Familie reageert misnoegd op voorstel van Bpost nadat 188 rouwbrieven te laat komen: “We voelen ons uitgelachen”

Na een ‘foutje’ van Bpost kwamen de 188 rouwbrieven die Vera en Henk uitstuurden na het overlijden van hun vader Oswald Hoorens (87) te laat toe. Een week na de uitvaart. Bpost sloeg mea culpa en zou kijken voor een compensatie. Ze deden de familie een voorstel, maar die zijn allerminst tevreden. “Schandalig”, klinkt het. “We zoeken nu samen met de betrokken personen naar een redelijke compensatie”, meende woordvoerster van Bpost Veerle Van Mierlo. Dat was ook het minste wat Henk Hoorens uit Wevelgem en zijn zus Vera uit Kessel-Lo verwachtten.

Op 11 januari stierf hun vader Oswald op 87-jarige leeftijd. Een pijnlijk moment, waarbij een uitvaart met alle familieleden, vrienden en kennissen wat troost zou kunnen bieden. Echter, er was wel heel weinig volk in de Sint-Hilariuskerk op de plechtigheid op 18 januari. Een foutje van Bpost, want hoewel de 188 rouwbrieven al op 14 januari op de post gingen, kwamen de eerste exemplaren pas aan op 24 januari.

Wat het moment des te pijnlijker maakte. Voor Henk en Vera, maar voor iedereen die Oswald lief had. Zo was er het verhaal van een goede vriend van hun papa. “Een oude vriend van mijn pa was op weg voor een bezoekje aan hem, waarna hij onderweg toevallig vernam dat hij niet verder moest reizen. Mijn pa was al lang gestorven en begraven”, vertelt Vera.

Gratis bedankkaartjes

Maar Bpost sprak van begrip en medeleven. Begrip en medeleven die de familie naar eigen zeggen nog niet mocht ervaren. Maandagmorgen kreeg Vera een telefoontje met een voorstel. “Bpost wil voor ons gratis bedankkaartjes drukken als blijk voor het medeleven én die ook versturen”, legt Vera uit.

En dat schiet in het verkeerde keelgat. “Het is schandalig. We voelen ons uitgelachen. Wie moeten we bedanken? Al die mensen die door een fout van Bpost niet aanwezig konden zijn?”

“Verontschuldigingen van de verantwoordelijke zouden op hun plaats zijn” – Vera

Vera had op iets meer medeleven gerekend. “Het drukwerk terugbetalen zou al iets zijn, maar het zou ook mooi zijn als ze middelen zouden voorzien voor een echte plechtigheid waar wél iedereen waardig afscheid kan nemen van onze vader. Dat had hij zo verdiend.”

Daarnaast wil ze ook antwoorden. Bij Bpost zeggen ze dat ze niet kunnen achterhalen waar het misliep, maar de familie meent dat dat larie is. “De brieven blijven toekomen en overal staat er dat ze afgestempeld werden op 23 januari. Bovendien kwamen we te weten dat de bus in Wevelgem enkele dagen niet gelicht werd. Verontschuldigingen van de verantwoordelijke zouden op hun plaats zijn.”

Ook hopen ze dat Bpost zulke klachten echt serieus neemt, want zij vinden dat het postbedrijf daar tekortschiet. “Nu lijkt het een fluitje van een cent. Wat bedankkaartjes en het zal wel overwaaien. Ze vergeten echt welke emotionele impact dit heeft, nu nog altijd”, vindt Vera, die zelf hoogleraar Sociale Psychologie aan de KU Leuven is. “Ik merk nu zelf hoe zulke zaken de emoties compliceren.”

Niet te traceren

Bpost wil benadrukken dat de klacht zeker serieus wordt genomen. “Wij zijn ook mensen en zouden dat zelf ook niet mee willen maken”, zegt woordvoerster Fanny Mindombe. Over de fout kan ze het volgende zeggen. “Het is niet zoals met een pakje. We kunnen echt niet traceren waar de fout zich precies voordeed.”

Over de compensatie wil ze alvast niet te veel uitweiden. “Er is intussen een bemiddelingsprocedure opgestart met de ombudsdienst en daarover geven we geen details. Wel willen we er alles aan doen om tegemoet te komen aan de wensen van de familie.” (JDr)

The post Familie reageert misnoegd op voorstel van Bpost nadat 188 rouwbrieven te laat komen: “We voelen ons uitgelachen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

LIVE OEKRAÏNE. Rusland voert massale aanvallen uit op Oekraïne met drones

Russische troepen rukken op in het oosten van Oekraïne. President Vladimir Poetin wil van de regio rond de Oekraïense stad Charkiv een bufferzone maken. Ondertussen raken de Oekraïense strijdmachten uitgeput. De regering van president Volodymyr Zelensky heeft daarom een strengere dienstplicht ingevoerd. Volg hier alle ontwikkelingen in onze liveblog.

Lees meer »

“Dit is voor Oekraïne!”: Usyk mept Fury de touwen in en is na beslissing van jury de onbetwiste kampioen, ‘The Gypsy King’ wil rematch

Oleksandr Usyk (37), en niet Tyson Fury (35), is de onbetwiste kampioen in het boksen bij de zwaargewichten. De Oekraïner bracht ‘The Gypsy King’ in de negende ronde compleet aan het wankelen. Een knock-out leverde dat niet op, maar na een niet-unanieme beslissing van de jury werd Usyk wel nipt uitgeroepen tot winnaar van het epische gevecht. Meteen volgden de

Lees meer »

Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht belandt

De Rijksweg tussen Sint-Henricus bij Torhout en Kortemark was woensdagnacht een tijdlang volledig versperd na een ongeval met een tractor. De dubbele hark van de tractor raakte een boom waarna het voertuig zelf in de gracht eindigde. Er vielen geen gewonden.
The post Rijksweg tussen Torhout en Kortemark tijdlang versperd nadat tractor met hark bomen raakt en in gracht

Lees meer »

Tom Viaene maakt opwachting in zesde aflevering van Nonkels: “Kleine bijrol, maar heerlijke ervaring”

Op donderdag 23 mei is de gewezen Ingelmunsternaar Tom Viaene te zien in de zesde aflevering van Nonkels op Play4. Hij speelt Floris, de assistent van een wedding planner. “Het is een kleine bijrol, maar het waren twee heerlijke dagen op de set”, vertelt hij.
The post Tom Viaene maakt opwachting in zesde aflevering van Nonkels: “Kleine bijrol, maar

Lees meer »

Nachtshift X K-Town Dub Club aan Skatebowl in Kortrijk lokt heel wat fans van drum and bass

Zaterdagnamiddag en -avond was er tijdens de Sinksenfeesten in Kortrijk met Nachtshift X K-Town Dub Club aan de Skatebowl langs de Leie een teruggaan naar de vaste waarden van drum and bass. De headliner was John B uit Groot-Brittannië, de grondlegger van de internationale drum and bass scene. Daarnaast kwamen ook bekende Belgische artiesten aan bod zoals D-Convict en Dav-I.<br

Lees meer »

Duitse voetbalbond komt met ‘originele’ bekendmaking EK-selectie, maar zet zo ook deur open voor ‘fake news’

Een droge opsomming van de EK-kern? Niet zo bij Duitsland. De geselecteerde spelers worden dezer dagen namelijk op originele wijze bekendgemaakt: op de ochtendradio of zelfs via een 93-jarige oma. Máár de Duitse bond zet met de actie ook de deur op een kier voor ‘fake news’. Vraag dat maar aan voormalig Union-spits Deniz Undav (27) en Mats Hummels (35).

Lees meer »