Brutale diefstal op paralympiër in station Oostende levert tot 22 maanden cel op: “Hij kon zich onmogelijk verweren”

Drie Oostendenaars zijn voor de Brugse rechtbank schuldig bevonden aan brutale diefstal op een mindervalide man in het station van Oostende. Het slachtoffer kreeg rake klappen en werd van zijn portefeuille beroofd. “Het is een schande dat men zich zo gedraagt tegenover een kwetsbaar persoon”, fulmineerde de procureur.

Op 5 november vorig jaar zat het toen 45-jarige slachtoffer rond 18.45 uur in zijn elektrische rolstoel te wachten op hulp van een NMBS-personeelslid. Ahmed C. (35) begon de Limburgse man lastig te vallen en gaf hem een vijftal klappen. Hij dreigde ook te slaan met een fles alcohol. Hierop nam kompaan Innocent O. (29) de portefeuille van het slachtoffer en haalde er 150 euro uit. Tyrone V. (24) deelde zelf geen slagen uit, maar liet zich achteraf wel trakteren door zijn kompanen.

“Een schande”

Het slachtoffer, een voormalig medaillewinnaar op de Paralympische Spelen, kan enkel communiceren met een stemcomputer. “Hij kon zich dan ook op geen enkele manier verweren”, fulmineerde procureur Jochen van Aalst. “Het is een schande dat men zich zo gedraagt tegenover een kwetsbaar persoon. De beklaagden genoten alle drie van een uitkering. En hoe bedanken ze de samenleving voor die steun?”

O. en C. kregen vrijdag elk 22 maanden effectieve celstraf. Dat is vier maanden meer dan de straf die de procureur had gevraagd. Tyrone V. kreeg voor zijn aandeel in de feiten een jaar cel, gekoppeld aan voorwaarden. (AFr)

The post Brutale diefstal op paralympiër in station Oostende levert tot 22 maanden cel op: “Hij kon zich onmogelijk verweren” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

“Met vrouwenrechten heeft het ‘baren voor de natie’ van Vlaams Belang niets te maken”

Als het van Vlaams Belang afhangt, krijgen vrouwen straks een financiële duw in de rug om extra kinderen te baren. De partij wil de eenmalige geboortepremie verdubbelen van 1.200 naar 2.400 euro als vrouwen voor hun dertigste bevallen. Het idee staat in de verkiezingsbrochure van de partij over het gezin, een thema dat extreemrechts traditioneel na aan het hart ligt.

Lees meer »

Lichaamstaalexpert analyseert gedrag van De Wever, Van Grieken en Rousseau in ‘Het conclaaf’: “Hij doet vaak zijn ogen dicht. Hij wil daar weg”

Ogen die lang dichtgaan, wenkbrauwen die fronsen, lippen die op elkaar gedrukt worden: het gesprek tussen Bart De Wever (N-VA), Tom Van Grieken (Vlaams Belang) en Conner Rousseau (Vooruit) in VTM-programma ‘Het conclaaf’ was meer dan een verbale confrontatie. Experte Dana Ketels analyseerde de lichaamstaal van de drie met een onbevangen en apolitieke blik. “Normaal heeft hij veel minder mimiek

Lees meer »

“Omarm jullie rol als huisvrouw”: NFL-ster choqueert met vrouwonvriendelijke speech over ‘duivelse leugens’ op proclamatie

Een staande ovatie viel hem te beurt op de proclamatie. Maar de speech die de Amerikaanse Football (NFL)-speler Harrison Butker (28) gaf aan de afgestudeerden van het Benedictine College – een katholieke en kunstgerichte privéschool even ten noorden van Kansas City-, deint vooral na. Met enkele opvallende uitspraken gaf de kicker van de Kansas City Chiefs, die dit jaar voor

Lees meer »

Hitmusical ‘Grease’ krijgt met Tinne Oltmans (Sandy) en Danny Dorland (Danny) een droomkoppel

Vlaanderen mag zich opmaken om dit najaar overspoeld te worden door een ware epidemie. Een niet te stuiten opstoot van het Greasevirus kondigt zich namelijk aan. Symptomen: jeukende dansbenen, een zonnig humeur, dromen over zwoele zomernachten, aanstekelijke liedjes die niet uit het hoofd te krijgen zijn en een onstuitbare drang naar strakke jeans, leren jekkers, brylcream en popcorn. Enige remedie

Lees meer »

Nieuwe McDonald’s is godsgeschenk voor Dirk die spijsverteringsziekte heeft: “Ik ga vijf keer per week naar mijn favoriete hamburgerrestaurant, het is een droom dat er nu één hier is”

Donderdagochtend opende de nieuwe McDonald’s in Ingelmunster de deuren. Dit tot grote vreugde van Dirk De Baene, die wekelijks een vijftal keer in één van de vestigingen van zijn favoriete restaurant van hamburgers en frieten smult. “Vroeger moest ik naar Roeselare of Kortrijk. Nu is er een McDonald’s op één kilometer van mijn huis”, glundert de 58-jarige Ingelmunstenaar die een

Lees meer »

ONZE OPINIE. “Dat politici durven tonen dat ze soms een bloedhekel hebben aan elkaar, maakt van hen net mensen van vlees en bloed”

“Dit keer gaan Donald Trump en Joe Biden niet met elkaar in debat voor de presidentsverkiezingen. Ze gaan een weekend samen in een kasteel doorbrengen, laten zich filmen en koken samen spaghetti bolognese.” Wat in de VS ondenkbaar zou zijn, gebeurt in Vlaanderen wel voor het VTM-programma ‘Het conclaaf’. “Politiek is in dit land veel menselijker dan het cliché ons

Lees meer »