Chris Peeters: ‘Ik kan spijkerharde garanties geven dat er geen gedwongen ontslagen vallen’

18:39 De vakbonden bij Bpost eisen spijkerharde garanties dat er in Vlaanderen geen gedwongen ontslagen vallen door het nieuwe krantencontract. CEO Chris Peeters zegt die te kunnen geven. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden

Hier en daar zie je in het West-Vlaamse landschap paarse bloemen opduiken, nadat vorig najaar 50.000 alliumbollen aangeplant werden op 31 verschillende sites. Door het natte weer is het resultaat echter nog niet overal zichtbaar. Ondertussen werd ook een nieuwe reizende expo geopend.
The post Nieuwe reizende expo legt link tussen verleden en heden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Restauratie eeuwenoud landboek van Dentergem

Vier jaar na de start van de restauratie van een 17de eeuw landboek van Dentergem is dat huzarenstukje helemaal af. Archivaris Elisabeth Blancke en archiefvrijwilliger Chris Folens zorgden voor een transcriptie.
The post Restauratie eeuwenoud landboek van Dentergem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zwitserland wint een tumultueus Songfestival: Nemo is eerste non-binaire artiest die daarin slaagt

In Malmö heeft Nemo met Zwitserland het Songfestival gewonnen. Die schrijft daarmee geschiedenis, want de artiest is de eerste openlijk non-binaire artiest die daarin slaagt. Daarmee komt een wel zeer tumultueuze 68ste editie van het liedjesfestijn tot zijn einde. Een jaargang waarbij het nauwelijks over muziek ging. Des te meer over de controversiële deelname van Israël en de diskwalificatie van

Lees meer »

NIEUW. Met 1 account inloggen op 5 nieuwsmerken

Sinds vandaag is jouw Nieuwsblad-account een Mediahuis-account. Dit betekent dat je voortaan met 1 e-mailadres en wachtwoord kan inloggen bij alle nieuwsmerken van Mediahuis: Gazet van Antwerpen, het Nieuwsblad, De Standaard, Het Belang van Limburg en De Gentenaar.

Lees meer »

Hoe rollercoaster KV Oostende abrupt ten einde kwam

Na enkele Houdini-acts eerder dit jaar lijkt het doek voor KV Oostende nu toch te gaan vallen. Het faillissement van de kustclub lijkt onafwendbaar en zo komt er een abrupt een eind aan de rollercoaster waarop KVO zich al jaren bevindt. Van Europese hoogdagen onder Marc Coucke, naar twee jaar miserie met ‘den Amerikaan’.
The post Hoe rollercoaster KV

Lees meer »

Kaaiman kiest keurig | Air Raoul

01:00 Nu de verkiezingen in sneltreinvaart naderen, beginnen steeds meer mensen interesse te tonen voor de cordoncoalitie, die wij hier al begin december naar voren hebben geschoven. Eerst als louter theore…

Lees meer »

“Bambi en Stampertje in het echt!”: schattige ontmoeting tussen hertenjong en konijn gaat de wereld rond

Een hertenjong en een konijn doen heel wat harten smelten nadat ze elkaar hebben ontmoet in een tuin in de Amerikaanse staat Oregon. De dieren werden gefilmd terwijl ze aan elkaar snuffelden en likten, en werden al snel vergeleken met de twee hoofdrolspelers uit Disneyfilm Bambi. “Het zijn Bambi en Stampertje in het echt!”, klinkt het enthousiast in de reacties

Lees meer »

Vooruit Brugge lokt met Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge een directeur uit het vrij onderwijs naar de rode lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen

Vooruit Brugge pakt uit met een schooldirecteur uit het vrij onderwijs op haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Joke Knockaert van het VTI Zeebrugge motiveert haar deelname met de volgende woorden: “Als je strijdt tegen ongelijkheid en voor een positiever beeld van stielmannen en vrouwen, is er maar één partij die deze waarden belichaamt.”
The post Vooruit Brugge

Lees meer »