Isabelle en Sophie in vzw van Pieter ‘De Mol’ Delanoy: “Ontbijt op verkiezingsdag ten voordele van kinderen”

Isabelle Maenhoudt en Sophie Coorevits zetten mee hun schouders onder Boeta, de vzw van Pieter De Mol 2018 Delanoy. “We proberen jongeren in Kaapstad een hoopvolle toekomst te geven”, klinkt het.

Bruggeling Pieter Delanoy beter bekend als De Mol 2018 richtte dertien jaar geleden vzw Boeta op, een project dat zich inzet voor kleurlingenjongeren in de township Ocean View bij Kaapstad. Via studiebegeleiding, schoolbeurzen, sportinitiatieven en een armenkeuken voor de straatbewoners proberen ze de jongeren daar een hoopvolle toekomst te geven. Pieter ging in de krokusvakantie voor de twintigste keer naar Zuid-Afrika om daar, samen met de lokale vrijwilligers, de werking verder uit te bouwen. “Het is zalig om te zien hoe onze studenten hun eigen weg vinden en zo op hun beurt mee bouwen aan een toekomst voor een township die toch geconfronteerd wordt met zware problemen zoals armoede en criminaliteit”, aldus de trotse voorzitter.

Na dertien jaar wordt er ook werk gemaakt van vernieuwing. Met een aantal nieuwe bestuursleden, zoals Isabelle Maenhoudt en Sophie Coorevits uit Jabbeke, en enkele nieuwe acties probeert vzw Boeta haar projecten een extra boost te geven en klaar te maken voor de toekomst.

“De ontbijten zijn rijkelijk gevuld met lokaal lekkers”

“We wilden mee onze schouders zetten onder het verhaal van vzw Boeta, omdat we geloven in wat de mensen van dit project in Zuid-Afrika verwezenlijken. Heel concreet hebben we ons meteen gesmeten door een nieuwe ontbijtactie op poten te zetten”, klinkt het bij Isabelle en Sophie. Beide dames wonen in Jabbeke. Isabelle is commercieel medewerker bij Matthys Wines in Brugge en Sophie runt Apotheek Coorevits aan de Gistelsteenweg in Jabbeke. “Dauphine, de vrouw van Pieter, werkt in de apotheek. Zo kwamen we in contact met vzw Boeta”, zegt Isabelle.

“Pieter was op zoek naar vernieuwing in het bestuur en Sophie en ikzelf waren daar wel voor te vinden, als we het als tandem konden doen. Dat Boeta zich inzet voor de toekomst van kinderen, spreekt ons enorm aan. Ikzelf heb geen kinderen, maar ik heb acht nichtjes en neefjes, en die zijn héél bijzonder voor mij. Sophie heeft twee kinderen. We willen ons met veel plezier engageren voor de toekomst van andere kinderen.”

Zelf is Isabelle nog niet in Kaapstad geweest. “Maar het staat op mijn to-dolijstje voor volgend jaar. Ik zal het nuttige aan het aangename koppelen en ondertussen enkele wijnbouwers ter plaatse bezoeken.”

Smullen op Vaderdag

Het ontbijt wordt op vijf locaties verdeeld, onder meer in Apotheek Coorevits in Jabbeke. “Op Vaderdag, ook wel verkiezingsdag zondag 9 juni, kan je ontbijtpakketten ophalen die rijkelijk gevuld zijn met lokaal lekkers, zoals aardbeien van Matika in de Zomerweg, laurierkaas van bij mijn zus Marian die Laurica Plants runt, yoghurtjes van het Baliehof, ontbijtkoeken en pistolets van Bakk uit Sint-Andries, en cava van Matthys Wines. Bestellen kan nog tot en met woensdag 29 mei”, besluit Isabelle met een warme oproep.

Bestellen kan via www.boeta.be/ontbijtactie.

The post Isabelle en Sophie in vzw van Pieter ‘De Mol’ Delanoy: “Ontbijt op verkiezingsdag ten voordele van kinderen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

PROMOJAGERS SUPERTIP. Albert Heijn geeft flinke kortingen op Cornetto’s, Calippo’s en Magnums

Opnieuw tropische temperaturen vandaag en wat is er dan heerlijker dan jezelf trakteren op een ijsje? Voor de liefhebbers pakt Albert Heijn uit met 40 procent korting op Magnums, Cornetto’s en Calippo’s van Ola, met dank aan de Bonusknallers van de warenhuisketen. Gunther Devisch van Promojagers België maakt er zijn wekelijkse supertip van voor de lezers van HLN.

Lees meer »

Anja en Steven wonen met hun gezin in een zwarte doos: “Soms staan er mensen in onze achtertuin: ‘We komen een keer kijken’. Dat is er toch wat over”

Vraag in het Vlaams-Brabantse Humbeek naar ‘the black box’ en het zal niet lang duren of je staat voor de woning van de familie Van Campenhout. Het indrukwekkende zwarte spiegelhuis is de thuis van Anja (53) en Steven (55), Nina (21) en Maura (23). En van Vic (13) natuurlijk, de jongste van het gezin, die furore maakt in de autosport

Lees meer »

Genk mag geen grond verkopen aan basisschool en moskee in Sledderlo

De stad Genk wil overleggen met het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) over de verkoop van gronden aan de moskee Yunus Emre en de basisschool Mickey Mouse – De Sleutel in Sledderlo. Het agentschap heeft de machtiging hiervoor geweigerd, omdat er sprake is van een terrein waar waardevolle bomen op staan. Door die weigering kan de verkoop voorlopig niet

Lees meer »

EXCLUSIEF. Thuis bij prinses Delphine: “Als je ziet waar ik enkele jaren geleden stond, is alles vrij positief uitgedraaid”

Een opvallend rood-roze broekpak, met daarop de afbeelding van een vlinder. Prinses Delphine (56) straalde naar goede gewoonte op de nationale feestdag. Haar outfit was dan ook allesbehalve zomaar gekozen. Dat vertelde de prinses aan ‘Story’-journalist en royaltyexpert Wim Dehandschutter tijdens een exclusief gesprek bij haar thuis. Over haar outfit en de persoonlijke brief die vorig jaar uitlekte. “Het was

Lees meer »