Unizo Roeselare organiseert eerste familiedag met fiets- of autotocht

Unizo-Roeselare pakt uit met een nieuw initiatief. Met een familiale zoektocht worden enkele ondernemingen bezocht. “We hebben gezocht naar een belevingsactiviteit voor jong en oud, voor leden én niet-leden. Het kunnen niet altijd interessante avondactiviteiten zijn”, zegt Stijn Couvreur.

“Je moet niet meedoen voor de grote prijzen. Dit is voor de fun”, legt Unizo-voorzitter Stijn Couvreur uit. “We zijn een vereniging die het altijd van haar avondactiviteiten moet hebben en daar is niets mis mee. Integendeel. De Roeselaarse afdeling groeit nog steeds, dit jaar met zo’n drie procent terwijl het ledenbestand van andere afdelingen in het land ongeveer met hetzelfde aantal daalt.”

Maandelijks

“Maar we wilden ook eens iets anders organiseren, iets leuks voor het hele gezin. Binnen Unizo zijn er enkele werkgroepen, de Unizo-doenders. Zij zorgen er voor dat we minstens maandelijks een activiteit op poten zetten. Zij staken de koppen bij elkaar op zoek naar iets nieuws en zo zijn we bij deze belevingstocht aanbeland. Deelnemers kunnen op zondag 10 september kiezen voor een fiets- of een autotocht. Zo zijn we ook weerbestendig. De fietstocht is ongeveer vijftien kilometer lang. Met de auto moet je rekenen op 25 kilometer. Onderweg is er een kleinschalige zoektocht, niets spectaculairs, niets professioneel, gewoon voor het plezier want we willen hele families bereiken. We wilden de deelnemers niet afschrikken met moeilijke vragen en opdrachten. De weg vinden doe je met het bekende simpele bolletje-pijltje-systeem.”

Lokale middenstand

“Op vijf plaatsen is er een halte waar een hapje of een drankje kan genuttigd worden en waar de deelnemers meteen kunnen kennis maken met een middenstander. Afsluiten doen we met een bartime. De start van de fiets- en autotocht wordt om elf uur gegeven op de parking van het bedrijf Phaz van Aline en Louis Breemersch in de Ardooisesteenweg 305.”

“Deelnemen kost 8 euro voor Unizo-leden. Ook niet-leden willen we met deze belevingstocht bereiken. Zij betalen 12 euro. We vinden het belangrijk om ook niet-Unizo-mensen aan ons te binden in een luchtige ongedwongen activiteit. Die mensen komen meestal niet naar onze avondactiviteiten die meer beroepsgericht zijn voor de leden-middenstanders”, aldus nog Stijn Couvreur. (Bart Crabbe)

Voor de Unizo-belevingstocht van zondag 10 september moet je wel inschrijven en dat kan via de website unizo.be/unizofamiliedag.

The post Unizo Roeselare organiseert eerste familiedag met fiets- of autotocht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE BURNLEY-BRIGHTON (16u). Halen Vincent Kompany en co een broodnodige zege tegen Brighton?

Het Burnley van Vincent Kompany is gebrand op een overwinning tegen het Brighton & Hove Albion van Roberto De Zerbi. Bij verlies kan Burnley gedeeltelijk laatste komen. Brighton, dat vorig weekend met 0-3 verloor van Arsenal, moet de wedstrijd op Turf Moor winnen om in de running te blijven voor Europees voetbal. Kunnen The Clarets hun broodnodige zege eindelijk binnenhalen?

Lees meer »

Koen Spitaels is de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter: “Een handgemeen heb ik in al die jaren maar driemaal meegemaakt”

In het dagelijks leven is Koen Spitaels (58) de bodyguard van Tom Van Grieken en Filip Dewinter. Na de werkuren ligt z’n hart bij G-sport. ‘Dag Allemaal’ volgde een training in Koens dojo en zag personen met een beperking – van de 11-jarige Lewis tot de 50-jarige Anja – boven zichzelf uitstijgen. Een gesprek over z’n passieproject én de politiek.

Lees meer »

Het enthousiasme in de aankondiging van de terugkeer van Conner Rousseau klinkt wat schril: het is van moetens

Vergeet de Conner van de ranzige nachtelijke tirade in een café, vergeet de Conner van de vage beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag, vergeet de Conner die verkrampt pers en publiek toespreekt. En die het dan niet over politieke kwesties heeft, maar noodgedwongen over zichzelf. Vergeet dat allemaal, het mateke is terug. Zo kondigt althans Vooruit-voorzitter Melissa Depraetere de terugkeer van haar

Lees meer »

10CC was te gast in Kursaal Oostende, maar komt op zaterdagavond 4 mei ook naar het Labadoux Festival in Ingelmunster

Het Kursaal Oostende was heel goed gevuld voor 10CC, die graag naar Vlaanderen afzakken. De échte fans moeten niet lang wachten, want op zaterdag 4 mei staan ze om 20 uur ook op het Labadoux Festival in Ingelmunster.
The post 10CC was te gast in Kursaal Oostende, maar komt op zaterdagavond 4 mei ook naar het Labadoux Festival in Ingelmunster

Lees meer »

“Verrijkend op professioneel en menselijk vlak”: Seppe Vanden Broeck gaat voor Vranckx-reportage ‘De hoop van een hospitaal’ naar Oeganda

Meer dan tien jaar geleden lanceerde Rudi Vranckx een oproep om jonge tv-makers aan te trekken met een goed idee voor een buitenlandse reportage. Zo zagen De Nomaden het levenslicht. Ondertussen bezochten honderd teams samen zo’n 55 landen met een open blik en een kritische geest. Ze doen alles zelf, maar worden doorheen het hele project met raad en daad

Lees meer »

Kust blikt ondanks wisselvallig weer positief terug op paasvakantie

Tijdens de paasvakantie zijn 1,1 miljoen dagtoeristen naar de Belgische kust getrokken. Zo’n 1,5 miljoen personen bleven ook overnachten. Door het wisselvallige weer konden indoorattracties, musea en evenementen op extra veel belangstelling rekenen.
The post Kust blikt ondanks wisselvallig weer positief terug op paasvakantie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuw rapport kritisch voor gebruik puberteitsremmers in Verenigd Koninkrijk: “Behandeling is gebaseerd op opmerkelijk zwak bewijs”

Britse artsen hebben fouten gemaakt door kinderen die worstelen met hun genderidentiteit jarenlang puberteitsremmers te geven. Dat stelt een nieuw rapport. “Een giftig debat heeft de medische wereld in het Verenigd Koninkrijk zo gepolariseerd dat discussies over medische methodes lang onmogelijk waren”, zegt correspondent Lia Van Bekhoven.

Lees meer »