De ziekte die één op tien vrouwen treft, maar diagnose laat vaak jaren op zich wachten: “Nog steeds in de taboesfeer”

Maar liefst één op de tien vrouwen heeft het en bij een aanzienlijk deel van de patiënten gaat het om een zware vorm, met stevige pijnklachten. Toch laat de diagnose van endometriose gemiddeld 10 jaar op zich wachten. “Dat is lang. Veel te lang”, zegt professor Carla Tomassetti.

 

Meer krantenkoppen in België

Onze koffie krijgt het moeilijk door klimaatverandering: met deze 5 tips kan je daar zelf iets aan doen

De klimaatverandering dreigt de koffieplant weg te jagen uit de regio’s waar ze nu geteeld wordt. Maar koffie veroorzaakt zelf ook een deeltje van de klimaatverandering. In Zuid-Amerika verdwijnt er bijvoorbeeld tropisch bos voor koffieplantages, waardevolle bomen die anders CO2 uit de lucht zouden halen. Gelukkig kan je de klimaatimpact van je kopje koffie op verschillende manieren beperken, en dat

Lees meer »

Kringwinkel Ieper verhuist sorteerafdeling en accepteerd witgoed

Kringwinkel West verhuisde haar sorteerafdeling naar een ruimere locatie aan de Brugseweg in Ieper. Deze verandering stelt Kringwinkel West in staat om haar aanbod te diversifiëren en te versterken.
The post Kringwinkel Ieper verhuist sorteerafdeling en accepteerd witgoed appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kanaaltunnel viert 30ste verjaardag

Exact dertig jaar geleden, op 6 mei 1994, werd de spoortunnel onder het Kanaal tussen het Europese vasteland en het Verenigd Koninkrijk ingehuldigd. Intussen rijden elke dag zowat 400 treinen door de tunnel en worden er elk jaar meer dan 20 miljoen reizigers door vervoerd. De tunnelexploitant hoopt op meer bestemmingen en meer concurrentie de komende jaren.

Lees meer »

Kookwinkel Cook and Dine opent de deuren: “Zorgen voor een nieuwe toets”

Op vrijdag 10 mei opent Karin Wijnhoven kookwinkel Cook and Dine in de Geldmunstraat 16. “Hier was jarenlang een van de drie winkels van Cook & Serve gevestigd”, zegt Karin. “We behouden het kwalitatieve aanbod keukenmateriaal en ‘gedekte tafel’, maar zorgen ook voor een nieuwe toets.”
The post Kookwinkel Cook and Dine opent de deuren: “Zorgen voor een nieuwe

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Lendelede?

Heeft Lendelede geen geheimen voor jou? Ben je op de hoogte van het reilen en zeilen in de politiek? Volg je Alec Segaert op de voet of ben je goed thuis in de parochies? Waag dan je kans in deze Lendeleedse gemeentequiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Lendelede? appeared first on KW.be.

Lees meer »

NMBS legt extra treinen in naar de kust tijdens het hemelvaartweekend

De NMBS legt donderdag, zaterdag en zondag wegens het mooie weer extra treinen in tussen het binnenland en de kust. De treinen sporen naar de stations van Oostende en Blankenberge. Dat bevestigt de woordvoerder van de spoorwegmaatschappij woensdag.
The post NMBS legt extra treinen in naar de kust tijdens het hemelvaartweekend appeared first on KW.be.

Lees meer »

Foute medicatie of gestikt in muntstukje? Na tien jaar enkel ‘gebroken partijen’ in zaak rond dood van Maria Blanco (70): “Ik durf niets meer te verklaren”

Twee gerenommeerde wetsartsen en een ervaren toxicoloog konden in november vorig jaar geen eensluidende conclusie voorleggen over de doodsoorzaak van Maria Blanco (70), die in juni 2014 in het ziekenhuis overleed. Het parket vordert een celstraf van zes jaar voor verpleegkundige S.R. (43), die de patiënte de foute pijnmedicatie zou toegediend hebben. Maar volgens haar advocaat Bert Partoens stikte Maria

Lees meer »

Sivi-veiling in en voor Harterobe

Een groep vijfde- en zesdejaarsleerlingen van het Technisch Instituut Sint-Vincentius (Sivi) in Torhout organiseert op dinsdagavond 7 mei een veiling van acht unieke outfits in Harterobe, de niet-commerciële winkel in tweedehandskleding in de Nieuwstraat 26. De opbrengst gaat naar de werking van Harterobe.
The post Sivi-veiling in en voor Harterobe appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Voor zijn club zou hij alles doen”: Gery al voorzitter sinds ontstaan Badmintonclub Geluwe 40 jaar geleden

Badmintonclub Geluwe bestaat 40 jaar en telt momenteel 76 leden. “In 2020 waren dat er nog 115 maar corona had een enorme impact op het ledenaantal”, zegt voorzitter Gery Vercruysse (72). Opmerkelijk: hij is voorzitter van het eerste uur en denkt nog niet aan stoppen.
The post “Voor zijn club zou hij alles doen”: Gery al voorzitter sinds ontstaan

Lees meer »