Minister Vandenbroucke wil betere behandeling voor endometriose: “Die taboesfeer moet eruit”

Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) wil snel een betere behandeling voor vrouwen met endometriose. Dat is een aandoening waarbij in de buikholte weefsel groeit dat lijkt op baarmoederslijmvlies. De ziekte veroorzaakt veel fysieke en emotionele pijn. Vandenbroucke wil iets veranderen aan de terugbetaling, maar ook aan een betere herkenning én erkenning van de ziekte. 

Meer krantenkoppen in België

Europees lijsttrekker Hilde Vautmans komt vlak voor verkiezingen in opspraak, en dat is niet alleen vervelend voor haar

Foutief gebruik van Europees geld en medewerkers en een toxische werksfeer. Het is het weekblad Knack dat deze aantijgingen in de schoenen schuift van Europees lijsttrekker Hilde Vautmans. De Open VLD’ster ontkent formeel elke beschuldiging, maar op minder dan een maand voor de verkiezingen is het niet alleen voor haar, maar ook voor Open VLD een bijzonder vervelende zaak.

Lees meer »

Man blijft in de cel voor moord op ex-partner in Knokke-Heist

De Brugse raadkamer heeft de aanhouding van een 41-jarige man uit Knokke-Heist met twee maanden verlengd op verdenking van moord. Jürgen M. bekende dat hij zijn ex-partner met messteken om het leven bracht.
The post Man blijft in de cel voor moord op ex-partner in Knokke-Heist appeared first on KW.be.

Lees meer »

De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen”

De Winkelse Stappers bestaan dertig jaar. De wandelvereniging organiseert dit jaar zeven wandelingen. Na de Lentetocht werd de verjaardag gevierd met een receptie, nu kijkt het bestuur al uit naar een volgende wandeling op maandag 27 mei.
The post De Winkelse Stappers vieren hun dertigjarig bestaan: “Dit jaar pakken we uit met zeven wandelingen” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Goud voor Edwin en Rosa

Op zaterdag 11 mei kwamen Edwin Reynaert (72) en Rosa Allein (73) samen met hun familie naar het gemeentehuis voor hun gouden jubileum.
The post Goud voor Edwin en Rosa appeared first on KW.be.

Lees meer »

PORTRET. Wie is schutter Juraj Cintula (71), de man die Slovaakse premier neerschoot? “Iedere normale mens verwerpt geweld”

In Slovakije is de man die premier Robert Fico neerschoot, aangeklaagd voor moord met voorbedachten rade. Daarvoor riskeert hij levenslang. Juraj Cintula (71) zou aan de politie hebben verteld dat hij Fico alleen wou verwonden, maar geen spijt heeft van zijn daad. Wat weten we intussen over zijn motieven? Dweepte hij werkelijk met extreemrechts? Waarom nam hij het eerder voor

Lees meer »

Vijf maanden na veroordeling voor stalking ex staat veertiger opnieuw terecht: “Een lammetje wordt een ‘war machine’”

“How does it feel to be hunted?” Ondanks een recente veroordeling voor stalking van zijn ex-vriendin bleef een 43-jarige man uit Zwevegem maar doorgaan. De boodschap in een brief die hij haar stuurde, liet niets aan de verbeelding over. “Maar enkele maanden in de cel zullen niet helpen, enkel begeleiding”, aldus zijn advocaat.
The post Vijf maanden na veroordeling

Lees meer »

Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen

Zondag staat in De Koninklijke stallingen in Oostende de West-Vlaamse bekerfinale tussen House Of Talents Spurs Three en Basket SKT Ieper One op het menu. Het wordt uitkijken naar Jasmina Rosseel die heel wat bekenden tegen het lijf loopt.
The post Underdog Spurs Three gelooft in bekerfinalekansen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »

Meest invloedrijke medische boek aller tijden terug aan KU Leuven

Een van de bekendste medische boeken aller tijden is terug in Leuven. In ‘De humani corporis fabrica’ beschreef de bekende wetenschapper Andreas Vesalius in de 16de eeuw de anatomie van het menselijk lichaam. Begin dit jaar kocht de KU Leuven met Vlaamse steun het boek op een internationale veiling voor 1,8 miljoen euro.

Lees meer »