De must-reads van het weekend

03:00 Ze kan de grootste atlete van haar generatie worden. We spreken Nafi Thiam, een van onze topfavorieten voor goud, in haar voorbereiding op de Olympische Spelen van Parijs. 

Meer krantenkoppen in België

NAVO-topmilitair spreekt Belgisch parlement toe: “We weten wat we nodig hebben en we weten wat dat kost”

“De oorlog is terug in Europa. Of we dat nu leuk vinden of niet.” Met die uitspraak riep admiraal Rob Bauer, voorzitter van het Militair Comité van de NAVO, in de Belgische Kamercommissie Defensie dinsdag op tot meer aandacht voor de dreiging. De Nederlandse topmilitair had ook een duidelijke boodschap voor België: “Jullie halen de NAVO-doelstellingen van 2021 niet eens,

Lees meer »

Oostendse Kathelijn Vervarcke schrijft Vlaamse verzetsroman

Met ‘De tekenaar van het verzet’ levert auteur Kathelijn Vervarcke uit Oostende een eerste Vlaamse verzetsroman af. Haar zoektocht naar het leven van verzetsstrijders Emile Fryns en Honoré Houvenaeghel resulteerde in een theaterwandeling en een beklijvend boek.
The post Oostendse Kathelijn Vervarcke schrijft Vlaamse verzetsroman appeared first on KW.be.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Veurne?

Hoe goed ben jij op de hoogte van het reilen en zeilen in Groot-Veurne? Draag je groen en geel in je hart, weet je de weg naar de culinaire topadresjes en ken je de geschiedenis van de boetestad? Waag dan je kans in deze op-en-top Veurnse quiz. Veel succes!
The post Quiz – Hoe goed ken jij Veurne? appeared

Lees meer »

“Zelfs zijn bellenblazer kost 200 euro”: prins Archie wordt 5 jaar, en zo ziet zijn luxeleventje in LA eruit

Archie Mountbatten-Windsor, prins van Groot-Brittannië, is deze week vijf jaar oud geworden. Van het koninklijke leven in Buckingham Palace herinnert hij zich niets meer, maar zijn eigen bestaan in de States moet er niet voor onderdoen. Hij en z’n zusje Lilibet, de kinderen van prins Harry (38) en Meghan Markle (42), baden in luxe. Van een enorme villa tot de

Lees meer »

65 jaar huwelijksgeluk voor Werner en Marie Rose

Werner Vanlangendonck (89) en Marie Rose Ollivier (87) vierden in het Bockor Café hun briljanten huwelijksjubileum. Werner is geboren te Dadizele op 24 december 1934, Marie Rose kwam op 14 juni 1936 in Lauwe ter wereld. De vonk tussen beiden sloeg over tijdens Lauwe kermis, vier jaar later op 24 april 1959 stapten ze in
The post 65 jaar

Lees meer »

Verhoogd politietoezicht na vechtpartij in Geraardsbergen

De politie houdt in Geraardsbergen extra toezicht rond het station en in het centrum, nadat een jeugdbende een scholier zwaar heeft toegetakeld. “De bevolking mag zich niet onveilig voelen, en al zeker de kinderen en schoolgaande jeugd niet”, klinkt het bij de burgemeester.

Lees meer »

LIVEBLOG WESTERLO-STVV. 2-2! De bezoekers komen weer langszij

Westerlo opent thuis tegen STVV de zevende speeldag in Play-Off 2. Voor beide ploegen staat er niet veel meer op het spel. Westerlo probeert om zijn eerste overwinning te boeken, terwijl STVV na vier wedstrijden zonder zege nog eens van de overwinning wil proeven. Wie trekt de wedstrijd naar zich toe? Volg het hier op de voet.

Lees meer »