Dag van de Arbeid staat opnieuw in teken van koers in Tielt

Op woensdag 1 mei vormt het centrum van de stad opnieuw het decor van het traditionele ‘Inofec Kampioenschap van Tielt’. De lokale afdeling van Vooruit zorgt voor verschillende open wielerwedstrijden, waar iedereen zonder koerslicentie aan kan meedoen.

“Het motto van de Dag van de Arbeid in Tielt is dat iedereen de kans moet krijgen om te sporten en die filosofie doen we alle eer aan”, zegt Birger De Coninck. “Nieuw dit jaar is dat alle middelbare scholieren mee kunnen rijden. Om 13 uur en om 13.30 uur zijn er twee jeugdwedstrijden over een ingekort parcours voor iedereen van 8 tot 18 jaar, in verschillende leeftijdscategorieën. Deelnemen is volledig gratis en alle deelnemers krijgen een medaille en een drinkfles van Vega Bike.”

Kampioenentrui

Om 14 uur is er dan opnieuw de traditionele recreantenrit over 10 ronden van 4 kilometer. Die wedstrijd staat open voor alle meerderjarige recreanten zonder koerslicentie. “Vroeger was die koers alleen voor streekgenoten, maar dit keer kan iedereen meedoen, ongeacht woonplaats. Tot slot hebben we om 16 uur onze funwedstrijd, met 72 kilometer over 18 ronden op hetzelfde parcours. Alle wielertoeristen zonder competitievergunning zijn welkom. De eerste Tieltenaar over de meet wordt uitgeroepen tot Kampioen van Tielt en krijgt de Inofec Kampioenentrui. In de voormiddag zijn alle wielertoeristenclubs uit Tielt en deelgemeenten overigens vanaf 8 uur ook welkom in het Textielhuis voor een kopje koffie en een boterkoek. Zo zal de fiets de hele dag centraal hebben gestaan op 1 mei.”

Inschrijven voor de jeugdwedstrijden en voor de recreantenrit kan vooraf via mail naar [email protected] of de dag zelf in Het Textielhuis. Voor de Accent Jobs Funwedstrijd, die deel uitmaakt van een regelmatigheidscriterium, kan enkel vooraf ingeschreven worden via www.wielertoeristenwedstrijden.be. (SV)

The post Dag van de Arbeid staat opnieuw in teken van koers in Tielt is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Beoogde premier Plasterk zegt in de krant “sorry” tegen Omtzigt

Ronald Plasterk heeft vrijdag in een open brief in De Telegraaf zijn excuses aangeboden aan Pieter Omtzigt, de leider van de coalitiepartij Nieuw Sociaal Contract (NSC). In een eerdere fase van de regeringsvorming kregen de twee het aan de stok. Plasterk was toen informateur. Nu wordt hij beschouwd als een mogelijke toekomstige premier.

Lees meer »

Ex-verpleegkundigen voor rechter na ‘grap’ met aerosoltherapie op achterste van bewoner, ook oud-directeur vervolgd voor schuldig verzuim

Vijftien maanden nadat drie oud-medewerkers van woonzorgcentrum De Zathe in Nieuwpoort door de raadkamer werden doorverwezen, staat het drietal vandaag eindelijk voor een zetel van drie rechters in de rechtbank van Veurne. Het gaat om een toenmalige verpleegster en hoofdverpleegkundige: zij pasten ‘voor de grap’ aerosoltherapie toe op het achterste van een dementerende man. Ze worden vervolgd voor mensonterende behandeling.

Lees meer »

Google voegt AI toe aan zoekmachine in VS

Google rolt een nieuwe versie van zijn zoekmachine uit, waarbij de resultaten zullen verschijnen in de vorm van door artificiële intelligentie (AI) opgestelde antwoorden. Dat heeft Google dinsdag aangekondigd.

Lees meer »

HET RAPPORT. “Zijn laatste mandaat was redelijk schaamteloos”: aan deze Kamerleden moeten nieuwe verkozenen geen voorbeeld nemen

Welke Kamerleden deden weinig moeite om een steen te verleggen in het parlement? En waar hielden ze zich dan wél mee bezig? Van hand en spandiensten op het partijhoofdkwartier, tot een eigen partij uit de grond stampen. Anderen misten het vuur om in hun laatste jaren nog veel veranderen of zaten van in het begin niet op hun plek. Een

Lees meer »

De weergaloze tijdrit van Ganna en Alaphilippe die met een gewone helm op de tijdritfiets zat: de momenten van Giro-rit 14

De veertiende etappe in de Giro vormde het podium voor een tijdrit van Castiglione delle Stiviere naar Desenzano del Garda. Ganna zette een kanontijd neer, die ook leider Pogacar niet van de tabellen kon vegen. De Italiaan etaleerde zijn tijdritklasse en schreef zo de veertiende etappe op zijn naam. Eerder op de etappe zagen we Alaphilippe die met een gewone

Lees meer »

Verschillende provincies in Canada gaan over tot evacuaties door oprukkende bosbranden

In verschillende delen van Canada worden steden en gemeenten bedreigd door naderende bosbranden en moeten duizenden mensen worden geëvacueerd. Dat is onder meer het geval in de provincie Alberta, in het zuidwesten van het land, waar de autoriteiten dinsdag plaatselijke tijd voor vier buitenwijken van de stad Fort McMurray een evacuatiebevel uitvaardigden als gevolg van een verder oprukkende brand die

Lees meer »

Waterpeilen lijken te dalen, maar er zijn intense buien op komst: “Zou lokaal voor problemen kunnen zorgen, want bodem is verzadigd”

Hoewel de waterpeilen op de waterwegen de rest van het verlengde weekend lijken te dalen, is het noodzakelijk om voorzichtig te blijven want er zijn de komende nacht nog intense buien op komst. Die kunnen volgens onze weervrouw Jill Peeters lokaal nog voor overlast zorgen. “We zien nu al een waakstand op de bekkens van de rivieren Demer en Dijle.

Lees meer »

Uitzonderlijk fileweekend, en er volgt nog meer leed

Er stond gisteravond liefst 120 kilometer file op de Vlaamse snelwegen. Ongewoon voor een zondagavond, aldus het Vlaams Verkeerscentrum, zelfs aan het eind van een zonovergoten verlengd weekend. Enkele grote werken rond Gent, Antwerpen en Brussel bemoeilijken het verkeer, en de komende periode dreigt nog meer fileleed. Aan welke werven riskeert u in de file te staan? En hoe kan

Lees meer »

Horloges F1-legende Michael Schumacher geveild

Acht horloges die eigendom waren van de legendarische F1-piloot Michael Schumacher zijn dinsdag geveild in het Zwitserse Genève. De meest waardevolle ging onder de hamer voor omgerekend zo’n 1,2 miljoen euro. Daarbij komt voor de koper nog tussen de 20 en 26 procent commissie voor het veilinghuis Christie’s.

Lees meer »