Mexico doet zogenaamde ‘conversietherapieën’ in de ban

Na een jarenlange campagne door activisten, heeft Mexico zogenaamde conversietherapieën verboden. Die ‘behandeling’ heeft als doel om de seksuele geaardheid of genderidentiteit van iemand te veranderen. Ook in onder andere ons land is de therapie strafbaar. Afgelopen maand stemde de Kamer van Afgevaardigden, het Mexicaanse lagerhuis, al in met de wet, nu ook de Senaat.

 

Meer krantenkoppen in België

Geert Deceuninck neemt deel aan Atelier in Beeld: “Kunstwerken behoeven eigenlijk weinig uitleg”

Tijdens het weekend van 4 en 5 mei openen tal van kunstenaars hun atelier om de mensen eens te laten binnenkijken in hun werkzaamheden. Geert Deceuninck (66) is een van de vijf deelnemers van de gemeente Hooglede aan ‘Atelier in beeld’, de opvolger van Buren bij Kunstenaars.
The post Geert Deceuninck neemt deel aan Atelier in Beeld: “Kunstwerken behoeven

Lees meer »

LIVEBLOG. Italiaanse media en ex-Rode Duivel waarschuwen voor Jan Breydel, Fiorentina niet type ploeg dat zich komt ingraven

Club Brugge staat voor dé match van de waarheid tegen Fiorentina. Blauw-zwart moet in de halve finale van de Conference League in het eigen Jan Breydel een 3-2-achterstand uit de heenmatch in Firenze goedmaken. Krijgen we eindelijk nog eens een Belgische club in een Europese finale? Aan de Brugse sfeergroep North Fanatics zal het niet gelegen hebben: zij staken vannacht

Lees meer »

“Niemand heeft ons of Ellie iets gevraagd”: ouders in shock na mogelijk grensoverschrijdend gedrag op jeugdkamp

Het nieuws dat het parket Halle-Vilvoorde een onderzoek is gestart naar mogelijk grensoverschrijdend gedrag op een jeugdkamp, komt als een schok aan bij Stijn en Lise uit Londerzeel. Hun 6-jarig dochtertje zat in het bewuste groepje met de geschorste monitor. Ze waren compleet verrast toen ze op de laatste kampdag via e-mail op de hoogte werden gebracht door de organisatie.

Lees meer »

Energiereus Gazprom boekt stevig verlies: wat betekent dat voor de Russische staatskas (en de financiering van de oorlog)?

De Russische staatsenergiereus Gazprom heeft vorig jaar een verlies van 629 miljard roebel geleden, omgerekend zo’n 6,4 miljard euro. Dat maakte het bedrijf bekend tijdens de bespreking van de financiële resultaten van het jaar 2023. Rusland-expert Kaspar Pucek (Clingendael) merkt op dat deze neergang slechts een beperkt effect zal hebben op de Russische staatskas.

Lees meer »

Ruimtecapsule van Boeing voert maandag voor het eerst astronauten naar ISS

De ruimtecapsule Starliner van het Amerikaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf Boeing is eindelijk klaar voor haar eerste bemande vlucht. Twee Amerikaanse astronauten zullen maandagavond lokale tijd vanop Cape Canaveral, in de Amerikaanse staat Florida, naar het Internationaal Ruimtestation ISS gelanceerd worden, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartagentschap NASA bekendgemaakt.

Lees meer »

Joost Klein is populairste songfestivalinzending op Spotify, ‘Europapa’ scoort tien keer beter dan Mustii

‘Europapa’ van Joost Klein is met afstand de populairste inzending voor het Eurovisiesongfestival op Spotify. De muziekstreamingdienst maakte maandag bekend dat het nummer van Joost Klein van alle landen ter wereld het best beluisterd is. ‘Before The Party’s Over’, de Belgische inzending valt buiten de top 10 van Spotify. Mustii zit aan 4,6 miljoen streams.

Lees meer »

Zonhovenaar zamelt hoorapparaten in voor Oekraïne: “Ze krijgen daarvoor geen steun meer, dat geld gaat nu naar militaire middelen”

In Oekraïne is er door de oorlog met Rusland nood aan veel, ook aan hoorapparaten en onderdelen daarvoor. Leo De Raeve, een autoriteit op het gebied van cochleaire implantaten, zamelt daarom hoorapparaten, onderdelen voor cochleaire hoorapparaten en externe microfoons in. Via een Duitse stichting worden ze op regelmatige tijdstippen naar Oekraïne gebracht.

Lees meer »

Brussel tien dagen lang in regenboogkleuren gehuld voor Pridefestival

De Brussels Pride heeft zijn programma voor de editie van dit jaar bekendgemaakt. De Pride zelf vindt plaats op zaterdag 18 mei, maar de dagen voordien wordt in de hoofdstad de Brussels Pride Week georganiseerd. Verschillende gebouwen in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zullen verlicht en versierd worden in de kleuren van de regenboogvlag.

Lees meer »

Hebben wetenschappers nieuwe genetische vorm van alzheimer ontdekt? “2 op de 100 lopen rond met gen dat de hersenaandoening kan veroorzaken”

Wetenschappers hebben mogelijk een nieuwe genetische vorm ontdekt van de ziekte van Alzheimer. Dat melden ze in een nieuwe wetenschappelijke publicatie in het tijdschrift Nature Medicine. Personen die twee kopieën van een bepaald gen dragen, lijken de aandoening bijna altijd te ontwikkelen. Maar om welk gen gaat het? Hoe hebben de wetenschappers dit ontdekt? En wat betekent dit nu precies?

Lees meer »