Omvormer van zonnepanelen ontploft in technische ruimte van woonzorgcentrum

De brandweer moest maandagmiddag uitrukken naar rusthuis Rozenberg in de Kalbergstraat in Oostrozebeke. In een technische ruimte van het woonzorgcentrum ontplofte een omvormer van hun zonnepanelen. De schade bleef beperkt.

In de kelder van het gebouw bevindt zich een technische ruimte met daarin vier omvormers. Die zorgen ervoor dat de stroom die opgewekt wordt door de zonnepanelen ook bruikbaar is voor elektrische apparaten in het rusthuis.

Rond 13 uur maandagmiddag vond om onduidelijke reden een explosie plaats in een van de omvormers. Het personeel van het woonzorgcentrum sloeg alarm en verwittigde de brandweer. Die kwamen massaal ter plaatse. Gezien het om een woonzorgcentrum ging, werd geen risico genomen.

Ter plaatse bleek de schade echter mee te vallen. De ene omvormer raakte totaal vernield door de explosie maar dit veroorzaakte geen brand. De andere omvormers raakten niet beschadigd. Er was enkel wat rookontwikkeling maar dit bleef beperkt tot de kelder. Het was niet nodig om de bewoners te evacueren.

Een gespecialiseerde firma zal later ter plaatse moeten komen om de schade aan de omvormer te herstellen.

The post Omvormer van zonnepanelen ontploft in technische ruimte van woonzorgcentrum is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Nooit gedaan zonder krabbel van Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigt maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: Cohen was de aangewezen man daarvoor, zo zegt hij zelf.

Lees meer »

Van mails samenvatten tot je verloren bril zoeken: Google versterkt al zijn producten met AI

Google gaat zowat al z’n producten uitrusten met artificiële intelligentie. Dat is vanavond bekendgemaakt op een conferentie van het bedrijf. Wie een zoekopdracht ingeeft in Google, zal binnenkort antwoorden krijgen van het AI-systeem. Google belooft ook veel meer een slimme assistent te worden, die je mails en online vergaderingen kan samenvatten, een weekmenu kan opstellen en zelfs je verloren bril

Lees meer »

Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf van twee jaar aan

Blankenbergenaar Dylan L. (28) vecht voor de Brugse rechtbank de twee jaar effectieve celstraf aan die hij bij verstek kreeg opgelegd voor drugshandel. Ondanks een eerdere veroordeling bleef hij cocaïne en cannabis verkopen. De man werd onlangs opgepakt in Tenerife, maar werd nog niet uitgeleverd.
The post Na gepronk met luxeleventje op Tenerife: dealende kapper uit Blankenberge vecht celstraf

Lees meer »

#iedereenwestvlaming

Ontdek onze dagelijkse meme op de Facebookpagina van de Krant van West-Vlaanderen.
The post #iedereenwestvlaming appeared first on KW.be.

Lees meer »

Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards

Elly Huysmans van Glowi mag zich voortaan ‘Vrouwelijke ondernemer van het Jaar’ noemen. Ze sleepte woensdagavond de WOMED Award (Women in Enterprise and Development) in de wacht, een jaarlijks initiatief van Vrouwennet vzw en UNIZO met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).
The post Charlotte Therssen is ‘Belofte van het Jaar’ op WOMED Awards appeared

Lees meer »

Protest aan RTBF en VRT tegen uitzending Songfestival: “Medeplichtig aan genocide”

Een zeventigtal actievoerders, aldus de organisatie, heeft gelijktijdig met de betoging in het Zweedse Malmö betoogd aan de hoofdingang van RTBF en VRT, die vanavond de tweede halve finale van het Eurovisiesongfestival uitzenden. De actie hekelt dat de Belgische publieke omroepen de uitzending laten doorgaan, ondanks de deelname van Israël. Sommige actievoerders wezen zelfs op een vermeende “medeplichtigheid aan genocide”

Lees meer »

Union is gewapend om aan de Belgische top te blijven

Dat succes bevestigen niet eenvoudig is, toont regerend landskampioen Antwerp. Maar Royale Union Saint-Gilloise bestormt al drie jaar de Belgische voetbalhemel en lijkt gewapend om een terugval te vermijden. Daarbij schuwt het bestuur de onpopulaire beslissingen niet.

Lees meer »

Twee nieuwe toestellen brengen uniformiteit bij Noordzee Vliegclub

De Oostendse Noordzee Vliegclub heeft twee nieuwe Robin-vliegtuigen aangekocht. De club beschikt nu over drie dezelfde toestellen, wat grote voordelen oplevert voor de 110 vliegende leden van de club. “Het is een forse investering, maar de toestellen zullen nu ook beter renderen omdat iedereen er mee kan vliegen”, vertelt voorzitter Marc Meyns.
The post Twee nieuwe toestellen brengen uniformiteit

Lees meer »

“Zonder hem had mijn leven er helemaal anders uit gezien”: mentors in de Vlaamse showbizz helpen jonge collega-BV’s naar de top

In ‘Liefde voor muziek’ wordt het nog eens duidelijk: Laura Tesoro (27) en Koen Wauters (56) delen een innige band. Niet verwonderlijk, want de Clouseau-zanger werpt zich al jaren op als mentor van de getalenteerde zangeres. Hij is niet de enige die een poulain onder z’n vleugels heeft. TV Familie lijst ze voor u op. “Die twee tillen elkaar naar

Lees meer »

Bibliotheek reikt prijzen uit

In de maand maart liep de jeugdboekenmaand. Bij die gelegenheid organiseerde de bibliotheek een wandelzoektocht doorheen de gemeente.
The post Bibliotheek reikt prijzen uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Veilinghuis Bidly vindt onderdak in Galerie Papillon

Veilinghuis Bidly is een online veilingplatform voor kunst en waardevolle goederen, opgestart in 2006. Sinds februari is het bedrijf ook fysiek aanwezig in een winkelpand in de Adolf Buylstraat 41 en vanaf nu organiseert Bidly ook maandelijks kunstveilingen van de aangeboden kavels in de voormalige Galerie Papillon in de Madridstraat 2. “Iedere laatste weekend van
The post Veilinghuis Bidly

Lees meer »

Palestijnse en Syrische Ieperlingen herdenken Nakba, terwijl oorlog volop woedt in Gaza

Op de Ieperse Grote Markt vond woensdag een herdenking plaats van de Nakba, de vorming van de staat Israël waardoor bijna een miljoen Palestijnen moesten vluchten. Ondertussen blijft de oorlog in Gaza hét gespreksonderwerp onder de Arabische Ieperlingen. “De beelden bekijken is moeilijk, maar ik moet. Ik zou zo graag horen dat de oorlog gestopt is”, zegt Khaled Suleyman.

Lees meer »