“Deze clip draaien was een geschifte ervaring”: Choreografie campagnevideo Nafi Thiam gemaakt door Alexander uit Roeselare

Enkele maanden voor de start van de Olympische Spelen lanceren AXA Belgium en ambassadrice Nafi Thiam een nieuwe campagne met een video die naast de kampioenen ook de onzichtbare mensen achter de atleten in beeld brengen, de medewerkers dus en vooral de supporters. De Roeselaarse danser en choreograaf Alexander Vantournhout deed de choreografie voor de campagnevideo die vanaf deze week overal te zien is. “Na onze samenwerking heb ik nog een groter respect voor Nafi”, aldus Alexander Vantournhout.

Sinds 2019 is Nafi Thiam het gezicht van verzekeraar AXA. De nieuwe campagne voor de komende Olympische Spelen in Parijs werd deze week gelanceerd onder de titel Steun is goud waard. “Ik ben trots op deze campagne maar nog veel trotser op de steun, de inspiratie en de langetermijnbetrokkenheid van deze sponsor”, reageert Nafi Thiam. “Terwijl ik mij als atleet en als persoon ontwikkel evolueren hun initiatieven voortdurend met mij mee. Ik sta volledig achter de boodschap, de emoties en de beelden omdat het het vertrouwen belichaamt dat ik deze zomer opbouw. Ik hoop dat de boodschap weerklank vindt bij iedereen die momenteel naar zijn doelen toewerkt”, aldus de Olympische kampioen zevenkamp.

De makers van de campagnebeelden en de video zochten een passende insteek en vonden die bij de dans. Ze deden een beroep op de Roeselaarse danser en choreograaf Alexander Vantournhout. Het was de Franse regisseur Audrey Mascina die Alexander Vantournhout ontdekte in Le Cent-Quatre in Parijs, een begrip in de danswereld waar dansers met naam in residentie kunnen werken en waar Alexander al enige tijd danst.

The wood cube

“Ik heb wel wat ervaring met de sport. Zelf was ik vroeger in mijn jongere jaren turner, voetballer en judoka”, zegt de 35 jaar jonge Alexander. “Maar ook in mijn studio in Roeselare, de Wood Cube in de Sint-Jorisstraat, dansen mensen met een sportieve achtergrond. Zo heb ik mijn compagnie een ex-basketballer en een sportkinesist. De lijn tussen dans en sport is dan ook heel dun. We werken als danser voortdurend met ons lichaam wat ons ook een beetje atletisch maakt.”

Alexander Vantournhout bereidde de clip van Nafi Thiam voor in zijn studio The Wood Cube in de Sint-Jorisstraat in Roeselare. (foto Bart Grietens) © (foto Bart Grietens)

“Voor de opnames van de video moesten we naar Zuid-Afrika waar Nafi Thiam zich voorbereidt op de spelen. Eerst heb ik met mijn compagnie hier in Roeselare de dans uitgewerkt en ingestudeerd met een dubbelganger die de rol van Nafi speelde. Jammer genoeg was het niet haalbaar om de hele compagnie over te vliegen naar Zuid-Afrika. Daarom heb ik ginder de hele dans opnieuw moeten aanleren aan lokale dansers. Dat moest allemaal zeer zorgvuldig gebeuren. We konden het ons niet veroorloven om Nafi Thiam op de set een blessure te bezorgen. Zo hangt ze ook altijd aan kabels om een val te voorkomen maar dat zie je uiteraard niet in de clip.”

Stunts

“De hele bedoeling was om de bewegingen van Nafi op de film uit te vergroten. De camera voegt dan daar nog extra beweging aan toe wat voor een ongelooflijke dynamiek zorgde. Wat je niet in beeld ziet, is de fantastische samenwerking met de regisseur en de voorbereidende repetities met de Zuid-Afrikaanse dansers. Er waren ook een vijftigtal mensen op de set die de ooit de stunts deden en ervaring hadden bij het draaien van onder andere Mission Impossible en dat soort blockbusters. Dat maakt dat deze clip voor mij echt een geschifte ervaring was.”

“Ik zet de mensen die onzichtbaar meewerken aan succes in the picture”

“Zelf dans ik niet mee in dit project. Op mijn leeftijd ben je als danser al in je midcarrière beland of verder. Het was wel een fantastische ervaring om te zien dat mijn kennis en mijn ervaring werd opgepikt waardoor ik die kan doorgeven aan andere dansers in de wereld”, aldus nog Alexander Vantournhout.

