“Deze clip draaien was een geschifte ervaring”: Choreografie campagnevideo Nafi Thiam gemaakt door Alexander uit Roeselare

Enkele maanden voor de start van de Olympische Spelen lanceren AXA Belgium en ambassadrice Nafi Thiam een nieuwe campagne met een video die naast de kampioenen ook de onzichtbare mensen achter de atleten in beeld brengen, de medewerkers dus en vooral de supporters. De Roeselaarse danser en choreograaf Alexander Vantournhout deed de choreografie voor de campagnevideo die vanaf deze week overal te zien is. “Na onze samenwerking heb ik nog een groter respect voor Nafi”, aldus Alexander Vantournhout.

Sinds 2019 is Nafi Thiam het gezicht van verzekeraar AXA. De nieuwe campagne voor de komende Olympische Spelen in Parijs werd deze week gelanceerd onder de titel Steun is goud waard. “Ik ben trots op deze campagne maar nog veel trotser op de steun, de inspiratie en de langetermijnbetrokkenheid van deze sponsor”, reageert Nafi Thiam. “Terwijl ik mij als atleet en als persoon ontwikkel evolueren hun initiatieven voortdurend met mij mee. Ik sta volledig achter de boodschap, de emoties en de beelden omdat het het vertrouwen belichaamt dat ik deze zomer opbouw. Ik hoop dat de boodschap weerklank vindt bij iedereen die momenteel naar zijn doelen toewerkt”, aldus de Olympische kampioen zevenkamp.

De makers van de campagnebeelden en de video zochten een passende insteek en vonden die bij de dans. Ze deden een beroep op de Roeselaarse danser en choreograaf Alexander Vantournhout. Het was de Franse regisseur Audrey Mascina die Alexander Vantournhout ontdekte in Le Cent-Quatre in Parijs, een begrip in de danswereld waar dansers met naam in residentie kunnen werken en waar Alexander al enige tijd danst.

The wood cube

“Ik heb wel wat ervaring met de sport. Zelf was ik vroeger in mijn jongere jaren turner, voetballer en judoka”, zegt de 35 jaar jonge Alexander. “Maar ook in mijn studio in Roeselare, de Wood Cube in de Sint-Jorisstraat, dansen mensen met een sportieve achtergrond. Zo heb ik mijn compagnie een ex-basketballer en een sportkinesist. De lijn tussen dans en sport is dan ook heel dun. We werken als danser voortdurend met ons lichaam wat ons ook een beetje atletisch maakt.”

Alexander Vantournhout bereidde de clip van Nafi Thiam voor in zijn studio The Wood Cube in de Sint-Jorisstraat in Roeselare. (foto Bart Grietens) © (foto Bart Grietens)

“Voor de opnames van de video moesten we naar Zuid-Afrika waar Nafi Thiam zich voorbereidt op de spelen. Eerst heb ik met mijn compagnie hier in Roeselare de dans uitgewerkt en ingestudeerd met een dubbelganger die de rol van Nafi speelde. Jammer genoeg was het niet haalbaar om de hele compagnie over te vliegen naar Zuid-Afrika. Daarom heb ik ginder de hele dans opnieuw moeten aanleren aan lokale dansers. Dat moest allemaal zeer zorgvuldig gebeuren. We konden het ons niet veroorloven om Nafi Thiam op de set een blessure te bezorgen. Zo hangt ze ook altijd aan kabels om een val te voorkomen maar dat zie je uiteraard niet in de clip.”

Stunts

“De hele bedoeling was om de bewegingen van Nafi op de film uit te vergroten. De camera voegt dan daar nog extra beweging aan toe wat voor een ongelooflijke dynamiek zorgde. Wat je niet in beeld ziet, is de fantastische samenwerking met de regisseur en de voorbereidende repetities met de Zuid-Afrikaanse dansers. Er waren ook een vijftigtal mensen op de set die de ooit de stunts deden en ervaring hadden bij het draaien van onder andere Mission Impossible en dat soort blockbusters. Dat maakt dat deze clip voor mij echt een geschifte ervaring was.”

