Acteur Dominique Van Malder bezoekt Sint-Jozefskliniek in Izegem tijdens Dag tegen Kanker: “Onderwerp mag uit taboesfeer gehaald worden”

Acteur en tv-maker Dominique Van Malder kwam naar aanleiding van de Dag tegen kanker de patiënten op de oncologie-afdeling van de Izegemse Sint-Jozefskliniek een hart onder de riem steken.

Het ziekenhuispersoneel legde zijn kankerpatiënten donderdag extra in de watten. Enkele oncologische schoonheidsconsulentes kwamen vrijwillig mensen verwennen met een massage of haarverzorging. Voor de gelegenheid werd er ook getoast met een hapje en een drankje.

“Fijn bezoek”

Als kers op de taart kwam acteur en tv-maker Dominique Van Malder – bekend van series als De Club en Albatros, maar ook van Patiënt Dompi, Viervoeters en Radio Gaga – langs om de patiënten wat goede moed in te spreken. “Ik praatte zowel over koetjes en kalfjes als over de ziekte van de patiënt, als die daar nood aan had”, vertelt Dominique. “Ik merk dat veel mensen in familie- of vriendenkring praten over kanker soms nog als een taboe zien, terwijl ik op een dag als vandaag des te meer zie dat praten helpt. Het is niet altijd evident om dat te doen, maar als het gebeurt merk je wel dat de meesten er deugd van hebben. Dat mag dus best uit de taboesfeer gehaald worden.”

Kankerpatiënte Yvette Vermant uit Izegem kon het bezoek van Dompi alvast smaken. “Het is altijd leuk als je eens extra in de watten gelegd wordt”, zegt ze. “En met zo’n fijn bezoek aan mijn zijde maakt dat de bittere pil iets makkelijker om te slikken. Het is mijn eerste dag van een twaalf weken durende behandeling. Voortaan mogen ze allemaal zo zijn”, knipoogt ze.

The post Acteur Dominique Van Malder bezoekt Sint-Jozefskliniek in Izegem tijdens Dag tegen Kanker: “Onderwerp mag uit taboesfeer gehaald worden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “op dit moment” geen intentie om Charkiv aan te vallen, maar troepen boeken “elke dag” winst

De Russische president Vladimir Poetin laat weten dat Moskou “op dit moment” niet van plan is om de grote stad Charkiv te veroveren, maar hij voegde er aan toe dat zijn troepen “elke dag” vooruitgang boekten in de regio, “zoals gepland”. En Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger

Lees meer »

Betalen ruim 1,2 miljoen gezinnen te veel voor energie? “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”

Meer dan 1,2 miljoen gezinnen betalen tot 1.000 euro per jaar te veel voor elektriciteit en gas. Dat zegt de federale energieregulator CREG, die zijn internettoepassing vernieuwde waarmee consumenten kunnen nagaan of ze te veel betalen. De energieleveranciers zijn echter niet opgezet met deze boodschap. “We hebben twijfels bij de cijfers en missen nuance”, klinkt het.

Lees meer »

Geen uren aanschuiven voor de parking en niemand die Bob moet zijn: steeds meer festivalgangers kiezen voor de luxebus

De vaak hobbelige rit om vandaag met Koning Auto tot bij een festival of concert te raken, doet autocarbedrijven het stuur overnemen van feestvierders. Privé-busbedrijf Keolis is marktleider in het muzikale eventvervoer in ons land en hoopt dit jaar 100.000 muziekfans naar het podium te brengen. Hoe geraak je aan zo’n busticket naar pakweg Extrama Outdoor en hoeveel kost dat

Lees meer »

Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje: “De vonk sloeg meteen over”

Willy Van de Velde (92) en Annie De Zutter (85) zijn maar liefst 65 jaar getrouwd. Een speciale huwelijksverjaardag die het koppel niet onopgemerkt voorbij liet gaan. Om deze bijzondere gelegenheid uitgebreid te vieren, verzamelden ze samen met hun familie in restaurant Artisan, waar ze genoten van een lekker etentje.
The post Willy en Annie varen in briljanten huwelijksbootje:

Lees meer »

Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert beweging.net op het feest van Rerum Novarum een feestelijke vinkenzetting voor de vele vinkeniers in Oostrozebeke. Voor het inschrijvingslokaal werd gekozen voor Scor café waar achteraf gezellig verbroederd kon worden onder de deelnemende vinkeniers.
The post Jaarlijkse vinkenzetting op Rerum Novarum appeared first on KW.be.

Lees meer »

Doodrijder Francis (16) naar rechtbank verwezen. “Wanneer mag ik naar huis?”, vroeg hij de agenten. “Ik moet gaan werken”

Youri H. (34), de man die tiener Francis Aerts (16) twee jaar geleden in Temse doodreed, verschijnt op 18 juni voor de politierechtbank. Hij reed met 2,76 promille in het bloed én onder invloed van cannabis toen hij de jonge fietser aanreed. Vervolgens reed hij nog 2,5 kilometer verder, om uiteindelijk tegen een verlichtingspaal te crashen. Wat hij daarna aan

Lees meer »

Zware ochtendspits door regenweer op Vlaamse snelwegen: hoogtepunt van 360 kilometer file

Door het natte weer verloopt het verkeer op de Vlaamse wegen donderdagochtend trager dan normaal, met als gevolg een drukke ochtendspits en een cijfer op de filebarometer dat boven de 300 kilometer uitstijgt. “Toch zijn er deze ochtend weinig incidenten of ongevallen gebeurd die het verkeer kunnen hinderen”, zegt Peter Bruyninckx, woordvoerder van het Vlaams Verkeerscentrum.

Lees meer »