“Enkele verdachten filmden terwijl anderen hun gang gingen”: dit weten we al over groepsver­krach­ting van 14-jarig meisje in Kabouter­bos in Kortrijk

Ze werd met een smoes meegelokt door haar loverboy en er zou een jongen betrokken zijn van amper 9 jaar: de verkrachting van een minderjarig meisje, op drie dagen in een afgelegen bos in Kortrijk, is ook bij speurders, gerecht en advocaten in het dossier hard binnengekomen. “Ik doe al vele jaren jeugdrecht, maar dit zijn echt wel heel stevige feiten”, zegt advocaat Kelly Decaluwe. Op een filmpje, dat gedeeld werd op Snapchat, konden speurders alvast 10 jongeren identificeren. 

Meer krantenkoppen in België

KV Oostende vraagt faillissement aan, bewindvoerder messcherp voor eigenaar Conway: “Elke emotie is hem vreemd”

Het doek valt binnenkort officieel voor KV Oostende. Op 3 juni zal bewindvoerder Werner Van Oosterwyck het faillissement aanvragen. Dat heeft de club donderdagnamiddag gecommuniceerd. In een communiqué is Van Oosterwyck snoeihard voor de Amerikaanse eigenaar Paul Conway. “De vraag is of deze man niet zou moeten worden verbannen uit de internationale voetbalwereld.”

Lees meer »

De Bosalliantie schenkt Brugge het Gouden Boslabel

De Bosalliantie, een samenwerking tussen overheden en (natuur)organisaties, heeft het Gouden Boslabel uitgereikt aan de stad Brugge. Schepen van Openbaar Domein Mercedes Van Volcem mocht de label in ontvangst nemen: “Brugge plantte van heel Vlaanderen het meeste bomen aan. We worden beloond voor onze inspanningen om van Brugge een meer leefbare stad met meer bomen, bloemen, parken en bos te

Lees meer »

LIVEBLOG VILLARREAL-REAL (zo, 19u). Lunin start, maar Ancelotti gooit met lof: “Courtois wordt weer wat hij was: de beste keeper ter wereld”

Los Blancos reizen voor hun volgende wedstrijd af naar Villarreal. Courtois & co zijn reeds kampioen maar willen in de flow blijven in aanloop naar de Champions League-finale van begin juni. Villarreal moet dan weer winnen om nog een kans te maken op Europees voetbal. De Galacticos zullen het zonder Thibaut Courtois doen. Real-coach Ancelotti gaf op de persconferentie al

Lees meer »

REPORTAGE: Heel Europa kijkt naar Ninove, maar vooral naar Vlaams Belanger Guy D’haeseleer: “Iedereen wil het reservaat Ninove bezoeken”

Een centrumstad met niet meer dan 40.000 inwoners in Oost-Vlaanderen, en toch kijkt iedereen tegenwoordig naar Ninove. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen bestaat de kans dat het de eerste gemeente wordt met een absolute meerderheid voor Vlaams Belang. Dat heeft de partij te danken aan één man: Guy D’haeseleer. Dit weekend kon u in deze krant nog lezen dat hij in

Lees meer »

Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en degraderen uit de provinciale reeksen

De eindrondes in het provinciaal voetbal zitten er op. Er moest ook nog gewacht worden op de inschrijvingen van de verschillende ploegen. KSV Rumbeke promoveert niet via de interprovinciale eindronde, waardoor er geen extra stijger komt in de reeksen eronder. De voetbalbond bevestigde net de volgende stijgers en dalers.
The post Het is nu officieel: deze ploegen stijgen en

Lees meer »

Dikke Banden Koers voor wielertalent in spe in Moorsele: “Wie weet wint de nieuwe Remco of Lotte er zijn of haar eerste wedstrijd”

Op Pinkstermaandag zullen kinderen van 3 jaar tot 12 jaar het in Moorsele tegen elkaar opnemen in een ‘Dikke Banden Koers’. Deze wielerwedstrijd op kindermaat is een initiatief van Cyclocross Gullegem en Feestcomité De Barakken. Zien we ontluikende talenten die in het spoor van Remco en Lotte op weg zijn naar eeuwige wielerroem?
The post Dikke Banden Koers voor

Lees meer »