“Ik zet de mensen die onzichtbaar meewerken aan succes in the picture”

“Zelf dans ik niet mee in dit project. Op mijn leeftijd ben je als danser al in je midcarrière beland of verder. Het was wel een fantastische ervaring om te zien dat mijn kennis en mijn ervaring werd opgepikt waardoor ik die kan doorgeven aan andere dansers in de wereld”, aldus nog Alexander Vantournhout.

Symbool

Koen Lukasczyk, communicatieverantwoordelijke bij AXA, besluit: “De dans brengt de belangrijke boodschap goed over. Ze toont hoe Nafi zich mentaal voorbereidt op de verschillende proeven. De film toont hoe ze letterlijk wordt ondersteund. De dansers staan symbool voor alle mensen die haar aanmoedigen en haar vertrouwen geven om zichzelf te overtreffen en concrete resultaten te behalen. We gebruiken ook beelden van heldendaden uit het verleden van de atlete. Voor de soundtrack kozen we voor Girl on Fire van Alicia Keys, een nummer dat net zo iconisch is als onze ambassadrice.”

The post “Deze clip draaien was een geschifte ervaring”: Choreografie campagnevideo Nafi Thiam gemaakt door Alexander uit Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Stien en Glenn zijn vier jaar na ‘First Dates’ gehuwd én zwanger: “Onze openingsdans was een act uit ‘Grease’”

Vier jaar na hun eerste ontmoeting in het VRT 1-programma ‘First Dates’ stapten Stien van Ael (23) en Glenn Stroeckx (29) op donderdag 23 mei in het huwelijksbootje in Tielen. Hoewel het geen liefde op het eerste gezicht was, verwelkomen de tortelduifjes nu ook een baby in september. “Gelukkig was ik niet misselijk op mijn trouwdag”, lacht Stien.

Lees meer »

Politie verwijdert betogers “sereen” uit gebouwen KU Leuven, maar studenten vertellen ander verhaal: “Dit was gewelddadig en vernederend”

In de gebouwen van de KU Leuven werd op vrijdag opnieuw betoogd tegen de samenwerking van de universiteit met Israëlische instellingen. Of toch tot 17 uur, toen enkele agenten de 25 betogers buiten stuurde. Volgens de politie verliep dat vreedzaam, maar de studenten vertellen een ander verhaal: “We werden geschopt, over de grond gesleept en gekleineerd met seksistische opmerkingen.”

Lees meer »

Vlamingen houden het meest vast aan familienaam van vader

Sinds juni 2014 kunnen ouders vrij kiezen om aan hun kinderen een van hun familienamen of beide toe te kennen. Tien jaar later krijgt nog altijd meer dan 80 procent van de kinderen alleen de naam van de vader. In Vlaanderen is dat zelfs 85 procent, zo blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Justitie.

Lees meer »

Eerste halalsupermarkt van Tielt opent de deuren

De Kortrijkstraat in Tielt heeft er een nieuwe zaak bij. Het gaat om de eerste halalsupermarkt van de stad. Zaakvoerder Niamatullah Barakzai (34) biedt er onder meer heel wat soorten olijven, noten, dadels, gedroogde vruchten en oosterse kruiden. Er is ook een breed scala platbrood te verkrijgen en vanaf volgende week zou er ook vlees in de koeltoog moeten liggen.<br

Lees meer »

Amber Claeys uit Moerkerke wint Future Proef Award

Nadat de Moerkerkse Amber Claeys (21) enkele weken geleden al hoge ogen gooide met haar nominatie voor de Future Proef Awards, bereikt er ons nog mooier nieuws: met haar eindproef over ‘groene begraafplaatsen’ won ze ook effectief de award. Amber studeerde af als bachelor Groenmanagement aan de PXL hogeschool in Hasselt.
The post Amber Claeys uit Moerkerke wint Future

Lees meer »

Charlotte Timmers onder de indruk van Niels Destadsbader tijdens eerste toonmoment ’14-18′: “Cute hoe je de cast aanmoedigt”

Zondag 2 juni wordt een hoogdag voor in de carrière van Charlotte Timmers (36) en Niels Destadsbader (35), want zij maken dan hun grote spektakel-musicaldebuut in ‘14-18′. In het Studio 100 Pop-Up Theater in Puurs wordt op dit moment de allerlaatste hand aan gelegd aan de herneming. Reporter Jarne mag in primeur het eerste kwartier volgen en strikt het duo

Lees meer »