“Life Iftar haalt kanker uit de taboesfeer”: alle moslims welkom om over ziekte te praten

Bij mensen met migratieroots rust nog altijd een groot taboe op kanker. Daarom organiseert Kom op tegen Kanker elk jaar tijdens de ramadan in vijf Vlaamse steden Life Iftars om de ziekte bespreekbaar te maken. “Er bestaan nog steeds veel misvattingen over kanker, bijvoorbeeld het idee dat een tumor besmettelijk is”, zegt Naziha Maher, islamoloog en bijna twintig jaar expert diversiteit bij Kom op tegen Kanker.

 

Meer krantenkoppen in België

Steeds meer leerlingen problematisch afwezig op school

Meer leerlingen hebben vorig schooljaar aangeklopt bij het CLB dan voor de coronapandemie. Dat blijkt uit het jaarverslag van de Centra voor Leerlingenbegeleiding. De CLB’s begeleidden ook opvallend meer leerlingen die problematisch afwezig zijn op school. Daarnaast is er een duidelijke stijging van het aantal geschorste leerlingen.

Lees meer »

Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een leuke verrassing

Op 17 mei 1990, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie, schrapte de WHO (de wereldgezondheidsorganisatie) homoseksualiteit uit de lijst van geestesziekten. Sindsdien heeft de LGBTI+ gemeenschap deze dag uitgeroepen tot de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).
The post Wandel nog tot en met 26 mei langs het IDAHOT Instagramparcours in Bredene en maak kans op een

Lees meer »

Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken

De vader en dochter achter hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staan opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken. De 91-jarige gepensioneerde landbouwer werd al meermaals veroordeeld en zijn vergunning werd ingetrokken. Desondanks trof de politie opnieuw nestjes honden aan.
The post Hondenkwekerij De Schoonen Troost in Oostrozebeke staat opnieuw terecht voor allerhande milieu-inbreuken appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Ik verloor bijna al m’n familieleden. En nu is mijn dochter Miss België”: mama van Kenza Ameloot overleefde genocide

“Dank u, mama. Voor de Rwandese roots en om mij in het Frans op te voeden.” Het waren de woorden van Kenza Ameloot (21), vlak voor ze tot Miss België werd gekroond. Een bijzonder moment voor mama Joseline Gakire (56), die de genocide in Rwanda overleefde. In een exclusief dubbelgesprek in ‘Primo’ praten de twee vrouwen over het verleden van

Lees meer »

Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen nog recht in de spiegel kunnen kijken”

“KVO bluft in men êrte want supporter van een club blijf je voor je leven. Oaltied Ostende”, benadrukt Bram Keirsebilck met enkele Oostendse accenten. De woordvoerder van KV Oostende is door de schuld van verscheidene boosaardige figuren zijn club en zijn job kwijt.
The post Woordvoerder Bram Keirsebilck is job kwijt door faillissement van KVO: “Begrijp niet dat sommigen

Lees meer »

Hoe zal prins Laurent de energiewereld hertekenen? “Da’s niets minder dan de heilige graal”

Mogen we weldra een modern sprookje schrijven over de verstoten Belgische prins die als pionier de heilige graal in de energiewereld ontdekt en onze economie groener en zuiniger laat draaien? Het zou kunnen, maar vooralsnog lijken – zacht uitgedrukt – niet alle signalen in de richting te wijzen dat prins Laurent maar beter snel z’n dotatie opgeeft om ‘entrepreneur’ te

Lees meer »