Jan Fabre vangt bot: plakkaatje met duiding bij zijn kunstwerk blijft staan in Vlaams Parlement

Het Vlaams Parlement gaat niet in op het verzoek van kunstenaar Jan Fabre om het plakkaatje met duiding bij zijn kunstwerk in de Zuilenzaal van het parlement te verwijderen. De kunstenaar had dat via zijn advocaat aan het parlement gevraagd. Het politieke bestuur van het parlement heeft nu beslist om het bordje wel te laten hangen, maar om enkele woorden te schrappen. 

Meer krantenkoppen in België

Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke

Tijdens het verlengde pinksterweekend, van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei, heeft de 31ste editie plaats van Hof & Huys, de tuin- en lifestylebeurs op het kasteeldomein d’Aertrycke aan de Zeeweg.
The post Hof & Huis is aan 31ste editie toe in d’Aertrycke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro

In twee decennia tijd evolueerde Mulder Natural Foods tot een toonaangevende producent van ontbijtgranen. Het is een verhaal van groei, innovatie en continu streven naar verbetering, maar vooral ook van gedreven medewerkers en een succesvolle samenwerking met al zijn stakeholders.
The post Ontbijtgranenproducent Mulder uit Roeselare viert 20-jarig jubileum met schenking van 25.000 euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »

Gemeenschapsonderwijs mag doorzetten met hoofddoekenverbod: “Hopelijk kan het gezeur nu stoppen”

Het verbod op het dragen van levensbeschouwelijke kentekens in het Vlaamse gemeenschapsonderwijs (GO!) is niet in strijd met de godsdienstvrijheid die verankerd is in het Europees Verdrag van de Rechten van de Mens (EVRM). Dat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens geoordeeld na een klacht van drie jonge moslimvrouwen. “Hopelijk kan het gezeur over de hoofddoek

Lees meer »

1 miljoen Vlaamse subsidie voor bouw nieuw Dorpshuis

Het gemeentebestuur van Ichtegem reageert bijzonder opgetogen op de Vlaamse financiële steun voor het Dorpshuis. Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits (CD&V) kent een investeringssteun toe van 1 miljoen euro voor de bouw van het nieuwe lokaal dienstencentrum op het Dokter Bruwierplein. Het nieuwe Dorpshuis komt op de locatie van het voormalige
The post 1 miljoen

Lees meer »

President Macron roept noodtoestand uit in Nieuw-Caledonië na dagenlang zware rellen

In het Franse overzeese gebied Nieuw-Caledonië, een eiland ten noordoosten van Australië, zijn zware rellen uitgebroken in de hoofdstad Nouméa. De rellen zijn het gevolg een uit de hand gelopen protest tegen een wetswijziging die meer Franse eilandbewoners stemrecht zou geven. Daarbij zijn al drie mensen om het leven gekomen. Er vielen ook honderden gewonden. Meer dan 130 mensen zijn

Lees meer »