Louise en Sylvain mogen maar liefst 65 huwelijkskaarsjes uitblazen

Sylvain Verfaillie (geboren in Brugge op 31 december 1942) en Louise Henneman (geboren in Brugge op 20 augustus 1943) uit de Begoniastraat in Assebroek vierden hun diamanten huwelijksjubileum in de Botanic in Oostkamp.

Sylvain leerde Louise kennen via haar broer. Op 18 april 1964 trouwden ze. Ze kregen twee dochters: Tanya, die lange tijd hotel Azalea runde en nu B&B & Welness for 2 runt, en Cindy die op de dienst Pediatrie werkt in het AZ Zeno. Sylvain was hoofd van de boekhouding bij Aluvan, Louise werkte bij de firma Legon in Brugge en later in de Bon Marché. Daarna was ze nog onthaalmoeder. Ze zorgde ook voor de zes kleinkinderen. Ze houden van dansen, muziek (Sylvain komt uit een muzikale familie) en uitstapjes met de Vriendenkring van La Brugeoise. Ze zijn ook lid van Okra. Sylvain was vele jaren backstage actief bij het Brugse Strassboy Cabaret en Louise verzorgde daar de kostuums. Burgemeester Dirk De fauw en schepen Nico Blontrock feliciteerden het koppel met hun diamanten jubileum.

The post Louise en Sylvain mogen maar liefst 65 huwelijkskaarsjes uitblazen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Met Petites Jubelles heeft Heist opnieuw een échte baby- en kinderwinkel: “Pop-up gaf mij laatste duwtje om permanente zaak te openen”

Goed nieuws voor jonge gezinnen in Heist: met Petites Jubelles heeft de deelgemeente opnieuw een eigen kinder- en babywinkel. Julie Verbouw (35) opende na maandenlang verbouwen de nieuwe winkel in de Graaf d’Ursellaan. Haar succesvolle pop-up even verderop gaf de mama van twee kindjes het laatste duwtje in de rug om haar job bij de gemeente op te geven en

Lees meer »

Van Noorwegen en Egypte tot Kenia en de VS: de uitzonderlijke (leef)wereld van kroonprinses Elisabeth

Kroonprinses Elisabeth (22) verhuist naar de Verenigde Staten: ze gaat voortstuderen aan de prestigieuze universiteit van Harvard. Daarmee kan ze op de wereldkaart een nieuw land prikken dat haar leven heeft veranderd. Van haar vroegere kostschool in Wales en haar vaste zomervakanties op een Frans eiland tot haar historische reis naar Egypte: dit is ‘de wereld van Elisabeth’.

Lees meer »

Franse gendarme moet met offensief einde maken aan gewelddadige opstand Nieuw-Caledonië

De Franse overheid wil dringend orde op zaken stellen op Nieuw-Caledonië. Op de eilandengroep is al een week onrust, nadat men een grondwetswijziging wilde doorvoeren die nieuwe inwoners van het eiland meer stemrechten zou geven. De onrust leidde tot buitensporig geweld: al zeker 6 mensen kwamen om het leven, winkels worden geplunderd, auto’s in brand gestoken. In Parijs wil men

Lees meer »

INTERVIEW. Anderlecht-icoon Paul Van Himst over de titelstrijd van paars-wit: “De mensen ‘zèn’ terug zot van de ploeg”

Anderlecht-icoon Paul Van Himst (80) praat honderduit over de wedergeboorte van ‘zijn’ paars-wit. “Mooi voetbal? Je moet kúnnen winnen ook.” En hij kijkt uit naar de potentiële titelwedstrijd tegen Club Brugge. “Awel, ik vraag me af wat Riemer gaat doen. Kunt ‘ge’ in zo’n thuismatch voor 25.000 man verdedigend spelen?”

Lees meer »

“Je waant je een god”: (ex-)kampioenen over knock-outs uitdelen én incasseren in aanloop naar historische kamp Fury-Usyk

Komt het tot een knock-out? Die spanning leeft vandaag in het gehypete WK-titelgevecht tussen Tyson Fury en Oleksandr Usyk. Alleen boksers weten hoe het voelt om de ultieme klap uit te delen of te incasseren. De Belgische wereldkampioen Yves Ngabu en ex-topper Freddy De Kerpel getuigen over hun ervaringen. En hoe kijkt een neuroloog naar een knock-out?

Lees meer »

Stadense jongeren ontvangen vormsel

In de Sint-Jan-Baptistkerk van de parochiale eenheid Sint-Anna vond op zondag 12 mei de vormselviering voor de jongeren uit Staden plaats. 28 kinderen kregen er het sacrament van het Heilig Vormsel toegediend.
The post Stadense jongeren ontvangen vormsel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Weermannen over de zure reacties die ze krijgen op slecht weer: “Als je daar niet tegen kan, moet je een andere job zoeken”

De start van het verlengde pinksterweekend belooft regen en intense buien, mogelijk vergezeld van onweer. Hoewel ze boven alle verdenking staan, krijgen weermannen zoals David Dehenauw, Frank Duboccage en zelfs de gepensioneerde Frank Deboosere vaak de schuld. “Bij de zoveelste plensbui is het toch even de moed bijeenrapen.” Hoe gaan ze om met die negativiteit?

Lees meer »

Sam Gooris krijgt bij nieuwe solosingle voor het eerst hulp van zoon Kenji: “Supertrots op het resultaat”

Het heeft bijna 10 jaar geduurd, maar Sam Gooris (51) pakt nog eens uit met een nieuwe solosingle. Aan populariteit heeft de man geen gebrek, want met klassiekers als ‘Laat Het Gras Maar Groeien’, ‘Basketsloefkes’ en ‘Marijke’ draait de sympathieke hij al jaren succesvol mee in de Vlaamse showbizz. “Met alle respect voor mijn collega’s, maar ik ben écht niet

Lees meer »

Willem Decorte is kersvers West-Vlaams kampioen: “Ik ben heel tevreden”

Willem Decorte wist zich vorig weekend tot West-Vlaams kampioen bij de 14-jarige aspiranten te kronen. Hij kwam alleen aan met een tweetal seconden voorsprong op het peloton. Geheel onverwacht kwam dit zeker niet, want op 1 mei was hij ook al de snelste in Zillebeke.
The post Willem Decorte is kersvers West-Vlaams kampioen: “Ik ben heel tevreden” appeared first

Lees meer »