Koninklijke Fanfare Houthemnaere Blyft Te Gaere brengt lenteconcert

Na een meer dan geslaagd tweedaags ABBA-concert in Furnevent in november 2023, gaat de fanfare van Houtem gewoon verder met concerteren.

Op vrijdag 10 mei wordt een lenteconcert gespeeld in de prachtige Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaartkerk van Houtem. Van klassiek tot pop en disco, de dirigent en de muzikanten zullen opnieuw voor een spetterende en onvergetelijke avond zorgen, ook al komen er deze keer geen zangers en zangeressen aan te pas – als de fanfare van Houtem speelt, is er altijd ambiance.

Wil je erbij zijn, bestel dan snel je kaarten via een mail naar [email protected]. In voorverkoop kosten ze 10 euro, aan de deur 12 euro. In die prijs is een consumptie inbegrepen die je na het concert kunt drinken in het ontmoetingscentrum De Troenke. Het concert begint om 20 uur.

(foto JTV)

The post Koninklijke Fanfare Houthemnaere Blyft Te Gaere brengt lenteconcert is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

België op 3e plaats op Europese ranking LGBTI+-rechten: “Wetgeving in goede richting, maar samenleving niet altijd mee”  

Ons land staat dit jaar op de 3e plaats in de jaarlijkse Europese Rainbow Index. Daarvoor wordt geëvalueerd hoe inclusief het beleid van een land is op vlak van LGBTI+-rechten. Rémy Bonny, directeur van vzw Forbidden Colours, geeft meer uitleg bij deze ranglijst. "Dit jaar halen we 78 procent, maar dat betekent ook dat we nog 22 procent kunnen verbeteren."

Lees meer »

“We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats A

Zondag spelen SKT Cats A (eerste landelijke) en Kortrijk Spurs C (tweede landelijke) de finale van de Beker van West-Vlaanderen. Bij Kortrijk spelen met Jasmina Rosseel, Lieselot Decroix, Maaike Remmerie en Mies Lepla vier speelsters met een Iepers verleden.
The post “We hoeven ons niet te bewijzen”: Jasmina Rosseel (Kortrijk Spurs C) speelt zondag bekerfinale tegen ex-club SKT Cats

Lees meer »

Opa (80) riskeert tien jaar cel voor verkrachten van kleinkind op vakantie: “Ik wilde haar tonen dat je ook op een liefdevolle manier seks kan hebben”

Voor een tachtiger uit Begijnendijk heeft het Leuvense openbaar ministerie tien jaar opsluiting gevraagd. De opa verkrachtte zijn kleinkind meermaals, dat gaf hij ook zelf toe. Maar dat hij haar jarenlang misbruikte, ontkende Adrien P. voor de rechter. “Op vakantie in Spanje lagen de smaakcondooms klaar”, reconstrueerde het parket de feiten. De man werd – nota bene – door zijn

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs mag doorzetten met hoofddoekenverbod: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs (GO!) is niet in strijd met de godsdienstvrijheid die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek

Lees meer »

Peru klasseert transgenders voortaan als “geestesziek”

Transgenders in Peru worden door een nieuw presidentieel decreet voortaan als ‘geestesziek’ beschouwd. De Peruviaans overheid wil transgenders op die manier “de juiste medische hulp garanderen”, maar mensenrechtenactivisten vrezen dat het decreet juist een tegenovergesteld effect zal hebben.

Lees meer »

“Bij mijn terugkeer woog ik nog maar 67 kilo”: chefkok Loïc Van Impe at twee weken non-stop na ‘Special Forces’

In ‘Special Forces’ verlaat Loïc Van Impe (30) even zijn fornuis om zijn fysieke en mentale grenzen te verleggen. Want waar de chefkok culinaire verwennerij gewend is, overleefde hij in het bikkelharde programma sommige dagen enkel op water. “Dat geeft me juist een concurrentieel voordeel’, zegt hij in ‘TV Familie’, waar hij ook vertelt over de uitdagingen die hij in

Lees meer »