LIVEBLOG DUIVELS. Morgen maakt Tedesco zijn selectie bekend, neemt hij Witsel of Alderweireld mee naar EK?

Het EK voetbal komt eraan. De Rode Duivels verzamelen deze week in Tubeke, maar eerst moet bondscoach Domenico Tedesco nog bekendmaken welke namen we daar mogen verwachten. België oefent in de voorbereiding nog tegen Montenegro (5/6) en Luxemburg (8/6). Via deze liveblog hoeft u niets te missen! 

Meer krantenkoppen in België

Vooruit gaat erop vooruit: “Een historische avond”

“Melissa, Melissa, Melissa!” De leden van Vooruit moesten er in Plein Publiek in Brussel lang op wachten, maar uiteindelijk kwam ze eraan: Vooruit-voorzitster Melissa Depraetere. Volgens de leden is de winst van Vooruit vooral aan haar te danken, hoewel ook voormalig voorzitter Conner Rousseau een daverend applaus kreeg. “Het is onze avond, een historische avond.”

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt komt er dit najaar: “Erg blij dat we dit konden realiseren”

Al bijna twaalf jaar is er sprake van, maar er komt dit najaar eindelijk een verbod op zwaar doorgaand vrachtverkeer op de as van de Kasteelstraat, Grote Hulststraat en Felix d’Hoopstraat in Tielt. Dat antwoordde mobiliteitsschepen Vincent Byttebier (CD&V) op een vraag van Simon Bekaert (Vooruit). Die laatste bracht hetzelfde voorstel donderdag al voor de vijfde keer op vijf jaar

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. NAVO-baas bekritiseert China om boycotten vredestop – Biden zal Zelensky tijdens herdenking D-day in Frankrijk ontmoeten

De secretaris-generaal van de NAVO Jens Stoltenberg heeft China bekritiseerd omdat het land volgens hem de vredesconferentie over Oekraïne boycot. De afzegging toont volgens de Noor dat China niet in staat is de invasie van Rusland in Oekraïne te veroordelen. En de Amerikaanse president Joe Biden zal zijn Oekraïense ambtgenoot Volodymyr Zelensky in de marge van de herdenking van de

Lees meer »

Man (40) krijgt drie jaar cel met uitstel voor wel érg wilde onenightstand waarbij vrouw bloedend wakker wordt in berging: “Geen idee hoe drug in champagne is beland”

Verkrachting met foltering én toediening van schadelijke stoffen: daarvoor kreeg David D. (40) uit Veltem-Beisem vandaag zijn straf in de Leuvense rechtbank. Het slachtoffer?: zijn onenightstand, die hij mee naar huis had genomen vanuit café Het Rozenhof in Herent. Al kreeg hij voor één component ook de vrijspraak. “Ik geef toe dat het wat wild was.”

Lees meer »

Motorrijder onder invloed ramt wielertoerist in kanaal en wandelt doodleuk verder: fietsmakkers redden slachtoffer en dragen dader over aan politie

Op het jaagpad naast het Albertkanaal tussen Massenhoven en Viersel reed woensdag even na 9 uur een motorrijder een wielertoerist in het Albertkanaal. De man raakte gewond en kon door andere wielertoeristen uit het water worden gered. Andere wielertoeristen van de groep slaagden erin de motorrijder vast te houden tot de politie arriveerde.

Lees meer »

Duikinstructeur vrijgesproken voor dodelijk duikongeval waarbij Kurt en Nathalie stierven: “Duiksport is een risicosport”

Een 61-jarige duikinstructeur uit Rumst is in beroep vrijgesproken voor het duikongeval waarbij het Torhoutse koppel Kurt Huberechts (53) en Nathalie Fiers (36) het leven lieten. Volgens het hof is het onvoldoende bewezen dat de man fouten heeft gemaakt.
The post Duikinstructeur vrijgesproken voor dodelijk duikongeval waarbij Kurt en Nathalie stierven: “Duiksport is een risicosport” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bert Claerhout (35) neemt afscheid van FC Marke: “Meer tijd met gezin”

FC Marke speelt volgend seizoen in eerste provinciale. Dat is nooit eerder gebeurd in de geschiedenis van de groen-zwarte club. Bert Claerhout had dit seizoen een groot aandeel in de promotie, maar de 35-jarige Markenaar zal er komend seizoen niet van kunnen proeven. Na de verloren wedstrijd op Club Roeselare hing Bert Claerhout de voetbalschoenen voorgoed aan de gekende haak.<br

Lees meer »

Hoe de verkiezingsuitslag uw portemonnee zal beïnvloeden: waar willen winnaars N-VA en MR besparen? En wie levert het meer op?

Werken meer doen lonen en een forse besparing op de overheidsfinanciën. Het waren twee speerpunten van Bart De Wever tijdens de verkiezingscampagne. Maar wat is de concrete impact van zijn N-VA-plannen op uw portemonnee? En op welke vlakken komen die overeen met die van de MR, de grootste partij langs de andere kant van de taalgrens met wie N-VA weleens

Lees meer »

Penitentiair Centrum heeft plannen voor winkel en restaurant: “We hanteren open regime, hier gebruiken we geen cellen”

Aan de Bruggesteenweg 128 vind je het penitentiair landbouwcentrum, een moeilijk woord voor een halfopen gevangenis waar gedetineerden worden voorbereid op hun terugkeer naar de maatschappij. Je vindt er een melkveebedrijf met 200 koeien en werkateliers. Uniek, want het is de enige gevangenisboerderij van Vlaanderen. “Hier werkt een 60-tal gedetineerden die de laatste fase van hun celstraf uitzitten en die

Lees meer »

4 Amerikaanse docenten neergestoken in China

In de Chinese stad Jilin, in het noordoosten van het land, zijn 4 Amerikaanse docenten neergestoken met een mes in een openbaar park. Volgens het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken werden de slachtoffers niet geviseerd. De 4 docenten worden verzorgd. Ze zijn gewond, maar niet in levensgevaar.

Lees meer »

Slovakije legt strengere regels op voor betogingen na aanslag op premier Fico

Bijna een maand na de aanslag op de Slovaakse premier Robert Fico wil de regering in Bratislava een sterkere persoonlijke bescherming voor politici, zowel regeringsleden als oppositieleiders. Daarnaast komen er ook strengere regels voor betogingen: zo zijn manifestaties voor de zetel van de regering, de president en het parlement voortaan uit den boze, net als voor gerechtsgebouwen. Een afstand van

Lees meer »