Symbool

Koen Lukasczyk, communicatieverantwoordelijke bij AXA, besluit: “De dans brengt de belangrijke boodschap goed over. Ze toont hoe Nafi zich mentaal voorbereidt op de verschillende proeven. De film toont hoe ze letterlijk wordt ondersteund. De dansers staan symbool voor alle mensen die haar aanmoedigen en haar vertrouwen geven om zichzelf te overtreffen en concrete resultaten te behalen. We gebruiken ook beelden van heldendaden uit het verleden van de atlete. Voor de soundtrack kozen we voor Girl on Fire van Alicia Keys, een nummer dat net zo iconisch is als onze ambassadrice.”

The post “Deze clip draaien was een geschifte ervaring”: Choreografie campagnevideo Nafi Thiam gemaakt door Alexander uit Roeselare is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Een huis verkopen aan 60.000 euro, dat is belachelijk”: oppositie kritisch over verkoop sociaal patrimonium aan Woonmaatschappij IJzer en Zee

De gemeenteraad van De Panne keurde meerderheid tegen oppositie de verkoop van het sociaal woonpatrimonium goed aan de Woonmaatschappij IJzer en Zee. Voor de verkoop van 158 sociale huizen krijgt de gemeente 9.440.800 euro, dat is gemiddeld 60.000 euro per huis. “Belachelijk”, vindt Christophe Delrive (DAS). Waarom doet de gemeente dit?
The post “Een huis verkopen aan 60.000 euro,

Lees meer »

Salsa dansen met K3 en Clouseau ontroert tot tranen toe: dit was ‘Liefde voor muziek’

De voorlaatste aflevering van ‘Liefde voor muziek’ stond dinsdagavond volledig in het teken van Tourist LeMC. Zijn hits werden onder handen genomen door Stan Van Samang, Clouseau, Suzan & Freek, K3, Jasper Steverlinck, Laura Tesoro, Regi en Johannes Genard van School is Cool. Van een emotionele cover van ‘Koning Liefde’ – die iedereen stil kreeg – tot een uitbundig feestje

Lees meer »

De fietsvergoeding: zo levert jouw rit naar het werk geld op

Vorig jaar heeft 1 op de 8 werknemers een fietsvergoeding gekregen van zijn werkgever. Dat blijkt uit cijfers van HR-bedrijf SD Worx. Sinds 1 mei 2023 zijn bedrijven verplicht om hun personeel een kilometervergoeding te geven wanneer ze met de fiets van of naar het werk rijden. Hoe kan jouw fietstocht naar je werkplek geld opleveren?

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs ging in de fout bij begeleiding gepeste leraar

Het Gemeenschapsonderwijs (GO!) is in de fout gegaan bij de steun en begeleiding aan een leraar van een school in Evere die het slachtoffer was van pesterijen door zijn toenmalige directeur. Dat heeft de Brusselse arbeidsrechtbank beslist. Volgens de leraar had het GO! te laat opgetreden tegen de directeur en hem geen emotionele begeleiding geboden toen hij weer aan de

Lees meer »

Brandweer, civiele bescherming en gemeente proberen Voerenaren zo snel mogelijk te helpen: “Geen nieuwe oproepen meer”

Bij de hulpverleningszone Oost-Limburg staat nog zo’n 30-tal noodoproepen vanuit Voeren open na de wateroverlast in de nacht van vrijdag op zaterdag. In de late avond werden vanuit alle posten van de zone mensen richting Voeren gestuurd om de watersnood aan te pakken. Maar een ding staat nu al vast: de schade is groot omdat het water hoger stond dan

Lees meer »

Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw rijverbod en fikse boete voor veertiger uit Wielsbeke

Hij was rij-ongeschikt verklaard én had zijn opgelegde proeven van een vorige veroordeling niet afgelegd. Toch bleef een 45-jarige man uit Wielsbeke met zijn bedrijfswagen rondrijden. Tot hij met de auto van zijn vriendin gevat werd en het samen met haar aan de politierechter mocht uitleggen.
The post Niet rijgeschikt en geen rijbewijs, toch met bedrijfswagen op pad: nieuw

Lees meer »

LIVE GAZA. Hamas betreurt kritiek Palestijnse president Abbas

Israël zal extra troepen inzetten bij het grondoffensief in Rafah. Dat heeft de Israëlische minister van Defensie Yoav Gallant donderdag verklaard. De gevechten zullen er ook “intenser” worden. “Hamas is geen organisatie die zich kan organiseren, heeft geen reservisten en kan niet in reservevoorraden voorzien. Het resultaat is dat we Hamas uitputten”, klinkt het. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »