Stad Oostende zet de strijd verder tegen winkeldiefstal

Voor het derde jaar op rij slaan Stad Oostende, het Economisch Huis Oostende en Crime Control de handen in elkaar om samen met de lokale handelaars de preventieve strijd tegen winkeldiefstal aan te gaan.

Stad Oostende organiseert voor het derde jaar op rij een actie rond de preventie van winkeldiefstal. Winkeldiefstal blijft een fenomeen waar veel handelaars mee geconfronteerd worden. Door een commerciële en proactieve houding kunnen handelaars heel wat alarmsignalen leren herkennen.

In samenwerking met het trainings- en consultancybureau Crime Control werd een informatiesessie georganiseerd waarop lokale handelaars zich vrijblijvend konden inschrijven. Tijdens deze interactieve sessie lag de nadruk op allerlei tips en tricks om verdacht gedrag te herkennen en zo winkeldiefstal te voorkomen.

Tips

“De 26 aanwezige handelaars kregen heel wat bruikbare tips en tricks. Door het vergroten van de bewustwording en het meegeven van de juiste tools en technieken, leert men effectief te reageren op verdachte situaties. Alles kan beveiligd worden met labels, tags of barcodes maar het beste anti-diefstalsysteem ben je zelf!”, klinkt het bij Maxim Donck, schepen van Samenleven.

Na de informatiesessie werden enkele mystery thieves de Oostendse winkelstraten ingestuurd. Een mystery thief gebruikt de meest voorkomende diefstaltechnieken en test deze uit. Tijdens de actie werden 14 winkels bezocht uit verschillende branches. Meerdere diefstaltechnieken werden uitgetest, van manipulatie van alarmsystemen tot wisseltrucs aan de kassa. Bij het toepassen van sommige technieken was het mogelijk om een diefstal te plegen. Andere toegepaste technieken mislukten dan weer door de oplettendheid en de commerciële houding van de handelaars.

Succes

“Twee handelszaken namen voor een tweede keer deel aan het project. Het was voor de mystery thieves al een stuk moeilijker om bij deze handelaars te stelen. Beide handelaars hadden een aantal maatregelen ingevoerd op basis van de ontvangen tips. Eén van de dieven werd er betrapt, en de betrokken handelaar kwam daarbij op een zeer klantvriendelijke en rustige wijze in actie om de diefstal te verhinderen”, vertelt Charlotte Verkeyn, schepen van Ondernemen.

De samenwerking tussen Stad Oostende, het Economisch Huis Oostende en Crime Control kan dus zeker een succes genoemd worden.

“Het is ons doel om het project elk jaar te herhalen. Hierdoor komen alle handelaars in Oostende aan bod. We moeten blijvend inzetten op deze problematiek en de nodige ondersteuning bieden aan onze lokale handelaars”, besluit Maxim Donck.

Meer info bij Celine David, diefstalpreventieadviseur van de Stad Oostende, T 059 25 86 11, [email protected].

The post Stad Oostende zet de strijd verder tegen winkeldiefstal is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als je kiest voor spelers die in vorm zijn, hoe kan je Vanaken dan niet meenemen?”: ‘Deviltime’ verrast over keuze Vermeeren

Geen Batshuayi, maar ook geen Vanaken in de EK-selectie van de Rode Duivels. Vooral het ontbreken van de tweevoudige Gouden Schoen, dé uitblinker van de Champions’ Play-offs, ten voordele van Arthur Vermeeren vinden onze analisten in ‘Deviltime’ onbegrijpelijk. Marc Degryse: “Hoezo, Vermeeren kan ervaring opdoen? Het EK is nú! Heel bizar”.

