Vier marathons en hoger klimmen dan Mount Everest in minder dan twee dagen tijd: Jeffrey (36) staat binnenkort voor loodzware uitdaging

Vier marathons na elkaar, hoger klimmen dan de Mount Everest en dat allemaal in 46 uur tijd. Op 30 augustus start Genkenaar Jeffrey Dirkx (36) aan de bergrace UTMB, oftewel Ultra Trail du Mont Blanc. “De Marathon des Sables? In mijn ogen kon het nog wel wat zwaarder.”

 

Meer krantenkoppen in België

Wat ‘fluisterde’ Bellingham in het oor van Kane? Apart moment tussen collega-internationals gretig opgepikt in Engeland

Harry Kane liet zich niet van de wijs brengen voor z’n belangrijke penalty tegen Real Madrid. Landgenoot en collega-international Jude Bellingham deed nochtans z’n stinkende best. De 20-jarige Engelsman kwam nog snel iets in het oor ‘fluisteren’ van Kane, met wie hij komende zomer samen het EK moet zien te winnen. Maar de spits “hoorde zelfs niet wat hij zei”.

Lees meer »

Quiz – Hoe goed ken jij Wingene?

Hoe goed ken jij Wingene en deelgemeente Zwevezele? Ken je alle burgemeesters? Heeft het Zwevezeelse carnaval geen geheimen voor je? Weet je dat er een zevende reus op komst is bij het Breughelcomité? En waarvoor de scheepsput destijds diende? Waag dan je kans in de gemeentequiz van Wingene.
The post Quiz – Hoe goed ken jij Wingene? appeared first

Lees meer »

Grijs haar en bolle kaken, Stromae voor het eerst in maanden nog eens gespot: “Hij is onherkenbaar”

Het is de laatste tijd stil rondom Stromae (39). Vorig jaar annuleerde hij nog de rest van zijn tournee vanwege mentale gezondheidsproblemen en vervolgens verdween hij bijna helemaal uit de schijnwerpers. Tot nu. Een fan deelt een kiekje op Facebook met de zanger. Al roept die meteen heel wat vraagtekens op bij fans: “Grijze haren en enkele veranderingen in zijn

Lees meer »

Brutale diefstal op paralympiër in station Oostende levert tot 22 maanden cel op: “Hij kon zich onmogelijk verweren”

Drie Oostendenaars zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan brutale diefstal op een mindervalide man in het station van Oostende. Het slachtoffer kreeg rake klappen en werd van zijn portefeuille beroofd. “Het is een schande dat men zich zo gedraagt tegenover een kwetsbaar persoon”, fulmineerde de procureur.
The post Brutale diefstal op paralympiër in station Oostende levert tot

Lees meer »

Sadiq Khan herkozen als burgemeester van Londen

De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, is zoals verwacht herkozen. BBC en Sky News melden op basis van voorlopige uitslagen dat de politicus van Labour heeft gewonnen van Susan Hall van de Conservatieve Partij en een derde termijn krijgt in de Britse hoofdstad.

Lees meer »

Psychologe Gudrun Hespel betreurt het ideaalbeeld: “Na ‘Kamp Waes’ stelde een plastisch chirurg mij een gratis borstvergroting voor”

Zijn vrouwen wel zo geëmancipeerd als ze zelf denken? Psychologe Gudrun Hespel (32) – u kent haar van ‘Kamp Waes’ – vraagt het zich af in haar boek ‘Genoeg’. “Waarom lopen zoveel mensen naar een plastisch chirurg, laten ze hun lippen opvullen, hun rimpels wegwerken?”, vraagt ze zich af in ‘Dag Allemaal’. “Om er allemaal hetzelfde uit te zien, zoals

Lees meer »

Twee kampioenenploegen bij tafeltennisclub Torhout

Tafeltennisclub TTC Torhout heeft een uitstekend seizoen achter de rug. Zowel de B- als de D-ploeg is kampioen geworden, respectievelijk in de derde en de vierde provinciale afdeling. Beide teams mogen straks dus een reeks hoger spelen en zich aan sterkere tegenstand verwachten.
The post Twee kampioenenploegen bij tafeltennisclub Torhout appeared first on KW.be.

Lees meer »

Israëlisch pantservoertuig rijdt symbolisch ‘I love Gaza’-beeld omver aan grensovergang bij Rafah

De Palestijnse kant van de grensovergang bij Rafah wordt sinds maandagavond onder vuur genomen door Israëlische tanks en troepen. Israël heeft ondertussen aangekondigd dat ze het gebied onder controle hebben, en dat werd bevestigd met meerder video’s op sociale media. Op een van die video’s is te zien hoe een tank het symbolische ‘I Love Gaza’-beeld aan de grenspost omver

Lees meer »

“Als kind droomde ik al van dit podium”: Jelle Denturck staat met Dirk. voor het eerst op Labadoux in zijn eigen Ingelmunster

Kleinschalig, gezellig, maar met een pak ronkende namen op de affiche. Dat is Labadoux, het eerste festival van het seizoen, in een notendop. Voor Jelle Denturck krijgt het muziekfestijn een gouden randje, want met zijn band Dirk. mag hij de driedaagse mee aftrappen. En daar heeft de uitgeweken Ingelmunsternaar héél veel goesting in. “Als kind droomde ik er al van

Lees meer »

Louise en Sylvain mogen maar liefst 65 huwelijkskaarsjes uitblazen

Sylvain Verfaillie (geboren in Brugge op 31 december 1942) en Louise Henneman (geboren in Brugge op 20 augustus 1943) uit de Begoniastraat in Assebroek vierden hun diamanten huwelijksjubileum in de Botanic in Oostkamp.
The post Louise en Sylvain mogen maar liefst 65 huwelijkskaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Ruimte zkt kunstenaar’ geeft podium aan lokaal talent

Zaterdag opende in exporuimte De Meridiaan de tentoonstelling ‘Ruimte zkt kunstenaar’. Zeven lokale artiesten krijgen er een maand lang de kans om hun werken te tonen aan het publiek.
The post ‘Ruimte zkt kunstenaar’ geeft podium aan lokaal talent appeared first on KW.be.

Lees meer »