5.000 extra plaatsen in gewoon en buitengewoon onderwijs

Er komen 5.000 plaatsen bij in het buitengewoon onderwijs, in de B-stroom en in BSO- en TSO-opleidingen. Daarvoor wordt 75 miljoen euro uitgetrokken, laat Onderwijsminister Ben Weyts weten. 

Meer krantenkoppen in België

Britse juf wiskunde heeft seks met twee minderjarige leerlingen en wordt ook zwanger: “Ze had me wijsgemaakt dat ze geen kinderen kon krijgen”

Een Britse onderwijzeres is schuldig bevonden aan seks met twee minderjarige jongens waar ze les aan gaf. Ontkennen was lastig vermits een van hen haar ook… zwanger gemaakt had. “Rebecca Joynes had me wijsgemaakt dat ze geen kinderen kon krijgen”, vertelde de leerling in kwestie. Op 4 juli valt het verdict in de strafmaat.

Lees meer »

Tom Ongena (Open VLD) bij Luk Alloo: “Mijn vrouw zegt me dat ik wat meer voor mezelf moet opkomen”

Elke dag tot aan de verkiezingen brengt televisiemaker Luk Alloo een gesprek met een bekende politicus die een parlementszetel ambieert. Tom Ongena, voorzitter van Open Vld en lijsttrekker in Antwerpen voor het Vlaams Parlement, hoopt ondanks de slechte peilingen toch 12 procent te halen. Hij ziet zijn partij als de enige “die niet in uw portemonnee zit”. En met welke

Lees meer »

Bedrijf dat miljoenen verdiende met snoeien van taxussen wordt vervolgd voor fraude: “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies”

De zaakvoerder van een bedrijf dat arbeiders leverde om taxussen te snoeien, riskeert 5 jaar cel voor grootschalige sociale fraude. Volgens het arbeidsauditoraat werd 2,6 miljoen euro aan sociale lasten niet betaald. Samen met tien anderen stond hij voor de rechter terecht, maar daar betwiste hij alles. “Als we vragen waar het geld is, hebben ze plots allemaal geheugenverlies.”

Lees meer »

130 per uur op snelwegen, strenger asielbeleid en besparingen bij openbare omroep: dit is al bekend over het Nederlandse regeerakkoord 

De komende Nederlandse regering wil besparen op de openbare omroep en wil een snelheid tot 130 kilometer per uur toelaten op de snelwegen. Dat blijkt uit de passages van het zogenoemde onderhandelaarsakkoord die gelekt zijn in de Nederlandse media. Er wordt ook sterk ingegrepen op het vlak van migratie en er wordt onderzocht of de ambassade in Israël naar Jeruzalem

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Poetin: “op dit moment” geen intentie om Charkiv aan te vallen, maar troepen boeken “elke dag” winst

De Russische president Vladimir Poetin laat weten dat Moskou “op dit moment” niet van plan is om de grote stad Charkiv te veroveren, maar hij voegde er aan toe dat zijn troepen “elke dag” vooruitgang boekten in de regio, “zoals gepland”. En Oekraïne heeft afgelopen nacht een van de grootste nachtelijke droneaanvallen op Rusland uitgevoerd. Daarbij viseerde het Oekraïense leger

Lees meer »

City wint door geweldige assist van De Bruyne die het uit kermt van de pijn na enkelblessure, waarna hij (uit voorzorg?) gewisseld wordt

Manchester City speelt vanavond de wedstrijd die het nog tegoed heeft in de Premier League, een inhaalmatch tegen Tottenham. Haaland bracht de Citizens op voorsprong na een knappe assist van De Bruyne. Enkele minuten later lag de Belg te kermen van de pijn en werd hij gewisseld. Kan City zijn voorsprong verdubbelen zonder De Bruyne? Volg het hier in de

Lees meer »

Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege

In Lissewege werd vanmorgen de eerste steen gelegd van de nieuwe Scharphoutsite die gebouwd wordt op de terreinen waar de Rijksschool vroeger stond, waarvan de lokalen lang gebruikt werden door tal van verenigingen. De materialen van de afbraak worden gebruikt voor de nieuwbouw.
The post Eerste steen van Scharphoutcomplex is gelegd in Lissewege appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Alles vereiste de krabbel van de heer Trump”: oud-fixer nam lening om zwijggeld Stormy Daniels voor te schieten

Oud-raadsman Michael Cohen getuigde maandag tegen zijn voormalig werkgever Donald Trump in de zwijggeldzaak tegen de Amerikaanse oud-president. Cohen wordt gezien als kroongetuige, wiens betoog volgens de aanklagers moet helpen bewijzen dat Donald Trump de wettelijke betaling van zwijggeld op illegale wijze probeerde te verhullen: “Alles vereiste de ondertekening van de heer Trump”, zei de voormalige vertrouweling van de oud-president.

Lees meer »

Wintercircus in Gent opent pas in september 

Het Wintercircus in Gent gaat pas na de zomer open. De uitbater kondigde eerder aan dat de eerste bedrijven en horecazaken er al deze maand zouden openen, maar de nodige verbouwwerken lopen uit. Er komt daarom één grote opening in september. Een jury heeft start-ups en ondernemers geselecteerd, de namen worden morgen bekend gemaakt.

Lees meer »

Petitie voor fietspad langs Britse militaire begraafplaats in Dranouter

De leerlingen van de dorpsschool De Zafant in Dranouter steunen de petitie van de gemeente voor een fietspad in de Dikkebusstraat. Dat fietspad moet onder meer passeren langs een Britse begraafplaats van soldaten uit de Eerste Wereldoorlog. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed vindt een fietspad storend voor het zicht op de begraafplaats.

Lees meer »

Lezersoproep: Wat als je kind huilt?

Alle jonge kinderen huilen weleens. Sommige meer dan andere. Hoe gaat u daar als ouder om? Vindt u het oké om uw baby of peuter een tijdlang te laten huilen? Of voelt u zich daar schuldig om, omdat – zoals opvoedingsexperts soms zeggen – de stress van het huilen mogelijk slecht is voor de ontwikkeling van die jonge hersens?

Lees meer »