Lees meer »

Isabelle en Sophie in vzw van Pieter ‘De Mol’ Delanoy: “Ontbijt op verkiezingsdag ten voordele van kinderen”

Isabelle Maenhoudt en Sophie Coorevits zetten mee hun schouders onder Boeta, de vzw van Pieter De Mol 2018 Delanoy. “We proberen jongeren in Kaapstad een hoopvolle toekomst te geven”, klinkt het.
The post Isabelle en Sophie in vzw van Pieter ‘De Mol’ Delanoy: “Ontbijt op verkiezingsdag ten voordele van kinderen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldsterren schitteren op rode loper in Cannes dankzij… kapster Glennda uit Brugge: “De ene heeft al meer streken dan de andere”

Wat hebben Bella Thorne, Hunter Schafer en Madison Grace met elkaar gemeen? Alle drie zijn het wereldsterren met samen miljoenen volgers op sociale media, maar de Amerikaanse celebrity’s delen ook… dezelfde kapster. Glennda Rommelaere (33) uit Brugge verzorgde hun kapsel tijdens het filmfestival van Cannes, zodat ze konden schitteren op de rode loper.
The post Wereldsterren schitteren op rode

Lees meer »

Advocaten van Donald Trump houden vol dat ex-president onschuldig is in zwijggeldzaak, steracteur Robert De Niro komt zijn zegje doen voor gerechtsgebouw

De verdediging van de gewezen Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag, bij de slotpleidooien in het strafproces over het zwijggeld dat hij aan pornoactrice Stormy Daniels zou betaald hebben, nogmaals staande gehouden dat Trump onschuldig is. Intussen dook steracteur Robert De Niro, een aanhanger van Joe Biden, op voor het gerechtsgebouw om zich uit te spreken tegen Trump.

Lees meer »

Parcours Dodentocht fors gewijzigd: “Slechts 30 procent blijft hetzelfde”

De uitverkochte 55ste editie van de 100 kilometer lange Dodentocht, dit jaar op vrijdag(avond) 9 en zaterdag 10 augustus, krijgt een heel ander parcours dan de voorbije jaren. Slechts 30 procent van het traject blijft volgens de organisatie behouden. Het gaat onder meer om delen van Kalfort (Puurs-Sint-Amands) en Opdorp (Buggenhout), terwijl Breendonk (Willebroek) en Steenhuffel (Londerzeel) worden geschrapt.

Lees meer »

De Stroom, een vrijetijdsorganisatie voor mensen met een beperking, opent ontmoetingsruimte De Kajuit

In 2023 verhuisde de Spelotheek naar de Deelfabriek, waardoor de benedenverdieping van vzw De Stroom in de Sint-Janslaan 1 kwam leeg te staan. Op vrijdag 24 mei werd ‘De Kajuit’, een gezellig ingerichte polyvalente ruimte, geopend met een feest voor de vrijwilligers, gevolgd door een eerste fuif voor de deelnemers op zaterdag 25 mei. “Het is een laagdrempelige ontmoetingsplek. Daarnaast

Lees meer »

Ober vrijgesproken na beschuldiging van breken duim klant in Koksijde

Een 50-jarige ober die in een brasserie in Koksijde werkte, is vrijgesproken van de beschuldiging dat hij een vinger had gebroken van een vrouw op zijn terras. De strafrechter in Veurne vond dat er onvoldoende bewijzen waren, nadat ook een getuige langskwam in de rechtszaal.
The post Ober vrijgesproken na beschuldiging van breken duim klant in Koksijde appeared first

Lees meer »

Hongarije wil zich volledig terugtrekken uit NAVO-steun aan Oekraïne: “Rusland gaat het Westen niet opslokken”

De Hongaarse premier Viktor Orban (60) is van plan om zijn positie binnen de NAVO te “herdefiniëren”. Dat heeft hij gezegd in een interview de Hongaarse staatsradio. Volgens Orban is extra militaire steun van de alliantie aan Oekraïne volkomen nutteloos. “Als de Russen echt sterk genoeg zouden zijn om de Oekraïners te verslaan, dan hadden ze dat al lang gedaan”,

Lees meer »