Dag van de arbeid: welke diensten zijn open op 1 mei?

1 mei, beter bekend als Dag van de Arbeid, staat voor de deur. Voor velen van ons betekent dat eigenlijk een ‘dag zónder arbeid’, een dagje verlof dus. En dat geldt ook voor bepaalde diensten. Kan ik de trein nemen? Is mijn Delhaize open? Een overzicht van wat wel en niet open is op woensdag. 

Meer krantenkoppen in België

“Enkele verdachten filmden terwijl anderen hun gang gingen”: dit weten we al over groepsver­krach­ting van 14-jarig meisje in Kabouter­bos in Kortrijk

Ze werd met een smoes meegelokt door haar loverboy en er zou een jongen betrokken zijn van amper 9 jaar: de verkrachting van een minderjarig meisje, op drie dagen in een afgelegen bos in Kortrijk, is ook bij speurders, gerecht en advocaten in het dossier hard binnengekomen. “Ik doe al vele jaren jeugdrecht, maar dit zijn echt wel heel stevige

Lees meer »

Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen van slechtvalken

De toren van de Sint-Maartenskerk in Kortrijk is vanaf 15 mei opnieuw dagelijks en gratis toegankelijk als uitkijkpunt. De kerktoren was sinds 1 maart gesloten voor bezoekers om de nestende slechtvalken alle rust te gunnen in het broedseizoen. Helaas zonder succes dit jaar, de vier eieren werden niet uitgebroed.
The post Toren Sint-Maartenskerk opnieuw gratis te bezoeken na broedseizoen

Lees meer »

Acht jaar cel voor spilfiguur in zaak-Sven Pichal: Benoit D. verspreidde beelden van kindermisbruik en verkrachtte twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het dossier rond Sven Pichal, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

Van mails samenvatten tot je verloren bril zoeken: Google versterkt al zijn producten met AI

Google gaat zowat al z’n producten uitrusten met artificiële intelligentie. Dat is vanavond bekendgemaakt op een conferentie van het bedrijf. Wie een zoekopdracht ingeeft in Google, zal binnenkort antwoorden krijgen van het AI-systeem. Google belooft ook veel meer een slimme assistent te worden, die je mails en online vergaderingen kan samenvatten, een weekmenu kan opstellen en zelfs je verloren bril

Lees meer »

Autisme houdt Liesbeth (24) niet tegen om concerten te geven voor goede doelen: “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”

Voor Liesbeth Veranneman (24) is het leven tot nu toe niet over rozen gegaan. Autisme, verlatingsangst, een eetstoornis en psychische kwetsbaarheid maken het haar elke dag moeilijk. Gelukkig is er muziek. “Als ik zing, kan ik mijn zorgen even vergeten”, zegt ze. “Plus: ik probeer al zingend goede doelen te steunen, heel concreet ESpoir uit Kortrijk en HabitASS uit Ichtegem.

Lees meer »

Nieuwe variant van Zwitsers zakmes in de maak, zonder mes

Victorinox, het bedrijf achter het beroemde Zwitserse zakmes, werkt aan een variant van zijn multifunctionele gereedschap zónder mes. Daarmee speelt het in op de toenemende verstrenging van de regels voor dragen van messen in het openbaar. Er bestaan tientallen varianten van het Zwitserse zakmes, tot nu toe had elke variant wel minstens één mes.

Lees meer »

Vlaams Belang houdt actie in Kortrijk tegen seksueel geweld na nieuws van groepsverkrachtingen: “We eisen hardere straffen voor de daders”

De extreemrechtse partij Vlaams Belang heeft vrijdagmiddag een actie gehouden tegen seksueel geweld in Kortrijk, waar er de afgelopen weken twee groepsverkrachtingen gebeurd zijn. De partijvoorzitter Tom Van Grieken kwam er samen met Wouter Vermeersch en nog een aantal van hun leden en sympathisanten. Ze vinden dat daders van seksueel geweld hardere straffen moeten krijgen in de toekomst.
The

Lees meer »

Meer dan helft lgbtq+’ers durft niet hand in hand over straat

Meer dan de helft van de lgbtq+’ers in ons land durft niet hand in hand over straat te lopen en meer dan een kwart vermijdt bepaalde plaatsen uit angst om aangevallen te worden. Dat blijkt uit een nieuw rapport van het Bureau van de Europese Unie voor de grondrechten (FRA), dat in 2023 meer dan 100.000 personen uit heel Europa

Lees meer »

KIJK. Lesley-Ann Poppe en Jitske Van de Veire getuigen over plastische chirurgie in nieuw seizoen ‘Chasing Beauty’: “Ik ben dom geweest”

Steeds meer vrouwen en mannen kiezen voor esthetische chirurgie, en onderzoek toont aan dat de vraag de komende jaren enkel zal toenemen. In het tweede seizoen van de Streamz-docu ‘Chasing Beauty: de prijs van perfectie?’ willen onder meer Lesley-Ann Poppe, Jitske Van de Veire en Pommeline Tillière de schaduwzijde van de plastische ingrepen belichten.

Lees meer »

Standard-CEO Locht nadat ultra’s match tegen Westerlo kapen: “Ze hebben de club gestraft, niet de aandeelhouders”

Geen voetbal op Sclessin gisteravond. Standard-supporters verhinderden de spelersbus van Standard om af te zakken naar het stadion, en dus kon de wedstrijd tegen Westerlo onmogelijk plaatsvinden. De fans zijn de onzekerheid rond Standard en de eigenaars beu. “Ik begrijp hun frustratie, maar dit was niet de juiste actie”, vindt Pierre Locht, CEO van de Rouches.

Lees meer »

Waarom Taylor Swift, Billie Eilish en co tijdens hun wereldtournee geen halt houden in België

Geen feest in Brussel. Geen ‘Swifties’ op de Heizel. Taylor Swift gunt ons land geen concert bij haar grote zegetocht doorheen Europa en priemt daarbij beschuldigend naar het Boudewijnstadion. Maar wat is daar nu precies het probleem? Wij zochten het uit en botsten letterlijk op glazen wanden, hoorden – in tegenstelling tot de berichten – geen burenlawaai en zagen een

Lees meer »