LIVE ISRAËL. Directeur grootste ziekenhuis in Gaza ontkent Israëlische brandstof geweigerd te hebben – Rode Kruis: omstandigheden evacués in Gaza “precair en onveilig”

Het Al-Shifa-ziekenhuis, het grootste ziekenhuis in de Gazastrook, heeft volgens directeur Mohammad Abu Salamia geen Israëlische brandstof geweigerd onder druk van Hamas. Eerder beweerde het Israëlische leger dat het 300 liter brandstof in vaten aan het ziekenhuis had geplaatst, maar dat Hamas verhinderde dat het ziekenhuis de brandstof daadwerkelijk ontving. Volgens de ziekenhuisdirecteur zou Israël, als het echt brandstof wil leveren, dit beter in samenwerking met het Rode Kruis of een andere internationale organisatie doen. Zondag zijn volgens de onderminister van Volksgezondheid in de Gazastrook vanwege het brandstoftekort vijf premature baby’s en zeven intensive care-patiënten in het ziekenhuis gestorven. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Acht jaar cel voor spilfiguur in zaak-Sven Pichal: Benoit D. verspreidde beelden van kindermisbruik en verkrachtte twee minderjarigen

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Benoit D. veroordeeld tot 8 jaar effectieve gevangenisstraf en vijf jaar ter beschikkingstelling van de strafuitvoeringsrechtbank. De theatermedewerker, een van de mensen uit het dossier rond Sven Pichal, deelde niet alleen beelden van kindermisbruik, maar verkrachtte zelf ook twee minderjarigen.

Lees meer »

Na bijna dertig jaar verhuist kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu naar nieuwe stek in Roeselare

Kinder- en jeugdschoenenwinkel Tonttu verhuist na 29 jaar vanuit de Sint-Amandsstraat naar de Noordstraat in Roeselare. Zaakvoerster Lisanne Vandewiele liet daar een voormalige dokterswoning slopen, momenteel is men volop bezig met het bouwen van een nieuwbouw. “We hopen daar de deuren net voor de start van het nieuwe schooljaar te openen.”
The post Na bijna dertig jaar verhuist kinder-

Lees meer »

Nederlandse coalitiepartners stellen coalitieakkoord voor, Geert Wilders: “De zon gaat weer schijnen in Nederland”

De vier Nederlandse partijen PVV, VVD, NSC en BBB hebben donderdagochtend hun coalitieakkoord voorgesteld. Na een lange formatieperiode hopen de vier met het akkoord – getiteld ‘Hoop, lef en trots’ – een “stabiel Nederland” te leiden. Het akkoord legt onder meer de nadruk op een streng asielbeleid, veiligheid, bestaanszekerheid en landbouw, de speerpunten van de partijen.

Lees meer »

“Ik ben misschien wel beter dan ooit”: nieuwe clean sheet voor onwrikbare Courtois, kan Ancelotti nog om hem heen voor CL-finale?

“Ik ben nog steeds dezelfde Courtois. Of misschien zelfs beter.” Derde basisplaats, derde clean sheet voor de doelman van Real Madrid. Ancelotti dropte hem opnieuw in de basis voor de galawedstrijd tegen Alaves, dat afdroop met forfaitcijfers. Courtois toonde zijn klasse, vooral met een straffe redding op een schot van Hagi. “Op die parade ben ik best trots.”

Lees meer »