Klimseizoen begint: grote toeloop verwacht op Mount Everest

In Nepal begint het hoogseizoen voor de beklimming van de Mount Everest, met zijn 8.849 meter de hoogste berg ter wereld. De autoriteiten verwachten opnieuw een grote toeloop. Tot nu hebben ongeveer 400 avonturiers een reis vanuit Nepal naar de Everest bij expeditiebedrijven geboekt, zegt het hoofd van de toeristische autoriteiten in Kathmandu, Rakesh Gurung. Tot begin mei kunnen er nog meer reservaties bijkomen.

 

Meer krantenkoppen in België

Paul Van Tigchelt bij Luk Alloo: “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik naar een ander land”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Aan de beurt: minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open VLD). “Als morgen Vlaams Belang aan de macht is, verhuis ik met mijn kinderen naar een ander land”, zegt hij. Wie hij graag bij Open VLD zou willen? “Elio Di

Lees meer »

Sluze Kermesse in Middelkerke tijdens het pinksterweekend

Sluze Kermesse, de jaarlijkse kermis die Middelkerke in vuur en vlam zet, staat weer voor de deur. Van 16 mei tot 20 mei staat het pinksterweekend bol van activiteiten en festiviteiten voor jong en oud. Het is niet alleen een feest voor de inwoners van de Middelkerke, maar trekt ook jaarlijks tal van bezoekers van buitenaf aan.
The post

Lees meer »

Nieuwpoort neemt deel aan studietraject over ontharding

Stad Nieuwpoort tekent in op een onthardingstraject onder begeleiding van vzw Breekijzer en vzw Trage Wegen. Het gaat om een studie waarbij in kaart wordt gebracht welke oververharde stukken publieke ruimte het meest geschikt zijn om op termijn omgevormd te worden tot groenzones. De onthardingsscan wordt voor de helft gesubsidieerd door provincie West-Vlaanderen.
The post Nieuwpoort neemt deel aan

Lees meer »

Oekraïne heeft nog “honderden miljarden” nodig om oorlog te winnen, zegt minister

Het jaarlijkse pakket van 3 miljard euro uit de opbrengst van bevroren Russische tegoeden dat Oekraïne van de Europese Unie krijgt, is “zo goed als niets”. Dat heeft de Oekraïense minister van Justitie Denys Maljoeska gezegd in een interview met nieuwssite ‘Politico’. “Honderden miljarden”: dat heeft Oekraïne volgens de minister nodig om de oorlog tegen Rusland te winnen.

Lees meer »

“Dit gaat me nog m’n hele leven achtervolgen”: ‘Milo’-acteur Mathias Mesmans neemt ons mee achter de schermen

Met gemiddeld 480.000 kijkers per aflevering kan Camille Dhont (22) trots zijn op haar telenovelle ‘Milo’. “De reeks is het tweede best bekeken format op VTM GO”, tekent VTM op. “Daarmee scoort ‘Milo’ bijna even goed als ‘Familie’. We zijn dus zeer tevreden over de kijkcijfers”, voegen ze toe. Reporter Jarne trekt in deze Showbits zijn stoute schoenen aan en

Lees meer »

Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag open zonder afspraak tijdens openingsuren

Sedert de covid-19-uitbraak in 2020 gingen steeds meer organisaties uitsluitend op afspraak gaan werken, zo ook de gemeente Deerlijk. Eerder werd er al beslist om het gemeentehuis elke donderdag opnieuw vrij toegankelijk te maken, maar de gemeente heeft nu beslist om het gemeentehuis elke dag open te stellen tijdens de openingsuren.
The post Gemeentehuis van Deerlijk opnieuw elke dag

Lees meer »