Steffen Ron zet ‘Het Jaar van Claus’ op muziek

Ron Verbeke, gepassioneerd onderwijzer op rust en muzikant in hart en nieren, deelt geregeld zijn liefde voor Waregem door middel van prachtige melodieën. Met zijn nieuwste creatie, Het Jaar van Claus, brengt hij – onder zijn muzikaal alter ego Steffen Ron – een eerbetoon aan de legendarische kunstenaar Emile Claus, geboren in Sint-Eloois-Vijve.

Het is zijn liefde voor muziek die Ron heeft geleid tot het schrijven van liedjes die de ziel van Waregem weerspiegelen. Met nummers als ‘Waregem leeft’ heeft hij de essentie van de stad weten vast te leggen. Zijn meest recente creatie ‘Het Jaar van Claus’ duikt echter nog dieper in de geschiedenis van Waregem en kunstenaar Emile Claus. Opmerkelijk is dat hij dit alles doet zonder zelf muzieknoten te kunnen lezen. Toch heeft Ron al méér dan 100 eigen Nederlandstalige liedteksten geschreven.

“Voor mij is het vertellen van verhalen en het delen van kennis altijd een passie geweest als onderwijzer,” steekt Ron Verbeke van wal.

Blijvende impact

“Het schrijven van liedjes over historische gebeurtenissen en lokale helden is mijn manier om, nu als muzikant, deze passie voort te zetten en een blijvende impact te hebben op mijn geboortestad.”

“Met ‘Het Jaar van Claus’ heb ik geprobeerd de sfeer en het erfgoed van Emile Claus in het lied te vangen. Het moet mensen uitnodigen om mee te zingen, om deel uit te maken van deze viering van kunst en leven. Het belangrijkste voor mij is dat luisteraars een gevoel van vreugde en gezelligheid ervaren.”

Het herdenken van Claus gaat voor Ron echter verder dan alleen de kunstenaar zelf. “Het gaat om het koesteren van kunst en het stimuleren van creativiteit bij jong en oud.” Zo wil Ron het lied aanleren aan leerlingen van het zesde leerjaar, om zo niet alleen kennis te delen, maar ook om de geest van Claus levend te houden voor toekomstige generaties. “Daarom bied ik graag mijn muzieklessen vrijblijvend aan in de maanden september en oktober, in de hoop dat bevoegde schepenen en schooldirecties positief zullen reageren”, sluit Ron af met een sprankelende glimlach. (GD)

Wil je meer ontdekken van Rons muziek en zijn bijdrage aan het herdenken van Emile Claus? Bezoek dan de website www.degestemdesnaren.be of de Facebook-pagina ‘Ron Verbeke’.

The post Steffen Ron zet ‘Het Jaar van Claus’ op muziek is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Als het rode lampje van de camera oplicht, vervellen politici nu eenmaal snel tot acteurs”

Een grappige, sarcastische en zelfs gevoelige Bart De Wever die toegeeft de totale leegte te vrezen als zijn politieke carrière erop zit. Een getormenteerde Tom van Grieken die afvraagt wat hij daar zit te doen. En Conner Rousseau die zijn nederige kiescampagne tackelt met een aanval waarin hij nog altijd heer en meester is: een tv-optreden. Donderdagavond is op VTM

Lees meer »

Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne

Een korte maar hevige regenbui die vanuit Frankrijk onze regio doorkruiste heeft er zondagavond voor gezorgd dat zowel in de Leiestraat als de Weidenstraat in Kuurne het rioleringsnetwerk het overtollige regenwater niet meer kon slikken en de straten blank kwamen te staan.
The post Korte maar hevige regenbui zet twee straten blank in Kuurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

In Torhout staat de wereld op zijn kop

Nu al dagenlang staat in Torhout de wereld op zijn kop. Wie het niet gelooft, moet maar even een kijkje nemen op de rotonde ‘t Engelshof, waar de Oostendestraat, de Noordlaan en de Vredelaan samenkomen.
The post In Torhout staat de wereld op zijn kop appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drie meerderjarigen die projectiel van brug gooiden niet verdacht van moord: advocaat legt uit welke straf ze riskeren

De drie meerderjarigen die een riooldeksel van een snelwegbrug gooiden, zijn aangehouden. Opvallend: op verdenking van kwaadwillige belemmering van het verkeer, met de dood tot gevolg. Het parket was nochtans een moordonderzoek gestart. De twee minderjarigen worden aan de jeugdrechter overgedragen. Advocaat Grégory Everaert legt uit hoe dit kan en welke straf ze alsnog riskeren.

Lees meer »

Vaartstraat jaar na opening nog niet opgeleverd

De heraanleg van de Vaartstraat en stuk Sportstraat is officieel nog altijd niet opgeleverd. Klinkt bizar, omdat het verkeer al sinds juni vorig jaar gewoon de invalsweg kan gebruiken. Maar bij enkele drukproeven – dat zijn boringen in de onderfundering naar materiaalsterkte en draagkracht – bleken de wettelijke waarden niet te worden gehaald. Dat leidt
The post Vaartstraat jaar

Lees meer »

Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44) uit Koksijde: “Hij stierf na zware val”

Het onderzoek naar de mysterieuze dood van de 44-jarige restaurantuitbater van avondrestaurant ’t Lusthof in Koksijde is afgerond. De man werd op 7 september in zijn woning aangetroffen met flink wat bloedsporen. Intussen is duidelijk geworden dat hij toch stierf na een zware, ongelukkige val. Het dossier zal worden afgesloten.
The post Duidelijkheid over doodsoorzaak restaurantuitbater Karel Mahieu (44)

Lees meer »

‘Beverly goes country’ bij Beverly Percussion Ensemble: “We willen dat mensen zich hier in een saloon wanen”

Op zaterdag 25 mei organiseert Beverly Percussion Ensemble opnieuw zijn jaarlijks evenement. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de muziekschool van Beveren langs de Izegemseaardeweg voor ‘Beverly goes country’, een gratis toegankelijk evenement waarbij – hoe kan het ook anders – alles in het thema van country staat.
The post ‘Beverly goes country’ bij Beverly Percussion Ensemble: “We

Lees meer »