Geert Deceuninck neemt deel aan Atelier in Beeld: “Kunstwerken behoeven eigenlijk weinig uitleg”

Tijdens het weekend van 4 en 5 mei openen tal van kunstenaars hun atelier om de mensen eens te laten binnenkijken in hun werkzaamheden. Geert Deceuninck (66) is een van de vijf deelnemers van de gemeente Hooglede aan ‘Atelier in beeld’, de opvolger van Buren bij Kunstenaars.

Geert is van opleiding leerkracht plastische opvoeding. Gedurende 37 jaar gaf hij zijn creativiteit door aan zijn leerlingen. “Ik doe voornamelijk aan potloodtekenen, verder schilder ik ook nog”, opent Geert. “In de jaren 80 deed ik mee aan een aantal cartoonales, daar viel ik een paar keer in de prijzen. Vanaf eind de jaren 80 tot aan mijn pensioen heb ik nauwelijks getekend. Daarna heb ik die oude liefde weer opgenomen. Ik schreef me in aan de academie van Roeselare voor een opleiding van zeven jaar. Nu zit ik in mijn specialisatie tekenkunst.”

Qua thematiek vertrekt Geert van alledaagse dingen en probeert hij zaken te combineren die niet bij elkaar horen, noem het gerust wat absurd. “Kunstwerken behoeven eigenlijk weinig uitleg. Het is wat de kijker erin ziet. Vandaag de dag gaat kunst meer de kant van de elite op, waarbij je eerst een hele uitleg moet lezen om het kunstwerk te kunnen begrijpen. Daar hou ik niet van”, aldus Geert.

Hartzeer bij verkoop

Bij de vorige editie kwam er heel wat volk langs bij Geert, ook heel wat mensen die hij niet kende. Sommige mensen stippelen ook een hele route uit om zo bij verschillende kunstenaars langs te komen. “Mijn doel is vooral om mijn werken te tonen. Wie dat wenst, kan ook iets kopen. Als ik iets verkoop, is dat toch met het nodige hartzeer. Ik steek rap 50 à 60 uren tijd in het maken van één tekening”, besluit Geert.

De werken van Geert Deceuninck vind je terug in de Kardinaal Cardijnstraat 3. De overige deelnemers uit de gemeente: beeldhouwer Luc Lapere in de Diksmuidesteenweg 50A, keramiek Yvan Chys in de Stationsstraat 61, KerANNiek in de Kortemarkstraat 44D en keramiek Studio Caspo in de Bruggesteenweg 179.

Meer info op www.atelierinbeeld.be.

The post Geert Deceuninck neemt deel aan Atelier in Beeld: “Kunstwerken behoeven eigenlijk weinig uitleg” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’

In het kader van de derde editie van de ‘Zero Waste Week’ trok zaterdagnamiddag een opvallende stoet door het centrum. Onder de noemer ‘Expeditie Textiel(t)berg’ stapte een twintigtal deelnemers namelijk met een hele berg tweedehandskledij door de centrumstraten.
The post Bonte stoet met tweedehandskledij trekt door Tielt tegen ‘fast fashion’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Massaal veel adoptieaanvragen voor geiten die piepklein eilandje overbevolken: “1.900 aanbiedingen voor 600 geiten”

Er was eens een klein Italiaans eilandje genaamd Alicudi, dat al een twintigtal jaar overbevolkt wordt door geiten. Zo zouden er 600 geiten op het eiland leven, in tegenstelling tot 100 mensen. De burgemeester van het desbetreffende eiland lanceerde een campagne om geiten ter adoptie te stellen, wat een enorm succes blijkt te zijn, dat schrijft ‘The Guardian’.

Lees meer »

Oostenrijkse politie arresteert 14-jarig meisje voor plannen terreuraanslag op “ongelovigen”

Speurders hebben volgens Oostenrijkse media mogelijk een terroristische aanslag van een 14-jarige meisje uit Montenegro verijdeld. De tiener wordt ervan verdacht een mesaanval te willen plegen bij de Jakominiplatz in de stad Graz. Bij een huiszoeking werd onder andere een mes, bijl en kleding in beslag genomen. De aanval zou gericht zijn tegen “ongelovigen”, meldt de Oostenrijkse politie.

Lees meer »

Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert beweging.net op het feest van Rerum Novarum een feestelijke vinkenzetting voor de vele vinkeniers in Oostrozebeke. Voor het inschrijvingslokaal werd gekozen voor Scor café waar achteraf gezellig verbroederd kon worden onder de deelnemende vinkeniers.
The post Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum appeared first on KW.be.

Lees meer »