Unizo verwent op Dag van de Klant en organiseert opnieuw kerstmarkt: “Met ijskar naar handelaars”

Unizo Lendelede heeft opnieuw de wind in de zeilen. “In het Weekend van de Klant gaan we net als vorig jaar met de ijskar een bezoekje brengen aan de 24 deelnemende handelaars”, zegt secretaris Sofie Bruneel. “Er is ook een stempelactie waarmee de klanten 500 euro aan waardebonnen kunnen winnen.”

In maart van dit jaar werd Francis Cornelissen de nieuwe voorzitter van Unizo in opvolging van Ann Lammertyn. Sofie Bruneel van café De Kluisberg werd de nieuwe secretaris.

“Toen was het nog even brainstormen met ons bestuur welke acties we in de loop van het jaar zouden organiseren”, zegt Sofie. “Omdat de jubilerende Koninklijke Harmonie Kunst en Eendracht een ‘Singalong’ plande, kon Unizo in diezelfde periode geen ‘Lendlee Congé’ organiseren. We zijn dan met het bestuur begonnen met de voorbereiding van de ‘Dag van de Klant’ van nu zaterdag 30 september.”

Unizo Lendelede stuurde alle handelaars uit Lendelede een uitnodiging om aan die dag deel te nemen.

“24 van hen reageerden daar positief op en dat is hetzelfde aantal als vorig jaar. Er zijn in een economisch bedrijvige gemeente als Lendelede nog heel wat meer zelfstandigen die niet reageerden op onze uitnodiging. Maar misschien doen ze dat volgend jaar wel.”

Zaterdag zal een vijftal mensen van Unizo een bezoekje van ongeveer een kwartier brengen aan de deelnemende handelaars. “De klanten kunnen dan een ijsje of een warme pannenkoek krijgen. We vertrekken met de ijskar van Joys IJs ’s morgens om 9.30 uur aan Apotheek Vereenooghe in de Stationsstraat en komen rond 16 uur aan bij mij in café ‘De Kluisberg’ in de Heulsestraat, als laatste van de 24 deelnemers. Die dag gaan er met ons ook twee ‘levende’ mascottes mee die voor wat animo zullen zorgen. Aan de kinderen die dat willen zullen ze een lolly geven. Wie die mascottes zijn blijft nog een goedbewaard geheim tot de dag zelf.”

Stempelactie

Op de Dag van de Klant organiseert Unizo een stempelactie. “Als je een aankoop doet bij één van de deelnemende handelaars krijg je een stempel op je stempelkaart, die bij elke deelnemende handelaar zal liggen. Als je 3 stempels bij 3 verschillende handelaars hebt, kan je die volle kaart deponeren bij één van die handelaars. Er zijn 33 waardebonnen te winnen: 1 van 100 euro, 2 van 50 euro en 30 van 10 euro. De trekking van de winnaars gebeurt op vrijdag 6 oktober om 19.30 uur tijdens de Unizokaarting in zaal Lindelei, waar je voor een inleg van 6 euro worsten, kippenbillen of blikken conserven kan winnen. Sinds 25 september stellen we elke dag op de Facebookpagina van Unizo Lendelede 5 handelaars voor.”

Secretaris Sofie pakt echter met nog meer nieuws uit. “Unizo wil haar leden en alle andere zelfstandige handelaars ook af en toe eens een voordracht of een bedrijfsbezoek aanbieden. Donderdag 16 november organiseren we in feestzaal ’t Hoornaerts op het Dorpsplein in Kachtem een voordracht met Maarten Azou van Acta die zal hebben over ‘Time Management’, een thema dat vele zelfstandigen zal boeien. Je stuurt best wel vooraf een mailtje naar [email protected]. En dan kan ik nu al met zekerheid zeggen dat er op zaterdag 16 december opnieuw een kerstmarkt zal zijn op het Dorpsplein. Op dezelfde dag dat het comité Lendlee Koerse de ‘Baekelandt-corrida’ organiseert. De Kerstmarkt is wel een initiatief van Unizo. We zijn er van overtuigd dat na het succes van de lokaalmarkt dit initiatief ook opnieuw zal aanslaan bij de Lendeledenaren. En op 20 januari 2024 heeft ons Unizo-feest plaats in feestzaal ’t Hoornaerts in Kachtem.

