KIJK. Eerste helikopter op fossielvrije brandstof ter wereld is Belgisch: prijs en topsnelheid onthuld

Aan de luchthaven van Wevelgem is een wereldprimeur van Belgische makelij onthuld: een helikopter die kan vliegen op fossielvrije brandstof. Het toestel stoot dan geen CO2 uit en wordt gefabriceerd in Deerlijk bij D-Motor, dat vliegmotoren bouwt. 

Meer krantenkoppen in België

Norbert en Rita vieren vijftigste huwelijksverjaardag

Norbert Lecointre (73) en Rita Vanmassenhove (72) vierden hun gouden huwelijksjubileum. Ze huwden op 21 februari 1974 in Langemark en wonen in de Poelkapellestraat in Langemark.
The post Norbert en Rita vieren vijftigste huwelijksverjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marthe nog steeds afwezig bij K3-musical ‘De 3 biggetjes’: Charlotte Campion valt in, maar wie is zij?

Het is de derde dag op rij dat Marthe De Pillecyn verstek moet laten voor de optredens van ‘De 3 biggetjes’. Opnieuw is er onduidelijkheid over wanneer het K3’tje haar collega’s Julia Boschman en Hanne Verbruggen zal vervoegen op het podium. Tickethouders moeten niet vrezen, want actrice Charlotte Campion (32) valt nog een keer in voor Marthe. Maar wie is

Lees meer »

Opmerkelijke moment vlak voor penalty tussen Bellingham en Kane, straks ploegmaats op het EK: “Ik hoorde hem niet”

Harry Kane liet zich niet van de wijs brengen voor z’n belangrijke penalty tegen Real Madrid. Landgenoot en collega-international Jude Bellingham deed nochtans z’n stinkende best. De 20-jarige Engelsman kwam nog snel iets in het oor roepen van Kane, met wie hij komende zomer samen het EK moet zien te winnen. Maar de spits “hoorde zelfs niet wat hij zei”.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Kiev valt Krim aan met Amerikaanse ATACMS-raketten”

Volgens Rusland heeft Oekraïne de Krim aangevallen met zes Amerikaanse ATACMS-langeafstandsraketten. Daarbij zouden minstens vijf Russische soldaten gewond geraakt zijn. Bij de aanval op een universiteitsgebouw is Serhi Kivalov, een uitgesproken pro-Russische politicus, gewond geraakt. Het nieuws leidt tot cynische reacties onder Oekraïners. “Karma is a bitch”, klinkt het onder meer. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »