Steffen Ron zet ‘Het Jaar van Claus’ op muziek

Ron Verbeke, gepassioneerd onderwijzer op rust en muzikant in hart en nieren, deelt geregeld zijn liefde voor Waregem door middel van prachtige melodieën. Met zijn nieuwste creatie, Het Jaar van Claus, brengt hij – onder zijn muzikaal alter ego Steffen Ron – een eerbetoon aan de legendarische kunstenaar Emile Claus, geboren in Sint-Eloois-Vijve.

Het is zijn liefde voor muziek die Ron heeft geleid tot het schrijven van liedjes die de ziel van Waregem weerspiegelen. Met nummers als ‘Waregem leeft’ heeft hij de essentie van de stad weten vast te leggen. Zijn meest recente creatie ‘Het Jaar van Claus’ duikt echter nog dieper in de geschiedenis van Waregem en kunstenaar Emile Claus. Opmerkelijk is dat hij dit alles doet zonder zelf muzieknoten te kunnen lezen. Toch heeft Ron al méér dan 100 eigen Nederlandstalige liedteksten geschreven.

“Voor mij is het vertellen van verhalen en het delen van kennis altijd een passie geweest als onderwijzer,” steekt Ron Verbeke van wal.

Blijvende impact

“Het schrijven van liedjes over historische gebeurtenissen en lokale helden is mijn manier om, nu als muzikant, deze passie voort te zetten en een blijvende impact te hebben op mijn geboortestad.”

“Met ‘Het Jaar van Claus’ heb ik geprobeerd de sfeer en het erfgoed van Emile Claus in het lied te vangen. Het moet mensen uitnodigen om mee te zingen, om deel uit te maken van deze viering van kunst en leven. Het belangrijkste voor mij is dat luisteraars een gevoel van vreugde en gezelligheid ervaren.”

Het herdenken van Claus gaat voor Ron echter verder dan alleen de kunstenaar zelf. “Het gaat om het koesteren van kunst en het stimuleren van creativiteit bij jong en oud.” Zo wil Ron het lied aanleren aan leerlingen van het zesde leerjaar, om zo niet alleen kennis te delen, maar ook om de geest van Claus levend te houden voor toekomstige generaties. “Daarom bied ik graag mijn muzieklessen vrijblijvend aan in de maanden september en oktober, in de hoop dat bevoegde schepenen en schooldirecties positief zullen reageren”, sluit Ron af met een sprankelende glimlach. (GD)

Wil je meer ontdekken van Rons muziek en zijn bijdrage aan het herdenken van Emile Claus? Bezoek dan de website www.degestemdesnaren.be of de Facebook-pagina ‘Ron Verbeke’.

The post Steffen Ron zet ‘Het Jaar van Claus’ op muziek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stad Wervik en brandweer Geluwe verrassen adjudant Dominique (66) en luitenant Luc (66) met een huldiging voor hun pensioen

De stad Wervik en de brandweerpost Geluwe verrasten adjudant Dominique Durnez en luitenant Luc Dorme met een huldiging in het stadhuis. Luc gaat eind juli met pensioen, hij wordt dan 67 jaar. Dominique (66) deed dat eind vorig jaar al. De zowat twintig brandweerlui uit de Gapersgemeente verliezen alvast twee sterke krachten.
The post Stad Wervik en brandweer Geluwe

Lees meer »

In deze ‘automatengemeente’ haal je zowat alles uit de muur, van pralines over bloemen tot… zeepieren: “Eigenlijk hoop ik dat dit niet de toekomst is”

Bloemen, gebraden kippen maar ook pralines of bier: in ‘automatengemeente’ Kapellen haal je het allemaal uit de muur. Zelfs de hengelsportliefhebber haalt er na sluitingsuur zijn maden en zeepieren gewoon uit de automaat. Asociaal? “Nee hoor, als ik iemand aan die automaat zie staan, kom ik altijd even naar buiten.”

Lees meer »

Trio uit Kortrijk riskeert tot 3 jaar cel voor afpersing klanten prostitutiewebsite

Drie drugsverslaafde vrienden uit Kortrijk riskeren tot drie jaar cel voor afpersing van drie klanten van prostitutiewebsite Redlights.be. Het trio lokte de slachtoffers naar de plaats van afspraak maar daar kregen ze geen meisje te zien maar werden ze met geweld hun geld afhandig gemaakt.
The post Trio uit Kortrijk riskeert tot 3 jaar cel voor afpersing klanten prostitutiewebsite

Lees meer »

“’t Kan geen kwaad, ‘t is maar een buitje!”: 100 jaar geleden stierven 13 vissers toen de voltallige vloot kapseisde voor de Belgische kust

De Pukkelpopstorm, het busdrama in Sierre, de brand in de Innovation,… Er zijn van die rampen die in het collectieve geheugen gegrift staan. Andere worden compleet vergeten. De vissersramp van 18 juli 1924 is er zo één. Honderd jaar geleden verraste een plotse zomerstorm de voltallige vissersvloot van Oostende. Meer dan twintig schepen vergingen, en dertien vissers kwamen om. Nochtans

Lees meer »

België heeft de vijfde hoogste overheidsschuld in Europa

België was met een overheidsschuld van 108,2 procent van het bruto binnenlands product (bbp) in het eerste kwartaal van dit jaar de op vier na slechtste leerling in de Europese klas. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van het Europese statistiekbureau Eurostat. Alleen Griekenland (159,8 procent), Italië (137,7 procent), Frankrijk (110,8 procent) en Spanje (108,9 procent) hadden een slechtere schuldpositie.

Lees meer »