Europese puzzel wordt na de verkiezingen geen sinecure

21:55 De opgang van radicaal-rechts bepaalt het verkiezingsdebat in de hele Europese Unie. Dat heeft ook een invloed op hoe de Europese topjobs straks verdeeld worden. Zonder een krachtige Frans-Duitse tand… 

Meer krantenkoppen in België

Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke

Gistel organiseert in samenwerking met de imkervereniging De Kustbie een tweede educatieve bijenwandeling. Het is een goed begaanbare wandeling van 10 kilometer van Gistel tot Snaaskerke en terug. De route van vorig jaar, die 5 kilometer lang is, is ook nog steeds open.
The post Educatieve bijenroute krijgt vervolg richting Snaaskerke appeared first on KW.be.

Lees meer »

President Biden roept Amerikanen vanuit Oval Office op zich te verenigen om de democratie te redden: “De geschiedenis ligt in uw handen”

President Joe Biden heeft de Amerikanen woensdagavond lokale tijd in een toespraak vanuit het Oval Office verteld dat het tijd is om “de fakkel door te geven aan een nieuwe generatie”. De toespraak volgde op zijn aankondiging afgelopen zondag dat hij zich op 5 november niet opnieuw verkiesbaar stelt, maar zijn vicepresident Kamala Harris naar voren schuift als Democratisch presidentskandidaat.

Lees meer »

Prijzen voor creatieve kinderen in Komen

Met een kleine stoet begaven leden van de Confrérie des Maîtres Rubaniers zich naar de overdekte markt om de prijzen uit te reiken aan de winnaars van de wedstrijd uitgeschreven naar aanleiding van de feesten van de Marmousets.
The post Prijzen voor creatieve kinderen in Komen appeared first on KW.be.

Lees meer »

“3 doden en 87 gewonden” na Israëlische luchtaanval op havenstad in Jemen, ook munitiedepots in Libanon getroffen

Het Israëlische leger heeft een luchtaanval uitgevoerd op doelwitten van de Houthi-rebellen in de havenstad Hodeida, in Jemen. Daarbij zijn volgens de Houthi’s zeker3 doden en 87 gewonden gevallen. De aanval is een reactie op de droneaanval op Tel Aviv van vrijdag, zegt de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant. Ook 3 munitiedepots van Hezbollah in het zuiden van Libanon

Lees meer »

Grootste MDMA-lab in 23 jaar ontdekt net over grens in Duitsland: Belgische verdachte (54) nog op de vlucht

In de Duitse steden Hückelhoven en Nettetal hebben de autoriteiten een gigantisch MDMA-lab en een magazijn voor de opslag van drugs ontdekt. Er werd 200 kilogram MDMA (een stof die gebruikt wordt in xtc-pillen) in beslag genomen ter waarde van ruim 10 miljoen euro, 6.500 liter chemicaliën en voor 130.000 euro aan cash. De Duitse autoriteiten spreken van “het grootste

Lees meer »

Baanwielrenster Julie Nicolaes uit Maasmechelen 6 dagen voor de Olympische Spelen: “Ik wil er keihard met mijn fiets rijden”

Zes dagen voor de start van de Olympische Spelen stelden de Belgische teams voor het baanwielrennen, BMX, de Olympische wegkoers en het mountainbiken hun deuren open voor de pers. De laatste voorbereidingen worden onder meer getroffen in de Velodroom in Heusden-Zolder. Met Jens Schuermans, Julie Nicolaes en Robbe Ghys gaan ook 3 Limburgers mee met Team Belgian Cycling.

Lees meer »

Jaar nadat Juliette (4) sterft aan bacterie krijgt Annelies (42) nieuwe baby: “Ik heb ze al aan elkaar voorgesteld. Met hem in mijn armen aan haar grafje”

Juliette’tje Kroketje. U herinnert zich het meisje van vier misschien nog. In april vorig jaar stierf ze in amper zes dagen tijd aan een agressieve infectie. Het internet werd – op vraag van mama Annelies (42) – met hartjes en eenhoorns overspoeld. Iets meer dan een jaar na haar dood krijgt Juliette er een broertje bij: Clément. “Hij is absoluut

Lees meer »

Brute pech voor Igor Thiago: ex-Club-spits blesseert zich tijdens oefenwedstrijd waarin hij 2 keer scoort

Igor Thiago (23) kon niet beter starten bij zijn nieuwe club Brentford. Bij zijn debuut was de ex-Club Brugge-speler goed voor twee doelpunten in de vriendschappelijke wedstrijd tegen vierdeklasser Wimbledon. Al krijgt de Braziliaanse spits nu toch een flinke domper te verwerken. Na de wedstrijd werd bekend gemaakt dat hij een blessure heeft opgelopen aan zijn meniscus.

Lees meer »

3 van de 7 Tsjetsjeense terreurverdachten aangehouden, zouden terroristische aanslag voorbereid hebben

3 verdachten die gisteren bij verschillende huiszoekingen in ons land zijn opgepakt, zijn aangehouden door de onderzoeksrechter. Dat laat het federaal parket weten in een persbericht. Bij de huiszoekingen werden in totaal 7 personen opgepakt, de andere 4 zijn intussen weer vrijgelaten. De 3 aangehouden verdachten worden gelinkt aan de terreurgroep ISKP en zouden een terroristische aanslag hebben voorbereid.

Lees meer »

Barcelona wil hogere toeristentaks voor cruisepassagiers

Barcelona wil de belasting voor toeristen op cruiseschepen opnieuw verhogen. Dat zegt de burgemeester van Barcelona Jaume Collboni in een interview met de Spaanse krant El País. Vooral de dagtoeristen die met een cruiseschip in Barcelona aanmeren en minder dan 12 uur in de stad doorbrengen, zouden voor veel drukte zorgen. De belasting voor die dagtoeristen bedraagt vandaag al zo’n

Lees meer »

Doek valt definitief over d’Oude Maalderij, uitbater Jef verkoopt inboedel brouwerij en eetcafé: “Wil deze bladzijde graag omdraaien”

De deuren van brouwerij d’Oude Maalderij en eetcafé The Mash in de Ardooisestraat in Izegem blijven definitief dicht. Uitbater Jef Pirens gooide omwille van een relatiebreuk de handdoek noodgedwongen in de ring en zocht nog naar overnemers, maar die zoektocht heeft niks opgeleverd. De inboedel van de brouwerij en horecazaak wordt nu openbaar verkocht en daar zitten heel wat memorabilia

Lees meer »

Deel Boezingestraat weer in twee richtingen tijdens bouwverlof

Door het bouwverlof zal er tot en met zondagavond 11 augustus niet gewerkt worden in de Boezingestraat. In die periode zal het verkeer tussen de verkeerslichten en de inrit van het sportcentrum in beide richtingen toegelaten worden.
The post Deel Boezingestraat weer in twee richtingen tijdens bouwverlof appeared first on KW.be.

Lees meer »

IN BEELD – Première ‘Gert & James ZomerRevue’ in Plopsa De Panne met talrijke bekende Vlamingen

Na ‘Gert Late Night’, ‘De Cooke & Verhulst Show’ en een daaropvolgende pauze is het duo ‘Gert & James’ voor even terug. Tijdens de zomermaanden ontvangen ze het grote publiek voor een wervelende avondshow met sketches, groots dansensemble en livemuziek van de XL Band in het Studio 100 Theater in De Panne.
The post IN BEELD – Première ‘Gert

Lees meer »