Rollercoaster aan emoties: ex-AA Gent-spits mist geboorte van eerste kind ondanks toelating om te vertrekken, maar scoort dan winning goal

Het moet de moeilijkste keuze uit zijn leven geweest zijn. Villarreal-spits Alexander Sørloth – ex-AA Gent – stond afgelopen weekend op het punt om vader te worden. De club gaf hem toestemming om zijn vrouw bij te staan, maar de Noor weigerde zijn ploegmaats te verlaten en speelde toch mee tegen Almeria. Een keuze met veel gevolgen. Sørloth miste zo de geboorte van z’n eerste kind, maar zorgde in extremis wel voor een héél mooi gebaar op het veld. 

Meer krantenkoppen in België

Vrienden zijn in shock na dood van vermiste Laura Trappeniers (66) op Tenerife: “Het nieuws houdt het hele eiland in zijn greep”

Vrienden van de vermiste Laura Trappeniers (66), die vermoord werd teruggevonden op Tenerife, kunnen het nieuws amper vatten. “Niets deed ons vermoeden dat er zoiets ergs zou kunnen gebeuren”, klinkt het. Het lichaam van Trappeniers werd afgelopen zaterdag in zee gevonden. Lokale media rapporteren dat er een “zak over haar hoofd was getrokken en dat beide benen en een hand”

Lees meer »

“Dit is uniek”: lijfwacht van Britse koning Charles geeft militaire en muzikale show in Westhoek

Een massa mensen verzamelde zaterdagavond op de Grote Markt van Ieper voor een opmerkelijk schouwspel. Voor de Lakenhallen werd een militaire en muzikale show gehouden door de Household Cavalry, de lijfwacht van de Britse koning.
The post “Dit is uniek”: lijfwacht van Britse koning Charles geeft militaire en muzikale show in Westhoek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Parlement wil dat Kerk bijdraagt aan fonds: “Slachtoffers krijgen niet altijd hulp die ze nodig hebben”

Er moet een fonds komen dat alle slachtoffers van seksueel geweld toegang geeft tot psychologische zorg. Dat is een van de 101 aanbevelingen die de Vlaamse commissie voor de evaluatie van de aanpak van seksueel misbruik in de Kerk en in andere gezagsrelaties vrijdag doet. “Het doet deugd aan mijn politieke hart om te merken dat, als het over zo’n

Lees meer »

Deurinck en De Clercq hebben goesting in minifestival op Sinksenfeesten: “‘Sinxen 24’ is het jaarlijkse visitekaartje van ‘t Straatje”

Ook in de sprookjeseditie van 2024 zal uitgaansbuurt ’t Straatje in Kortrijk een van dé feestlocaties op de Sinksenfeesten zijn. Of toch zeker als het afhangt van Peter Deurinck (Den Bras en Den Trap) en Dieter De Clercq (Café 56), die ook dit jaar weer de handen in elkaar slaan. “Dé boodschap is dat we er weer ongelooflijk veel zin

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Rusland gaat tactische kernwapens testen, Oekraïne reageert gelaten: “Nucleaire chantage is niets nieuws”

Rusland gaat testen uitvoeren met tactische nucleaire wapens. President Vladimir Poetin heeft hiervoor de opdracht gegeven. “De bedoeling is om het Westen af te schrikken”, klinkt het. In Oekraïne wordt eerder gelaten gereageerd. “Nucleaire chantage is niets nieuws”, stelt de woordvoerder van de militaire inlichtingendienst. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

Huwelijksfeest als therapie voor demente rusthuisbewoners in Ruiselede

Maandag 6 mei was een speciale feestdag voor de bewoners van wzc Sint-Jozef in Ruiselede. Want dan traden zorgkundige Glen Van Parys en verpleegster Hilde Lassuyt in dienstencentrum Den Tap in het huwelijk. Eigenlijk was dit koppel al getrouwd, maar voor de demente bejaarden werd het feest nog eens overgedaan.
The post Huwelijksfeest als therapie voor demente rusthuisbewoners in

Lees meer »

Inschrijvingen Conservatorium Kortrijk en Academie Kortrijk van start

In het conservatorium zijn de lessenroosters voor schooljaar 2024-2025 grondig onder handen genomen. Daardoor zullen leerlingen opleidingen kunnen combineren zonder extra verplaatsingen te moeten maken. Ook het aanbod voor volwassenen staat in de kijker.
The post Inschrijvingen Conservatorium Kortrijk en Academie Kortrijk van start appeared first on KW.be.

Lees meer »

Paralympische renners uit Gaza rijden wereldbeker in Oostende

Van donderdag 2 tot en met zondag 5 mei is Oostende opnieuw gaststad voor de UCI Para-cycling Road World Cup. Opvallend aan die wereldbekerwedstrijd is de deelname van de Gaza Sunbirds in de hoop zich te plaatsen voor de Paralympische Spelen in Parijs.
The post Paralympische renners uit Gaza rijden wereldbeker in Oostende appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Nonkels’ krijgt eigen kledinglijn

Fan van de populaire reeks Nonkels? Dan is er goed nieuws, want bij Brooklyn kan je niet alleen t-shirts en sokken van ‘nonkel Willy’ kopen, maar ook heuse slippers met kunstgras.
The post ‘Nonkels’ krijgt eigen kledinglijn appeared first on KW.be.

Lees meer »