Deelnemers

De deelnemende handelaars zijn Apotheek Vereenooghe, Zakenkantoor Demuynck, Apotheek Kasteelstraat, Kapsalon Isabelle, Wijnen Petre, Zakenkantoor Tom Lagae, Patisserie Thomas, Hairstudio, Verzekeringskantoor Dewulf, De Spekke, Boer Jan, ‘t Friet Stekkerke, Deva-Bikes, Tapabro, Vleeshandel Vens, MF Hairdressing, Mostaert Fashion, Talona, Optiek Flamey, Caribo, Wasserij De Meibloem, Lingerie Ohlala, de Spar én café De Kluisberg.

The post Unizo verwent op Dag van de Klant en organiseert opnieuw kerstmarkt: “Met ijskar naar handelaars” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

KIJK Kippenvel in Jan Breydelstadion: minuut lang applaus voor overleden oud-burgemeester Patrick Moenaert

De wedstrijd tussen Cercle Brugge en Union in het Brugse Jan Breydelstadion begon met een kippenvelmoment. Een minuut lang weerklonk een oorverdovend applaus voor Patrick Moenaert, de oud-burgemeester van Brugge die eerder deze week overleed.
The post KIJK Kippenvel in Jan Breydelstadion: minuut lang applaus voor overleden oud-burgemeester Patrick Moenaert appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw knalt met wagen tegen boom in Izegem

Langs de Lodewijk De Raetlaan in Izegem gebeurde er vrijdagavond een zwaar ongeval. Een vrouw knalde er met haar Renault Trafic tegen een boom naast de weg. De vrouw werd gewond naar het ziekenhuis gevoerd.
The post Vrouw knalt met wagen tegen boom in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVEBLOG ANDERLECHT-CLUB. Hoe ernstig is blessure van Thiago? En hoe stoomt paars-wit zich klaar? Volg de aanloop naar de clash een hele week op HLN!

De apotheose in onze Belgische eerste klasse nadert. Met Anderlecht dat zondag tegen grote rivaal Club Brugge landskampioen kan worden, als het resultaat in Cercle-Union enkele uren ervoor tenminste meezit voor paars-wit. Hoe dan ook: suspense en spanning alom voor de kraker. Niet enkel zondag, maar een hele week lang. En van dat alles hoeft u bij HLN niets missen.

Lees meer »

LIVEBLOG GIRO. “Ik denk dat Vingegaard de Tour in heel goeie vorm zal rijden”: Pogacar koerst rond met tweestrijd in achterhoofd

Geen koers vandaag in de Giro, wel een welverdiende eerste rustdag in Napoli. Tadej Pogacar en co kruipen vandaag slechts kort en rustig op de fiets en daarnaast zijn er ook de nodige persconferenties. “Natuurlijk zit ik al met de Tour in het achterhoofd. Met deze kloof kan ik defensiever gaan koersen”, vertelt Pogacar. In onderstaande liveblog blijft u op

Lees meer »

Neergeschoten Slowaakse premier Fico na tweede operatie gestabiliseerd

De toestand van de bij een aanslag levensgevaarlijk gewond geraakte Slovaakse premier Robert Fico is gestabiliseerd, maar blijft ernstig. Dat maakte minister van Gezondheid Zuzana Dolinkova zaterdag bekend aan het ziekenhuis in Banska Bystrica waar Fico opgenomen werd. Een tweede operatie, vrijdag, geeft reden tot optimisme, voegde vicepremier en minister van Defensie Robert Kalinak toe.

Lees meer »

Engels kerkje heeft een nieuwe aalmoezenier

Het Engels kerkje, of de Saint George’s Memorial Church, in de Elverdingestraat heeft sinds een goeie maand weer een aalmoezenier. Na deze korte verkenning van het terrein de afgelopen weken wil Richard Clement, een van de voormalige geestelijke herders van de Royal Air Force (RAF), zich ook graag voorstellen aan onze lezers.
The post Engels kerkje heeft een nieuwe

Lees meer »

Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen

Op het kruispunt van de Roeselarestraat en de Polderinstraat in Oostnieuwkerke gebeurde er woensdag omstreeks 17.15 uur een ongeval waarbij een jonge motorrijder ernstig gewond geraakte.
The post Jonge motorrijder ernstig gewond bij botsing met bestelwagen appeared first on KW.be.

Lees meer »