggeving van het EK voetbal en is duidelijk niet alleen op zijn hotelkamer.

Lees meer »

Politieke verrassing in Middelkerke: Dirk Gilliaert stapt over naar LDD en neemt dan toch deel aan de gemeenteraadsverkiezingen

Wat iedereen dacht, maar niemand wou zeggen: Dirk Gilliaert (CD&V) maakt de overstap naar LDD, de lijst van burgemeester Dedecker en doet dan toch mee aan de gemeenteraadsverkiezingen in oktober.
The post Politieke verrassing in Middelkerke: Dirk Gilliaert stapt over naar LDD en neemt dan toch deel aan de gemeenteraadsverkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stijn Meuris over het beeld van de week: Gewapend

Jarenlange expertise leert Beeldspraak dat de eigenaardigste foto’s vaak die foto’s zijn waarop een banale gebeurtenis plotseling iets krijgt van een ritueel. Een soort dansje, zeg maar. Klassiek voorbeeld van dergelijk fenomeen is pakweg een man die daags na de observatie van een wolf wijst naar de wei waarin ie de wolf zag: “Dààr stond dus gisteren die wolf…” Ja,

Lees meer »