Leerlingen van VTI Brugge knappen Grootseminarie en Bisschopshuis van Brugge op

De leerlingen van het VTI Brugge – Campus Zandstraat nemen dit schooljaar het Grootseminarie en het Bisschopshuis in Brugge onder handen. Ze knapten de kamers van de leerling-priesters op en restaureerden oude meubels van het bisdom. Het was voor hen een unieke ervaring. 

Meer krantenkoppen in België

Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen

Het mooie weer van afgelopen weekend aan de kust zorgde daar voor een topweekend. Zo zakten er 300.000 dagtoeristen af en konden de kusthotels rekenen op een bezetting van bijna 95 procent. Dat blijkt uit cijfers van provinciebedrijf Westtoer.
The post Mooi weer zorgt voor topweekend aan zee met 300.000 dagtoeristen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zware 4×4 belandt op zij na ongeval op E40 in Jabbeke

Maandagavond even voor 20 uur gebeurde op de E40 net voorbij Jabbeke een ongeval. Een Land Rover en een vrachtwagen die richting Frankrijk reden, kwamen met elkaar in botsing.
The post Zware 4×4 belandt op zij na ongeval op E40 in Jabbeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

BBC schrapt 500 banen

De Britse openbare omroep BBC gaat 500 banen schrappen. De omroep wil nog eens 200 miljoen pond (238 miljoen euro) besparen en een transformatieplan doorvoeren, zo heeft de BBC dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Bouw noodmasten voor elektriciteit na storm in Mechelen begonnen

In een maïsveld in Heffen (Mechelen) is gestart met de bouw van een eerste noodmast na de storm van 9 juli. Toen kwamen elektriciteitsmasten- en kabels naar beneden wat de Mechelse regio kwetsbaarder maakt als er nog een incident zou zijn. De masten zouden er half augustus moeten staan. Over naar schatting een jaar worden ze vervangen door definitieve masten.

Lees meer »