Kookwinkel Cook and Dine opent de deuren: “Zorgen voor een nieuwe toets”

Op vrijdag 10 mei opent Karin Wijnhoven kookwinkel Cook and Dine in de Geldmunstraat 16. “Hier was jarenlang een van de drie winkels van Cook & Serve gevestigd”, zegt Karin. “We behouden het kwalitatieve aanbod keukenmateriaal en ‘gedekte tafel’, maar zorgen ook voor een nieuwe toets.”

Na een goeie twaalf jaar restaurant-hotel Oud Gemeentehuis in Oostkerke (Damme) te hebben uitgebaat, samen met haar echtgenoot Olivier Van Moffaert, is Karin Wijnhoven klaar voor een nieuwe uitdaging. Karin was eerder ook al actief in de modesector, zo werkte ze 17 jaar voor Olivier Strelli, maar nu richt ze zich op de branche van kookgerief en gedekte tafel. Ze opende namelijk de deuren van ‘Cook and Dine’ in de Geldmuntstraat 16 in de Brugse binnenstad. “Op dit adres was jarenlang een van de drie vestigingen van Cook & Serve gevestigd; ook een kookgeriefwinkel dus”, zegt Karin. “De uitbaters kozen er onlangs voor om de drie winkels afzonderlijk over te laten. De naam ‘Cook & Serve’ kon ik zelf niet gebruiken, want die ging mee met de overnemer van de vestiging in Leuven. Ik wilde wel graag de ‘cook’ in de naam behouden en heb er dan ‘Cook and Dine’ van gemaakt; die naam zegt eigenlijk ook alles.”

Kwaliteit

“Ik hou al altijd van kwalitatieve en mooie zaken – zo deed ik ook zelf de inrichting en decoratie van ons hotel destijds – dus toen mijn man opmerkte dat die zaak in de Geldmunstraat over te nemen stond, heb ik toegehapt”, gaat Karin verder. “In slechts enkele weken tijd hebben we de winkel helemaal opgefrist en vernieuwd. Bij Cook and Dine zal je dus terechtkunnen voor zowel functioneel keukengerief als voor alles voor de ‘gedekte tafel’. We blijven heel wat bekende, degelijke merken behouden – zoals Peugeot, GreenPan, Dagelijkse Kost en Wuesthof-messen – maar we zorgen zeker ook voor een vernieuwende toets, zeker voor wat betreft aankleding en decoratie van de tafel. De winkelbediende die hier al meer dan tien jaar actief is blijft, dus de vaste klanten van vroeger zien zeker een vertrouwd gezicht terug.” (PDV)

The post Kookwinkel Cook and Dine opent de deuren: “Zorgen voor een nieuwe toets” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Honda gaat miljarden investeren in productie elektrische auto’s

Honda gaat de komende jaren miljarden investeren in de productie van elektrische auto’s. De Japanse autofabrikant rekent daarmee op een sterk herstel van de vraag naar volledig elektrische voertuigen. De verkopen van elektrische auto’s kampen nu juist met tegenwind door een afnemende vraag, sterke concurrentie van goedkope modellen uit China en het afbouwen van subsidies voor de aanschaf van een

Lees meer »

Lichaamstaalexpert analyseert gedrag van De Wever, Van Grieken en Rousseau in ‘Het conclaaf’: “Hij doet vaak zijn ogen dicht. Hij wil daar weg”

Ogen die lang dichtgaan, wenkbrauwen die fronsen, lippen die op elkaar gedrukt worden: het gesprek tussen Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit) in VTM-programma ‘Het conclaaf’ was meer dan een verbale confrontatie. Experte Dana Ketels analyseerde de lichaamstaal van de drie met een onbevangen en apolitieke blik. “Normaal heeft hij veel minder mimiek

Lees meer »

Dima (16) kwam na inval in Oekraïne in Vlaams pleeggezin terecht: “Eén keer heb ik mijn familie teruggezien, nu kan dat niet meer”

Bijna zijn hele familie zit in het Oekraïense leger. Dat moet volstaan, vond zijn moeder. Ze greep haar kans toen ze Dmytro Soloid – Dima voor de vrienden – na de inval van Poetin kon laten vluchten. Zo werd de 16-jarige Oekraïense tiener pleegzoon van Peter Van Renterghem (58) uit het Oost-Vlaamse Wondelgem. De jongen getuigt over de knagende heimwee

Lees meer »

Opmerkelijke beelden: beste golfer ter wereld in de boeien geslagen nadat hij in paniek agent “mishandelt”

Opmerkelijke beelden van de beste golfer ter wereld. Scottie Scheffler (27) werd in de boeien geslagen omdat hij na een dodelijk ongeval in paniek de file wilde omzeilen uit vrees niet tijdig op het belangrijke PGA Championship-toernooi te arriveren. De nummer één stopte daarbij niet voor een politieagent en sleurde hem zelfs een tiental meter mee. De arrestatie werd gefilmd.

Lees meer »

Speeddaten was een topper: “Je weet nooit dat je iets of iemand ontdekt”

In een van de Broeltorens kon je speeddaten in ‘Kelly en Tims relatiebureau’. Eline Vyncke is Kelly, een ervaringsgericht verbindingsexperte, Wouter Verdegem is Tim, een relationeel therapeut. Tim is 45 en Kelly is naar eigen zeggen ‘forever young’. Samen probeerden ze tijdens het speeddaten koppeltjes te maken. Ruim 44 kandidaten kwamen opdagen.
The post Speeddaten was een topper: “Je

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland heeft niet voldoende troepen voor grote doorbraak in Oekraïne, zegt NAVO-generaal – “Rusland gebruikt burgers als menselijk schild”

Het Russische leger houdt 35 tot 40 burgers vast in de stad Vovtsjansk en gebruikt hen als menselijk schild om een militair hoofdkwartier te beschermen. Dat zegt de lokale politie. De Russische opmars zou in bepaalde zones in de noordoostelijke regio Charkiv dan weer een halt toegeroepen zijn. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Senne uit ‘De mol’: “Ik heb me er vaak op betrapt dat ik het per ongeluk bijna verraden had”

Sociaal werker Senne Van der Zweep (28) onthulde zichzelf zondagavond als de ultieme saboteur: de mol. Acht afleveringen lang hield hij z’n identiteit geheim, al was dat niet altijd even gemakkelijk. Dat vertelt hij net na de grote onthulling in ‘De Mol: Behind The Scenes’. “Ik had het per ongeluk bijna verraden tijdens één van de eerste dagen in Sicilië.”

Lees meer »

Levenslange schorsing voor scheidsrechter die 4 (!) rode kaarten uitdeelt én vervolgens meeviert met de kampioen: “Ik begrijp er niets van”

Opschudding in de vierde klasse van het Nederlandse amateurvoetbal. Een scheidsrechter trok bij een kampioenswedstrijd vier rode kaarten om vervolgens vrolijk mee te feesten met de winnende club. Maar dat blijft niet zonder gevolgen. De KNVB schorst de bewuste scheidsrechter voor levenslang, die er op zijn beurt niets van begrijpt: “Het is lachwekkend, ik heb enkel een lied gezongen en

Lees meer »