Unizo Roeselare organiseert eerste familiedag met fiets- of autotocht

Unizo-Roeselare pakt uit met een nieuw initiatief. Met een familiale zoektocht worden enkele ondernemingen bezocht. “We hebben gezocht naar een belevingsactiviteit voor jong en oud, voor leden én niet-leden. Het kunnen niet altijd interessante avondactiviteiten zijn”, zegt Stijn Couvreur.

“Je moet niet meedoen voor de grote prijzen. Dit is voor de fun”, legt Unizo-voorzitter Stijn Couvreur uit. “We zijn een vereniging die het altijd van haar avondactiviteiten moet hebben en daar is niets mis mee. Integendeel. De Roeselaarse afdeling groeit nog steeds, dit jaar met zo’n drie procent terwijl het ledenbestand van andere afdelingen in het land ongeveer met hetzelfde aantal daalt.”

Maandelijks

“Maar we wilden ook eens iets anders organiseren, iets leuks voor het hele gezin. Binnen Unizo zijn er enkele werkgroepen, de Unizo-doenders. Zij zorgen er voor dat we minstens maandelijks een activiteit op poten zetten. Zij staken de koppen bij elkaar op zoek naar iets nieuws en zo zijn we bij deze belevingstocht aanbeland. Deelnemers kunnen op zondag 10 september kiezen voor een fiets- of een autotocht. Zo zijn we ook weerbestendig. De fietstocht is ongeveer vijftien kilometer lang. Met de auto moet je rekenen op 25 kilometer. Onderweg is er een kleinschalige zoektocht, niets spectaculairs, niets professioneel, gewoon voor het plezier want we willen hele families bereiken. We wilden de deelnemers niet afschrikken met moeilijke vragen en opdrachten. De weg vinden doe je met het bekende simpele bolletje-pijltje-systeem.”

Lokale middenstand

“Op vijf plaatsen is er een halte waar een hapje of een drankje kan genuttigd worden en waar de deelnemers meteen kunnen kennis maken met een middenstander. Afsluiten doen we met een bartime. De start van de fiets- en autotocht wordt om elf uur gegeven op de parking van het bedrijf Phaz van Aline en Louis Breemersch in de Ardooisesteenweg 305.”

“Deelnemen kost 8 euro voor Unizo-leden. Ook niet-leden willen we met deze belevingstocht bereiken. Zij betalen 12 euro. We vinden het belangrijk om ook niet-Unizo-mensen aan ons te binden in een luchtige ongedwongen activiteit. Die mensen komen meestal niet naar onze avondactiviteiten die meer beroepsgericht zijn voor de leden-middenstanders”, aldus nog Stijn Couvreur. (Bart Crabbe)

Voor de Unizo-belevingstocht van zondag 10 september moet je wel inschrijven en dat kan via de website unizo.be/unizofamiliedag.

The post Unizo Roeselare organiseert eerste familiedag met fiets- of autotocht is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Meer dan 2.500 arrestaties na hevige studentenprotesten in Bangladesh

In het Aziatische land Bangladesh zijn al meer dan 2.500 mensen gearresteerd na hevige studentenprotesten. Er zouden ook al zeker 174 doden zijn gevallen. De herinvoering van oude quota voor overheidsjobs leidt al enkele weken tot onrust. Die quota zijn intussen geschrapt en de studentengroep heeft de straatprotesten voor 48 uur opgeschort.

Lees meer »

Arts mag nooit meer werken na masturberen tijdens videogesprek met patiënte

Een plastisch chirurg mag zijn beroep niet meer uitoefenen, omdat hij in een videoconsult met een patiënte zichzelf heeft bevredigd. “Ernstig seksueel grensoverschrijdend gedrag”, noemen tuchtrechters in Nederland dat vrijdag. Een rechtbank had de arts eerder dit jaar veroordeeld tot een taakstraf van 120 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van vijf maanden en een schadevergoeding van 500 euro.

Lees meer »

Céline Schoefs uit Hasselt danst in openingsceremonie Olympische Spelen

Danseres Céline Schoefs uit Hasselt zal meedansen in de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen. Alle dansers en danseressen van het Franse dansgezelschap Ballet de Lorraine zitten momenteel gretig te wachten om hun dansroutine van 10 minuten uit te voeren aan de Seine. "Vooral heel veel wachten en stress voor de praktische zaken", vat Céline samen.

Lees meer »

Cercle trapt seizoen op gang met gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock in Europa League

Cercle Brugge heeft zijn eerste wedstrijd van het seizoen niet kunnen winnen. De Vereniging bleef donderdagavond in de heenwedstrijd van de tweede voorronde van de Europa League – zijn eerste Europese duel in veertien jaar tijd – steken op een 1-1-gelijkspel tegen het Schotse Kilmarnock. De terugwedstrijd is volgende week in het Jan Breydelstadion.
The post Cercle trapt seizoen

Lees meer »

Politieman stelt zijn vierde misdaadverhaal voor

Hans Doheyn, in het dagelijkse leven actief als politierechercheur in Knokke-Heist, brengt onder het pseudoniem Hans J. Ruselle al zijn vierde misdaadroman uit. Vier jaar na zijn debuut ‘Steek angst in je vijand’ presenteert hij ‘Het Slot’, een verhaal over een gruwelijke moord op een boerderij in Lapscheure.
The post Politieman stelt zijn vierde misdaadverhaal voor appeared first on

Lees meer »