Israëlisch pantservoertuig rijdt symbolisch ‘I love Gaza’-beeld omver aan grensovergang bij Rafah

De Palestijnse kant van de grensovergang bij Rafah wordt sinds maandagavond onder vuur genomen door Israëlische tanks en troepen. Israël heeft ondertussen aangekondigd dat ze het gebied onder controle hebben, en dat werd bevestigd met meerder video’s op sociale media. Op een van die video’s is te zien hoe een tank het symbolische ‘I Love Gaza’-beeld aan de grenspost omver rijdt.

 

Meer krantenkoppen in België

“Bij mijn terugkeer woog ik nog maar 67 kilo”: chefkok Loïc Van Impe at twee weken non-stop na ‘Special Forces’

In ‘Special Forces’ verlaat Loïc Van Impe (30) even zijn fornuis om zijn fysieke en mentale grenzen te verleggen. Want waar de chefkok culinaire verwennerij gewend is, overleefde hij in het bikkelharde programma sommige dagen enkel op water. “Dat geeft me juist een concurrentieel voordeel’, zegt hij in ‘TV Familie’, waar hij ook vertelt over de uitdagingen die hij in

Lees meer »

Sophie Wicke is duivel-doet-al bij Ieperse toeristische dienst: “We zijn nooit naast onze schoenen gaan lopen”

In het programmaboekje van de Kattenstoet stond Sophie Wicke vermeld als duivel-doet-al en dat is niet overdreven. Van de commissarissen optrommelen tot het bedankingsfeest organiseren, in zowat alle facetten van de stoet draagt ze haar steentje bij. “Hopelijk val ik nu niet in een zwart gat”, lacht de Ieperse, die al 25 jaar voor de dienst toerisme werkt.
The

Lees meer »

Regisseur Bart (68) overmand door emoties wanneer ‘zijn’ Kattenstoet hem verrast met speciale wagen: “Dit eerbetoon gaat diep”

Bart is de oom van Maaike Cafmeyer, maar werd in regio Ieper vooral bekend als regisseur van de Kattenstoet. Op het einde van zijn negende en laatste stoet werd hij verrast door een nieuwe wagen.
The post Regisseur Bart (68) overmand door emoties wanneer ‘zijn’ Kattenstoet hem verrast met speciale wagen: “Dit eerbetoon gaat diep” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bedreigde kaalkopibis geboren in Zoo Antwerpen

In Zoo Antwerpen is onlangs een zuidelijke kaalkopibis uit het ei gekropen. De verzorgers hebben het kuiken apart genomen omdat de ouders erg onervaren en onhandig zijn, en de sterk bedreigde diersoort elke succesvolle voortplanting erg goed kan gebruiken.

Lees meer »

Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt

Een 30-jarige Zedelgemnaar heeft voor de Brugse rechtbank een jaar effectieve celstraf gekregen voor grof geweld in de Brugse uitgaansbuurt. Gillan W. sloeg en schopte een dronken man bewusteloos. “Hij schiep daar een duivels genoegen in”, aldus de procureur.
The post Jaar cel voor dertiger die ‘met grote smile’ dronken man bewusteloos schopte in Brugse uitgaansbuurt appeared first on

Lees meer »

Scheuren in Israëlische oorlogskabinet: Benny Gantz dreigt met opstappen als premier Netanyahu niet met plan komt voor naoorlogs Gaza

Oppositieleider Benny Gantz, die deel uitmaakt van het Israëlische oorlogskabinet, dreigt ermee uit de noodregering te stappen als de Israëlische premier Benjamin Netanyahu niet met een concreet plan komt voor naoorlogs Gaza. Gantz geeft Netanyahu tot 8 juni. "Als jullie de natie naar de afgrond leiden, zullen wij ons terugtrekken uit de regering en een regering vormen die een echte

Lees meer »

Nooit eerder gehoorde tapes onthullen hoe Elizabeth Taylor wegliep van echtgenoot: “Ik was zo bang”

In de aankomende HBO-documentaire ‘Elizabeth Taylor: The Lost Tapes’ worden nooit eerder gehoorde bekentenissen van de legendarische actrice onthuld aan het publiek. De documentaire ging deze week in première op het Filmfestival van Cannes en bevat persoonlijke beelden en video’s van de actrice, evenals 70 uur aan ontdekte audiogesprekken. Vooral haar uitspraken over ex-echtgenoot Eddie Fisher zijn schokkend.

Lees meer »

Veel vragen bij os die in schroeiende hitte kar trekt in Kattenstoet: “Is dit wel verantwoord?”

Afgelopen zondag 12 mei zakten volgens het stadsbestuur niet minder dan 55.000 mensen af naar de 46ste editie van de Kattenstoet. Wie zelf meestapte in het evenement zal de hitte die er heerste wellicht niet snel vergeten. Ook os Medard, die een kar vol mensen vooruit trok, had het snikheet. Dat stootte heel wat toeschouwers tegen de borst. “Diermishandeling, een

Lees meer »

‘Beverly goes country’ bij Beverly Percussion Ensemble: “We willen dat mensen zich hier in een saloon wanen”

Op zaterdag 25 mei organiseert Beverly Percussion Ensemble opnieuw zijn jaarlijks evenement. Vanaf 19.30 uur is iedereen welkom in de muziekschool van Beveren langs de Izegemseaardeweg voor ‘Beverly goes country’, een gratis toegankelijk evenement waarbij – hoe kan het ook anders – alles in het thema van country staat.
The post ‘Beverly goes country’ bij Beverly Percussion Ensemble: “We

Lees meer »

“Strengste asielbeleid ooit” en 130 km/u op snelwegen in Nederlands regeerakkoord: “De zon gaat weer schijnen in ons land”

De Nederlandse regering wil met haar akkoord getiteld ‘Hoop, lef en trots’ een “stabiel Nederland” leiden. De vier partijleiders van PVV, VVD, NSC en BBB sloten kort na middernacht een definitief akkoord, waardoor het rechtse kabinet er nu officieel komt. De partijen willen onder meer een maximumsnelheid van 130 kilometer per uur op de snelwegen toelaten. Daarnaast komt er een

Lees meer »