Isabelle en Sophie in vzw van Pieter ‘De Mol’ Delanoy: “Ontbijt op verkiezingsdag ten voordele van kinderen”

Isabelle Maenhoudt en Sophie Coorevits zetten mee hun schouders onder Boeta, de vzw van Pieter De Mol 2018 Delanoy. “We proberen jongeren in Kaapstad een hoopvolle toekomst te geven”, klinkt het.

Bruggeling Pieter Delanoy beter bekend als De Mol 2018 richtte dertien jaar geleden vzw Boeta op, een project dat zich inzet voor kleurlingenjongeren in de township Ocean View bij Kaapstad. Via studiebegeleiding, schoolbeurzen, sportinitiatieven en een armenkeuken voor de straatbewoners proberen ze de jongeren daar een hoopvolle toekomst te geven. Pieter ging in de krokusvakantie voor de twintigste keer naar Zuid-Afrika om daar, samen met de lokale vrijwilligers, de werking verder uit te bouwen. “Het is zalig om te zien hoe onze studenten hun eigen weg vinden en zo op hun beurt mee bouwen aan een toekomst voor een township die toch geconfronteerd wordt met zware problemen zoals armoede en criminaliteit”, aldus de trotse voorzitter.

Na dertien jaar wordt er ook werk gemaakt van vernieuwing. Met een aantal nieuwe bestuursleden, zoals Isabelle Maenhoudt en Sophie Coorevits uit Jabbeke, en enkele nieuwe acties probeert vzw Boeta haar projecten een extra boost te geven en klaar te maken voor de toekomst.

“De ontbijten zijn rijkelijk gevuld met lokaal lekkers”

“We wilden mee onze schouders zetten onder het verhaal van vzw Boeta, omdat we geloven in wat de mensen van dit project in Zuid-Afrika verwezenlijken. Heel concreet hebben we ons meteen gesmeten door een nieuwe ontbijtactie op poten te zetten”, klinkt het bij Isabelle en Sophie. Beide dames wonen in Jabbeke. Isabelle is commercieel medewerker bij Matthys Wines in Brugge en Sophie runt Apotheek Coorevits aan de Gistelsteenweg in Jabbeke. “Dauphine, de vrouw van Pieter, werkt in de apotheek. Zo kwamen we in contact met vzw Boeta”, zegt Isabelle.

“Pieter was op zoek naar vernieuwing in het bestuur en Sophie en ikzelf waren daar wel voor te vinden, als we het als tandem konden doen. Dat Boeta zich inzet voor de toekomst van kinderen, spreekt ons enorm aan. Ikzelf heb geen kinderen, maar ik heb acht nichtjes en neefjes, en die zijn héél bijzonder voor mij. Sophie heeft twee kinderen. We willen ons met veel plezier engageren voor de toekomst van andere kinderen.”

Zelf is Isabelle nog niet in Kaapstad geweest. “Maar het staat op mijn to-dolijstje voor volgend jaar. Ik zal het nuttige aan het aangename koppelen en ondertussen enkele wijnbouwers ter plaatse bezoeken.”

Smullen op Vaderdag

Het ontbijt wordt op vijf locaties verdeeld, onder meer in Apotheek Coorevits in Jabbeke. “Op Vaderdag, ook wel verkiezingsdag zondag 9 juni, kan je ontbijtpakketten ophalen die rijkelijk gevuld zijn met lokaal lekkers, zoals aardbeien van Matika in de Zomerweg, laurierkaas van bij mijn zus Marian die Laurica Plants runt, yoghurtjes van het Baliehof, ontbijtkoeken en pistolets van Bakk uit Sint-Andries, en cava van Matthys Wines. Bestellen kan nog tot en met woensdag 29 mei”, besluit Isabelle met een warme oproep.

Bestellen kan via www.boeta.be/ontbijtactie.

The post Isabelle en Sophie in vzw van Pieter ‘De Mol’ Delanoy: “Ontbijt op verkiezingsdag ten voordele van kinderen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Macht, verraad en draken: seizoen 2 van ‘House of the dragon’ start als eerste nieuwe klepper op HBO Max (en als laatste op Streamz)

In het 2e seizoen van de populaire tv-reeks ‘House of the dragon’ staan vanaf morgen 2 koninklijke familietakken elkaar naar het leven en draait alles om machtswellust, wraak, verraad en vuurspuwende fabelmonsters. Dit nieuwe seizoen wordt de laatste grote HBO-klepper op Streamz. De serie is de eerste grote reeks die ook op nieuwe aanbieder HBO Max te zien zal zijn.

Lees meer »

AM-Power uit Pittem mag Vlaamse steun wellicht dan toch behouden

AM-Power uit Pittem maakte een tijdje geleden zijn eigen biogasinstallatie kapot door er een verkeerd product in te doen. Door die fout dreigde het bedrijf Vlaamse steun te verliezen, maar de Raad van State vindt dat te streng. Dat schrijft Het Nieuwsblad.
The post AM-Power uit Pittem mag Vlaamse steun wellicht dan toch behouden appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Oliedepots in de Russische regio Rostov ??in brand na een droneaanval

Verschillende olieopslagtanks zijn deze ochtend vroeg in brand gevlogen na een droneaanval in de stad Azov in de zuidelijke regio Rostov, zo melden Russische functionarissen. Het Russische ministerie van Noodsituaties zei op Telegram dat de brand zich over 5.000 kubieke meter had verspreid en dat enkele tientallen brandweerlieden de brand aan het bestrijden zijn. Persbureau Reuters kon de berichtgeving niet

Lees meer »

School richt stilteplek in na fataal ongeval van Timo (16), examens gaan door

Op school in Torhout kenden ze hem als een vriendelijke en voorname leerling. Iemand die droomde van een carrière als ingenieur. Maar een dramatisch verkeersongeval op amper twee kilometer van zijn huis in Ichtegem besliste er anders over. Timo (16) kwam ten val en net op dat moment passeerde een wagen. De tiener overleefde de aanrijding niet.
The post

Lees meer »

Podcast over aan overdosis overleden Roger Van de Velde: “Een van de beste Vlaamse schrijvers, maar totaal onbekend”

In 2025 zou de Antwerpse auteur en journalist Roger Van de Velde honderd jaar worden. Een ideaal moment om een podcast te lanceren waarin het verhaal van de aan een overdosis overleden auteur tot leven wordt gebracht. “Van de Velde is een van de beste schrijvers van ons taalgebied, maar totaal onbekend bij het publiek. De podcast kan hierin verandering

Lees meer »

Lipcas opent gloednieuwe gebouw, anderhalf jaar nadat brand de pannenkoekenfabriek in de as legde: “Klaar voor de toekomst”

Lipcas is terug van weggeweest. Ongeveer anderhalf jaar nadat een felle brand de pannenkoekenfabriek in Zwevezele in de as legde, opende het bedrijf zaterdag officieel een gloednieuwe vestiging op de Hille. Zaakvoerder Ruben Casteleyn (35) ziet de toekomst hoopvol tegemoet. “De brand was een zware klap voor ons, maar we werken hier nu professioneler en efficiënter dan ooit tevoren. En

Lees meer »